Tips για ασφαλή οδήγηση όταν βρέχει

15:01 24/9/2014 - Πηγή: iPop

Την περίοδο του φθινοπώρου τα ατυχήματα αυξάνονται! Έτσι, η προσοχή σου πρέπει να είναι ακόμα μεγαλύτερη τις ώρες που κυκλοφορείς με το αυτοκίνητο. Ο δρόμος γλιστράει από τη βροχή και η ορατότητα είναι περιορισμένη. Μην αγχώνεσαι! Σου έχουμε λύση ακόμα και για αυτό το πρόβλημα. Θα σου δώσουμε συμβουλές για ασφαλή οδήγηση -και ας μην είμαστε ο Ιαβέρης- όταν βρέχει που δεν πρέπει ποτέ να τις αμελήσεις!

Συμβουλές για ασφαλή οδήγηση όταν βρέχει!Φόρα άνετα παπούτσια! Επειδή μπορεί να χρειαστεί να κάνεις γρήγορες κινήσεις και να πατήσεις
απότομα φρένο θα πρέπει να παπούτσια σου να μην φεύγουν από το πόδι σου. Επέλεξε άνετα παπούτσια και σφιχτά δεμένα. Αν πάλι δεν μπορείς να κυκλοφορείς με αυτά τα παπούτσια συνεχώς, έχε ένα έξτρα ζευγάρι ειδικό για οδήγηση μέσα στο αυτοκίνητό σου.Πριν ξεκινήσεις την οδήγηση ζέστανε το αμάξι σου και έλεγξε αν όλα είναι καλά! Άναψε το αυτοκίνητο λίγα λεπτά πριν ξεκινήσεις για να ζεσταθεί η μηχανή του. Κοίτα αν οι υαλοκαθαριστήρες δουλεύουν σωστά και αν τα φρένα σου είναι εντάξει.Ξεθόλωσε το παρμπρίζ. Τις περισσότερες φορές το παρμπρίζ είναι αρκετά θολό. Για να το ξεθολώσεις βάλε το καλοριφέρ του αυτοκινήτου στο ζεστό και σε λίγα μόνο δευτερόλεπτα θα το δεις να καθαρίζει.Πρόσεχε τους ελιγμούς και οδήγα με μειωμένη ταχύτητα. Δεν είναι η ώρα να κάνεις επικίνδυνες κινήσεις! Οι ελιγμοί σου πρέπει να είναι λίγοι και ποτέ απότομοι. Ακόμα και αν φοβάσαι μην αργήσεις στο ραντεβού σου ξεκίνα νωρίτερα από το σπίτι και κράτα τη ταχύτητα σου χαμηλή.

The post Tips για ασφαλή οδήγηση όταν βρέχει appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα