«Seeing the invisible»: Η διεθνής έκθεση με τα «αόρατα» έργα τέχνης από σήμερα στολίζει τον Εθνικό Κήπο της Αθήνας – Μία άκρως εντυπωσιακή και πρωτότυπη εκθεσιακή εμπειρία με περιβαλλοντική συνείδηση

17:02 22/10/2022 - Πηγή: iPop

Μια πρωτόγνωρη εμπειρία περιμένει όσους επισκεφθούν τον Εθνικό Κήπο σήμερα 22/10 οπότε και εγκαινιάζεται η έκθεση «Seeing the Invisible». Το σημείο όπου βρίσκεται ο Εθνικός Κήπος, μια όαση πρασίνου που χτυπά σταθερά μέσα στην καρδιά της πόλης, είναι το ιδανικό περιβάλλον για να φιλοξενήσει τέτοιου είδους έργα τέχνης, τα οποία έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό: είναι αόρατα.

H βιωματική και μοναδική στο είδος της, έκθεση, παρουσιάζεται στην Αθήνα και συγχρόνως σε δέκα βοτανικούς κήπους σε όλο τον κόσμο. Για την αθηναϊκή της

έκδοση συνεργάστηκαν το ελληνικό τμήμα της Outset, το οποίο ιδρύθηκε το 2012 από την Ελίνα Κουντούρη, με τον δήμο Αθηναίων.

#NotAlone: Η έκθεση του Δήμου Αθηναίων για την ευαισθητοποίηση του κοινού κατά των γυναικοκτονιών και της έμφυλης βίας

Εθνικός Κήπος – Έκθεση «Seeing the invisible»: Μία μοναδική εκθεσιακή εμπειρία

Στον Εθνικό Κήπο της Αθήνας φιλοξενούνται δεκατρία έργα επαυξημένης πραγματικότητας από καταξιωμένους διεθνείς καλλιτέχνες αλλά και μία ανάθεση της Outset Greece σε Ελληνίδα καλλιτέχνη, την Λουκία Αλαβάνου, με αποτέλεσμα ο Εθνικός Κήπος να είναι ο μοναδικός συμμετέχων Κήπος με 14 έργα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, αόρατα έργα διάσπαρτα στον Εθνικό Κήπο περιμένουν τους επισκέπτες. Ανάμεσα τους ένας τεράστιος κύκλος που σχηματίζει το μηδέν, σύμβολο ειρήνης αλληλεγγύης και συνύπαρξης, σύμφωνα με θεωρία Πέρση λόγιου. Το έργο σχεδιάστηκε αρχικά για τα Αραβικά Εμιράτα, τόπο καταγωγής του συμμετέχοντα καλλιτέχνη Mohamed Kazem, ο οποίος καλεί τον θεατή να διαβεί τον κύκλο που ενσωματώνει πανανθρώπινες αξίες, σα να ξεκινά από ίσο έδαφος.

«Η τεχνολογία στην υπηρεσία της σύγχρονης Τέχνης, σε ένα υπέροχο φυσικό περιβάλλον, σε ένα ιστορικό τοπόσημο της Αθήνας. Η εμπειρία είναι δυνατή καθώς περιηγούμαστε στα μονοπάτια και τα έργα “αναδύονται” και “επαυξάνουν” την πλούσια ομορφιά του Κήπου. Θέλουμε την Αθήνα να πρωτοπορεί και να ξεχωρίζει. Θέλουμε την τεχνολογία να υπηρετεί την ομορφιά και να κάνει τη ζωή μας καλύτερη» ανέφερε ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης, που παρευρέθηκε στο preview της έκθεσης.

Facebook/ Δήμος Αθηναίων

Η Διευθύντρια της Outset Greece, Άρτεμις Σταματιάδη, δήλωσε: «Είναι μεγάλη χαρά και τιμή που παρουσιάζουμε στην Ελλάδα την έκθεση “Seeing the invisible”, μια πρωτόγνωρη εμπειρία θέασης σύγχρονης τέχνης μέσω της τεχνολογίας. Η έκθεση με την ταυτόχρονη παρουσία της σε δέκα βοτανικούς κήπους ανά τον κόσμο, θίγει κρίσιμα ζητήματα της εποχής μας όπως η περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση, το αποτύπωμα της τεχνολογίας και η συμπεριληπτική στάση ζωής. Η συνύπαρξη των έργων αυτών με το μοναδικό περιβάλλον του Εθνικού Κήπου, δημιουργεί τις ιδανικές συνθήκες για μια διαδραστική εμπειρία».

Οδηγίες για ευκολότερη πρόσβαση

Βήμα 1: Κατέβασε τη δωρεάν εφαρμογή Seeing the Invisible  μέσω App Store ή Google Play στο κινητό ή στο τάμπλετ σου από τον παρακάτω σύνδεσμο http://seeingtheinvisible.art/app/

Βήμα 2: Άνοιξε την εγκατεστημένη εφαρμογή. Για τη σωστή λειτουργία της θα σου ζητηθεί πρόσβαση στην υπηρεσία εντοπισμού της τοποθεσίας (GPS) και στην κάμερα της συσκευής σου.

Βήμα 3: Συνδέσου σε Wi-Fi ή άνοιξε τα δεδομένα της συσκευής σου για να εμφανιστεί σωστά ο χάρτης της έκθεσης. Αφού εμφανιστεί, δεν χρειάζεται να είσαι συνδεδεμένος για να λειτουργεί η εφαρμογή.

Βήμα 4: Ακολούθησε τις πληροφορίες που εμφανίζονται στην οθόνη της συσκευής σου, περιηγήσου στην έκθεση για να ανακαλύψεις τα έργα.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο «Seeing the invisible»: Η διεθνής έκθεση με τα «αόρατα» έργα τέχνης από σήμερα στολίζει τον Εθνικό Κήπο της Αθήνας – Μία άκρως εντυπωσιακή και πρωτότυπη εκθεσιακή εμπειρία με περιβαλλοντική συνείδηση εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Seeing, Εθνικό Κήπο, Αθήνας – Μία,Seeing, ethniko kipo, athinas – mia