To dressing που ταιριάζει με κάθε σαλάτα! Δες τη συνταγή

15:17 13/6/2019 - Πηγή: iPop
Οι σαλάτες έχουν γίνει το νέο trend στα φαγητά, ενώ έχουν πάρει και νέες μορφές, όπως energy ή super bowls. Η σαλάτα παραμένει ένα υγιεινό και πλήρες γεύμα εάν βάλεις τα κατάλληλα υλικά και φροντίσεις να πάρεις όλα τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά.

Ό,τι υλικά και να διαλέξεις, θα χρειαστείς ένα dressing για να δώσει έξτρα γεύση στη σαλάτα

σου και φυσικά να την κάνει να μην είναι «στεγνή». Υπάρχει, όμως, dressing για όλες τις σαλάτες ή θα πρέπει κάθε φορά να βρίσκεις ποιο πάει με τι;

Φυσικά, εάν ψάξεις στο Ίντερνετ θα βρεις ένα σωρό συνταγές για διαφορετικά dressings που ταιριάζουν με συγκεκριμένα υλικά, αλλά για όλες εκείνες τις φορές που χρειάζεσαι απλά κάτι απλό και γρήγορο που να ταιριάζει με όλα, σου έχουμε τη λύση! Το dressing για όλες τις σαλάτες δεν είναι άλλο απ’ τη σάλτσα βινεγκρέτ!

Τα υλικά για το dressing για όλες τις σαλάτες:3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο1 κουταλιά της σούπας λευκό ξύδι1 πρέζα αλάτιΛίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι1-2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο βότανο της επιλογής σου (μαϊντανό, βασιλικό, άνηθο, θυμάρι)Λίγο τζίντζερ σε σκόνη1 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα1 κουταλάκι του γλυκού μέλι

ΥΓ: Οι αναλογίες των ποσοτήτων αλλάζουν ανάλογα με την ποσότητα του dressing  που θέλουμε να φτιάξουμε!

Πώς θα φτιάξεις το dressing για όλες τις σαλάτες;Βάζουμε όλα τα συστατικά σ’ ένα βαζάκι, σκεπάζουμε το καπάκι και ανακινούμε καλά, μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.Εναλλακτικά, μπορούμε να τα χτυπήσουμε σ’ ένα μπολ ή στο μπλέντερ.Δοκιμάζουμε, προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι εάν χρειάζεται και περιχύνουμε τη σαλάτα μας.Το dressing μπορεί ν’ αποθηκευτεί στο ψυγείο για 2-3 μέρες σε βαζάκι.Δες ακόμα:

Το καλύτερο dressing για τη σαλάτα σου!

Photo: kitchentreaty.com

Το άρθρο To dressing που ταιριάζει με κάθε σαλάτα! Δες τη συνταγή εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα