Tips για να διατηρήσεις τις αναμνήσεις από τα ταξίδια σου αναλλοίωτες!

20:46 30/4/2020 - Πηγή: iPop

Αν είσαι ένας γνήσιος traveller σίγουρα έχεις κι εσύ πολλές αναμνήσεις από τα ταξίδια σου που θες να θυμάσαι μια ζωή και να τις διατηρήσεις αναλλοίωτες. 

Ο καιρός περνάει κι εσύ μπορεί να μην ταξιδεύεις συνέχεια πλέον. Όχι γιατί δεν θες, αλλά γιατί ίσως και να μην μπορείς. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει πως θα ξεχάσεις όλα αυτά

τα ταξίδια που ‘χεις κάνει, τις εμπειρίες που έχεις βιώσει και τις στιγμές που έχει εξερευνήσει καινούργια μέρη και τοπία. Αν λοιπόν θες να κρατήσεις “ζωντανές” τις αναμνήσεις από τα ταξίδια σου και να τις θυμάσαι μια ζωή υπάρχει τρόπος. Για την ακρίβεια είναι αρκετοί, όχι μόνο ένας. Διάλεξε αυτόν που σου ταιριάζει και διατήρησε με τον καλύτερο τρόπο τις ταξιδιωτικές σου αναμνήσεις αναλλοίωτες στον χρόνο!

Πώς θα το καταφέρεις λοιπόν;

Φτιάξε ένα άλμπουμ με φωτογραφίες

Τύπωσε πολλές φωτογραφίες από το κάθε σου ταξίδι και φτιάξε ένα άλμπουμ με αυτές. Όμως, φρόντισε να τις βάλεις με χρονική σειρά και να μην ανακατέψεις τα ταξίδια μεταξύ τους. Μπορείς φυσικά να φτιάξεις κι ένα άλμπουμ στο διαδίκτυο χωρίς να είναι οι φωτογραφίες σου τυπωμένες. Διάλεξε τον τρόπο που εσύ προτιμάς.

Αξιοποίησε το Google Street View

Μπορεί να μην είναι το ίδιο με το να βρίσκεσαι στην πόλη αυτή που ‘χες κάποτε περπατήσει και ανακαλύψει. Όμως, είναι ένας καλός τρόπος για να ξαναβιώσεις -λίγο διαφορετικά βέβαια- τις στιγμές που είχες ζήσει εκεί. Περιηγήσου στα στενάκια των πόλεων αυτών και θυμήσου όλα όσα έκανες εκεί.

Τα καλύτερα travel blogs στο Instagram που πρέπει να ακολουθήσεις! 

Βάλε τα αναμνηστικά σε μια γωνιά

Φτιάξε μια γωνιά στο δωμάτιό σου ή στο σπίτι σου αφιερωμένη στα ταξίδια σου. Βάλε εκεί όλα σου τα αναμνηστικά, εισιτήρια από μουσεία, γήπεδα, χάρτες από τις χώρες και τις πόλεις που έχεις επισκεφτεί και όλα όσα έχεις μαζέψει αυτό το διάστημα. Το αν θα είναι ένα κουτί, ένα συρτάρι ή ένα ολόκληρο ράφι αφορά εσένα και την ποσότητα των αναμνηστικών σου.

Φτιάξε μια κορνίζα ή ένα κολάζ

Πέρα από το άλμπουμ φωτογραφιών μπορείς να δημιουργήσεις ένα όμορφο κολάζ με φωτογραφίες και να το κολλήσεις στο δωμάτιό σου. Αν αυτό δεν σε “τρελαίνει” φτιάξε μια μεγάλη κορνίζα με φωτογραφίες από τα ταξίδια σου. Αν θες, πρόσθεσε και μερικά εισιτήρια.

Unsplash/ Mick Haupt

DIY κορνίζα γεμάτη με αναμνήσεις από ταξίδια! 

Κατάγραψε λεπτομέρειες από κάθε σου ταξίδι

Κάτι σαν ταξιδιωτικό ημερολόγιο. Γράψε σ’ ένα τετράδιο τι επισκέφθηκες σε κάθε σου ταξίδι, με ποιον και πότε ακριβώς. Αν θες μπορείς να κολλήσεις και μερικές φωτογραφίες.

Δημιούργησε ένα βίντεο

Διάλεξε τις αγαπημένες σου στιγμές από κάθε σου ταξίδι και φτιάξε ένα βίντεο με αυτές. Όπως ακριβώς θα έκανες με το άλμπουμ φωτογραφιών, έτσι και με το βίντεο. Φυσικά μπορείς να κάνεις αν το επιθυμείς κι ένα βίντεο για κάθε σου ταξίδι και να μην αναμείξεις τις αναμνήσεις από όλα σου τα ταξίδια.

Διάβασε ακόμα:

5+1 τρόποι να ταξιδέψεις από τον… καναπέ σου!

Photos: PexelsCover photo: Unsplash/ sarandy westfall

Το άρθρο Tips για να διατηρήσεις τις αναμνήσεις από τα ταξίδια σου αναλλοίωτες! εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα