Justin Bieber: «Παρέλυσε το μισό πρόσωπό μου» – Η αποκάλυψη για το σύνδρομο με το οποίο διαγνώστηκε

11:36 11/6/2022 - Πηγή: iPop

Ο Justin Bieber αποκάλυψε την Παρασκευή 10/06 ότι διαγνώστηκε με το σύνδρομο Ramsay Hunt, το οποίο είχε ως αποτέλεσμα τη μερική παράλυση του προσώπου του. Λίγες μέρες αφότου αναγκάστηκε να ακυρώσει τις ημερομηνίες του στο Justice World Tour, λόγω ενός συνεχιζόμενου προβλήματος υγείας, ο 28χρονος τραγουδιστής, μίλησε για τη διάγνωσή του σε ένα βίντεο στο Instagram, αποκαλύπτοντας

τις σωματικές επιπτώσεις της νευρολογικής αυτής διαταραχής.

Η ανακοίνωση του Justin Bieber για νόσο που πάσχει

Η ανακοίνωση του Justin Bieber για το σύνδρομο Ramsay Hunt

«Γεια σε όλους. Justin εδώ. Ήθελα να σας ενημερώσω για το τι μου συμβαίνει», είπε ο Bieber. «Προφανώς, όπως πιθανότατα μπορείτε να δείτε από το πρόσωπό μου, έχω αυτό το σύνδρομο που ονομάζεται σύνδρομο Ramsay Hunt».

Εξήγησε ότι δεν μπορεί να ανοιγοκλείσει το ένα του μάτι, να κουνήσει το ρουθούνι του ή να χαμογελάσει από τη μία πλευρά του προσώπου του, προσθέτοντας σε μια συνέχεια στο Instagram Story του ότι έχει γίνει «σταδιακά πιο δύσκολο να φάει».

«Είναι αρκετά σοβαρό όπως μπορείτε να δείτε. Είναι από έναν ιό που επιτίθεται στο νεύρο του αυτιού μου και στα νεύρα του προσώπου και έχει προκαλέσει την παράλυσή του. Μακάρι να μην ήταν έτσι, αλλά προφανώς, το σώμα μου λέει ότι πρέπει να ξεκουραστώ και θα αξιοποιήσω αυτόν τον χρόνο για ξεκούραση και χαλάρωση για να επιστρέψω στο 100 τοις εκατό για να κάνω αυτό για το οποίο έχω γεννηθεί», πρόσθεσε ο ίδιος.

Δες τον ξεχωριστό τρόπο που γιόρτασαν την επέτειό τους το ζεύγος Bieber! Οι αδημοσίευτες γαμήλιες φωτογραφίες και οι γλυκές ευχές

Τι είναι το σύνδρομο Ramsay Hunt;

Το σύνδρομο Ramsay Hunt είναι μια νευρολογική πάθηση που προκαλείται από τον ιό varicella zoster, που προκαλεί την ανεμοβλογιά στα παιδιά και τον έρπητα ζωστήρα στους ενήλικες. Είναι η δεύτερη πιο συχνή αιτία παράλυσης των περιφερικών νεύρων του προσώπου. Ωστόσο, εμφανίζεται σε μόλις 5 με 10 άτομα ανά 100.000.

Ποια είναι τα συμπτώματα και η θεραπεία;

Όταν ο ιός της ανεμοβλογιάς επανενεργοποιείται, προκαλεί συμπτώματα. Μεταδίδεται συνήθως από άτομο σε άτομο αγγίζοντας απευθείας τις φουσκάλες, το σάλιο ή τη βλέννα ενός μολυσμένου ατόμου.

Ωστόσο, μπορεί επίσης να μεταδοθεί μέσω του αέρα με σταγονίδια που αποβάλλονται από βήχα και φτέρνισμα, καθώς και από μολυσμένα αντικείμενα. Για να αναπτύξει ένα άτομο το σύνδρομο Ramsay Hunt, έπρεπε να έχει μολυνθεί με αυτόν τον ιό.

Τα συμπτώματα της μόλυνσης περιλαμβάνουν τα εξής:

Κόπωση και πόνος.Δερματικό εξάνθημα και προβλήματα ακοής.Αλλαγές στην αντίληψη της γεύσης ή απώλεια γεύσης.Περιφερική παράλυση του προσώπου.

Άλλες ανεπιθύμητες ενέργειες περιλαμβάνουν απώλεια ακοής, σοβαρό ίλιγγο και εξανθήματα ή φουσκάλες που εμφανίζονται στο αυτί ή στο μάγουλο. Οι πονοκέφαλοι και οι έμετοι είναι επίσης συχνοί.

Η πιο συχνή θεραπεία είναι τα παυσίπονα, αφού ανακουφίζουν τον πόνο του ασθενούς. Επιπλέον, ο γιατρός μπορεί να συνταγογραφήσει φάρμακα κατά του άγχους εάν ο ασθενής πάσχει από ίλιγγο.

Δες παρακάτω το βίντεο με την αποκάλυψη για την υγεία του: View this post on Instagram

A post shared by Justin Bieber (@justinbieber)

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Justin Bieber: «Παρέλυσε το μισό πρόσωπό μου» – Η αποκάλυψη για το σύνδρομο με το οποίο διαγνώστηκε εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα