#WeGoDownTogether: Οι χρήστες του TikTok προσφέρουν διαμονή στις γυναίκες που πρέπει να ταξιδέψουν για να κάνουν άμβλωση

18:41 28/6/2022 - Πηγή: iPop

Οι χρήστες του TikTok έχουν αρχίσει να χρησιμοποιούν την πλατφόρμα για έναν καλό σκοπό! Δημιουργούν ολιγόλεπτα βίντεο με σκοπό να προσφέρουν δωρεάν διαμονή σε οποιαδήποτε γυναίκα αναγκάζεται να ταξιδέψει για να κάνει νόμιμη άμβλωση.

Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία έρχεται μετά την πρόσφατη απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου των ΗΠΑ να ανατρέψει τον νόμο Roe vs Wade, ο οποίος έκανε τη νόμιμη πρόσβαση στην άμβλωση συνταγματικό δικαίωμα. Όλοι, με κομμένη την ανάσα, παρακολουθούμε τις ειδήσεις

και συζητάμε τις συνέπειές τους: αυτή η αλλαγή στη νομοθεσία των ΗΠΑ σημαίνει ότι τουλάχιστον 26 πολιτείες είναι «σίγουρο ή πιθανό» να απαγορεύσουν τις αμβλώσεις, σύμφωνα με ανάλυση του Ινστιτούτου Guttmacher.

Τι συμβαίνει με τις αμβλώσεις στις ΗΠΑ; Το εσωτερικό έγγραφο που διέρρευσε και η απάντηση του ΠΟΥ

TikTok – Αμβλώσεις: Μία πρωτοβουλία για καλό σκοπό!

Η πρακτική συνέπεια αυτού σημαίνει ότι πολλές γυναίκες που βιώνουν ανεπιθύμητες εγκυμοσύνες σε αυτές τις πολιτείες θα πρέπει να ταξιδέψουν σε πολιτείες όπου η άμβλωση παραμένει νόμιμη, προκειμένου να κάνουν την ιατρική διαδικασία με ασφαλή, νόμιμο τρόπο.

Σε μια προσπάθεια να βοηθήσουν αυτές τις γυναίκες, πλήθος χρηστών του TikTok μοιράζονται βίντεο όπου προσφέρουν χώρο στα σπίτια τους, δωρεάν, για όσες γυναίκες αναζητούν άμβλωση. Αυτοί οι άνθρωποι είναι πρόθυμοι να τις φιλοξενήσουν για όσο διαρκέσει η διαδικασία τους. Αν και οι χρήστες δεν κατονομάζουν συγκεκριμένα τον λόγο που κάνουν το βίντεο, αυτός υπονοείται καθώς συνδέεται με μια σειρά από ενδεικτικά hashtags όπως #roevwade, #womensupportingwomen, #ifwegodownwegodowntogether και #wegodowntogether.

@shaniyaodulawa Stop only using cases in which ppl’s bodily autonomy has been taken away to justyfy abortion. #roevwade #roevswade #abortion #abortionisessentialhealthcare #abortionisahumanright ♬ original sound – Shaniya Odulawa

Ένα παράδειγμα αυτής της εκδήλωσης αλληλεγγύης είναι και η χρήστης @toosie71193, η οποία τόνισε πως διαθέτει ένα «ασφαλές μέρος για να περάσετε χρόνο» – στο Illinois, όπου οι αμβλώσεις αναμένεται να παραμείνουν νόμιμες.

Ανατρέπεται το δικαίωμα στην άμβλωση στις ΗΠΑ, σε εθνικό επίπεδο, με απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου

@tootsie71193 I really wanted to avoid this trend, but…. #together #women #womensrights #whatfreedom #ifwegodownthenwegodowntogether ♬ Paris – The Chainsmokers

Μια άλλη χρήστης είναι η Katie Watkins, η οποία ζει κοντά στους καταρράκτες του Νιαγάρα –στο Οντάριο του Καναδά, που, όπως γράφει, απέχει 90 λεπτά από τα σύνορα των ΗΠΑ – και θα ήταν πρόθυμη να κάνει «γευστική δοκιμή κρασιού» με οποιονδήποτε χρειάζεται να «περάσει ένα λίγες μέρες ώστε να αναρρώσει».

@christiiannaa Lets go camping. #NC #wegodowntogether #mindyourownuterus #fuckyou #roevwade #fyp ♬ What would you do – Bitch

Είναι υπέροχο πάντως να βλέπουμε πως σε τέτοιες δύσκολες εποχές τα social media χρησιμοποιούνται για έναν πολύ γλυκό και τρυφερό σκοπό. Ενώνουν και δεν διχάζουν τους ανθρώπους. Γίνονται όλοι μία σφιχτοί αγκαλιά.

Το πρώτο θύμα της απαγόρευσης των αμβλώσεων στην Πολωνία είναι η 30χρονη Izabela

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο #WeGoDownTogether: Οι χρήστες του TikTok προσφέρουν διαμονή στις γυναίκες που πρέπει να ταξιδέψουν για να κάνουν άμβλωση εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα
#WeGoDownTogether,TikTok