O ISIS έχει εκπαιδεύσει πάνω από 400 μαχητές για επιθέσεις στην Ευρώπη

21:50 23/3/2016 - Πηγή: iPop

Πάνω από 400 μαχητές για επιθέσεις στην Ευρώπη φέρεται να έχει εκπαιδεύσει το Ισλαμικό Κράτος σύμφωνα με όσα μεταδίδει το AP. Ο ISIS φέρεται να δημιουργεί στην Ευρώπη δίκτυα μαχητών, όπως εκείνα των επιθέσεων του Παρισιού και των Βρυξελλών.

Τα δίκτυα που αναπτύσσονται στα ευρωπαϊκά εδάφη δείχνουν πως παρά την δύναμη που χάνει η τρομοκρατική οργάνωση από τον αγώνα της Παγκόσμιας Κοινότητας εναντίον της, είναι σε θέση να εξαπλώνεται στην Ευρώπη.

Αξιωματούχοι περιγράφουν

ότι η εκπαίδευση των μαχητών πιθανώς γίνεται σε στρατόπεδα στη Συρία και το Ιράκ και ενδεχομένως στο πρώην σοβιετικό μπλοκ, προκειμένου να υπάρχει ευκολότερη πρόσβαση στην συνέχεια στην Ευρώπη.

Πριν σκοτωθεί από την επιδρομή της αστυνομίας στο Saint Denis, o Αμπαούντ φέρεται να είχε πει πως έφθασε στην Ευρώπη μαζί με άλλους 90 μαχητές.

Μεγάλες ανησυχίες προκαλεί το γεγονός ότι παρά την σύλληψη του Αμντεσλάμ την Παρασκευή, δύο επιθέσεις έπληξαν τη βελγική πρωτεύουσα, οι οποίες πιθανώς είχαν οργανωθεί από τον ίδιο στην προσπάθειά του να στείλει ένα μήνυμα ότι ακόμα κι αν συλληφθεί ο ίδιος, δεν αλλάζει κάτι.

Αξιωματούχοι τονίζουν πως υπάρχει μεγάλη ομοιότητα ανάμεσα στις επιθέσεις του Παρισιού και των Βρυξελλών.

Οι εκτιμήσεις κάνουν λόγο για 400-600 μαχητές του Ισλαμικου Κράτους που εκπαιδεύονται αποκλειστικά για επιθέσεις στο εξωτερικό, ενώ υπολογίζεται πως 5.000 Ευρωπαίοι έχουν μεταβεί στη Συρία.

Οι μαχητές, τονίζουν αξιωματούχοι, φέρεται να κάνουν σκληρή εκπαίδευση όσον αφορά την κατασκευή εκρηκτικών μηχανισμών, με στόχο να σκοτώσουν όσο το δυνατό περισσότερους ανθρώπους.

Ερωτήματα και ανησυχίες εγείρονται σχετικά με τον αριθμό των μαχητών που βρίσκονται σε ευρωπαϊκά εδάφη και τις επιθέσεις που ενδεχομένως οργανώνουν.

The post O ISIS έχει εκπαιδεύσει πάνω από 400 μαχητές για επιθέσεις στην Ευρώπη appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα