O Ανδρέας Βγενόπουλος εξαπολύει βαριές κατηγορίες

14:11 25/2/2016 - Πηγή: iPop

Ο πρόεδρος της Marfin Investment Group Ανδρέα Βγενόπουλος, εξαπέλυσε βαριές κατηγορίες σε συνέντευξη Τύπου που παρέθεσε με θέμα: «Oι αθέμιτες επεμβάσεις στη Δικαιοσύνη και η παρασιώπηση των τεράστιων οικονομικών διεκδικήσεων της Κύπρου έναντι της Ελλάδας».

Κάνοντας λόγο για εχθρικές πράξεις της κυπριακής δημοκρατίας εναντίον

της ελληνικής, ο πρόεδρος της Marfin Investment Group, Ανδρέας Βγενόπουλος, σε πρόσφατη συνέντευξη Τύπου, αναφέρθηκε γύρω από την προσφυγή της Λαϊκής Τράπεζας στο Διεθνές Δικαστήριο, εξαπολύοντας ταυτόχρονα βαριές κατηγορίες εναντίον της Δικαιοσύνης, αλλά και του δημοσιογράφου Κ. Βαξεβάνη.

Η νόμιμη προσφυγή μας ήταν η αιτία ανήθικων πράξεων ορισμένων κυπριακών κύκλων. Μέσα στους ερχόμενους μήνες αναμένεται η απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου για την αγωγή της MIG κατά της Κύπρου

Ο Ανδρέας Βγενόπουλος, υπογράμμισε πως η Λαϊκή Τράπεζα έχει προσφύγει κατά της Ελλάδος, διεκδικώντας αποζημίωση ύψους 4 δισ. ευρώ για το κούρεμα των ελληνικών ομολόγων, ενώ όπως χαρακτηριστικά δήλωσε «φαντάζεστε τι θα είχε συμβεί εάν η Γερμανία είχε στραφεί κατά της Ελλάδος διεκδικώντας 4 δισ. ευρώ;»

Ο ίδιος τόνισε πως εκδόθηκε η σχετική απόφαση, η οποία έβαλε στο αρχείο την έρευνα για την Λαϊκή Τράπεζα, τελειώνοντας ουσιαστικά μια «μακρόχρονη περίοδο ομηρίας».

«Χάθηκε χρόνος μέχρι να αποδειχτεί ότι δεν είμαστε ελέφαντες», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Βγενόπουλος ενώ δήλωσε πως μέσα στους επόμενους 12 μήνες αναμένεται μια ακόμα σημαντική απόφαση με τη διεκδίκηση 1,2 δισ. ευρώ από την Κύπρο γιατί καταστράφηκε η επένδυση του ομίλου και άλλων επενδυτών : «Αυτή η νόμιμη απαίτησή μας δυστυχώς ήταν η αιτία πρωτοφανών εχθροπραξιών από κύκλους της Κύπρου που ήθελαν να αποπροσανατολίσουν την κοινή γνώμη».

Η Λαϊκή Τράπεζα έχει προσφύγει κατά της Ελλάδος και διεκδικεί αποζημίωση 4 δισ. για το κούρεμα των ελληνικών ομολόγων. Οι πράξεις της Λαϊκής Τράπεζας ήταν μια εχθροπραξία της Κυπριακής Δημοκρατίας προς την Ελληνική

Ο επικεφαλής της Marfin Investment Group, Ανδρέας Βγενόπουλος, αναφερόμενος στον δημοσιογράφο Κ.Βαξεβάνη, δήλωσε πως «μέχρι το τέλος του 2014 ο Κ. Βαξεβάνης ήταν μια ιδιότυπη περίπτωση συκοφάντη δημοσιογράφου».

Στις 12 Ιανουαρίου του 2012 ο κ.Βαξεβάνης είχε έρθει στο γραφείο μου, ρωτώντας εάν η εταιρεία κάνει χορηγίες προσθέτοντας ότι παρέχει υπηρεσίες αποδελτίωσης και πως επειδή η εικόνα του ομίλου δεν ήταν πολύ καλή, ο ίδιος θα μπορούσε να βοηθήσει

Ο κ.Βγενόπουλος, αναφερόμενος στον κ.Βαξεβάνη, δήλωσε πως ο ίδιος έχει εξαπολύσεις σφοδρές επιθέσεις για τις οποίες έχει ήδη καταδικαστεί με 2 μηνύσεις, ενώ εκκρεμούν προς εκδίκαση ακόμα 17. Συνεχίζοντας, ο επικεφαλής της Marfin, υποστήριξε πως έπειτα από την την αλλαγή της κυβέρνησης, ο Κ.Βαξεβάνης «απέκτησε πολιτικά ερείσματα, τα οποία του επέτρεπαν να επέμβει στη Δικαιοσύνη. Μίλησε για εκφοβισμό. Όταν βγαίνει μια απόφαση που τον καταδικάζει, ο εισαγγελέας υφίσταται στοχοποίηση».

The post O Ανδρέας Βγενόπουλος εξαπολύει βαριές κατηγορίες appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα