Αφού είμαστε ενήλικες, γιατί συνεχίζουμε να νοιαζόμαστε τι πιστεύουν οι γονείς μας για τις επιλογές μας;

16:17 23/5/2021 - Πηγή: iPop

Από το νεαρό της ηλικίας μας μέχρι και την ενήλικη ζωή μας, οι σχέσεις μας με τους γονείς μας είναι αρκετά περίπλοκες. Η Anita Ghosh διερευνά γιατί – ακόμη και ως επιτυχημένοι ενήλικες με δικές μας ζωές – τόσοι πολλοί από εμάς επιθυμούν ακόμα την έγκριση της μαμάς και του μπαμπά τους. Πώς μπορούμε να απελευθερωθούμε από τη συνήθεια και γιατί συνεχίζουμε να νοιαζόμαστε τι πιστεύουν οι γονείς μας για τις επιλογές μας;

Γιατί νοιαζόμαστε τι πιστεύουν οι γονείς μας για τις επιλογές μας

Από τη στιγμή εκείνη που ξεκινάει ο κάθε ένας να χτίζει τη ζωή του και την οικογένειά του, ξεκινάει να κάνει

τις δικές του επιλογές για τις οποίες εκείνος και μόνο είναι υπεύθυνος. Ωστόσο, πέρα από τις συμβουλές που θα ζητήσουμε από τα κοντινά μας πρόσωπα και την κριτική που μπορεί να δεχτούμε για την επιλογή που έχουμε κάνει, αυτό που πάντα μέσα μας φαίνεται να έχει την περισσότερη βαρύτητα είναι η γνώμη των γονιών μας.

Pixabay

Πολλοί ωστόσο φτάνουν και σε ακραίες περιπτώσεις καθώς αφού προγραμματίσουν τα βήματα που πρέπει να κάνουν για να φτάσουν στον εκάστοτε στόχο και επιλογή, προγραμματίζουν παράλληλα και τις κινήσεις που πρέπει να κάνουν προκειμένου να κρατήσουν μυστική την κίνησή τους από τους γονείς τους. Ο λόγος που συχνά συμβαίνει αυτό είναι ο φόβος ότι μπορεί να θυμώσουν οι γονείς ή να σταματήσουν οι μεταξύ τους σχέσεις.

Ωστόσο, αυτό είναι κάτι το οποίο είναι φυσιολογικό αν σκεφτεί κανείς ότι είναι οι άνθρωποι που μας έφεραν στον κόσμο, μας κράτησαν ασφαλείς, μας έθρεψαν και μας πότισαν, κυριολεκτικά μας κράτησαν ζωντανούς. Δεν είναι περίεργο για πολλούς από εμάς, να πιστεύουμε ότι οι γονείς μας γνωρίζουν τι είναι καλύτερο για εμάς – ακόμη και περισσότερο από εμάς.

Pexels

Μπορεί σαν ενήλικες να ωριμάζουμε σταδιακά ωστόσο είναι μία κοινή αλήθεια ότι μπορεί να καθυστερούμε να έχουμε παιδιά και να μη μένουμε σε μια δουλειά για πάντα. Και, ενώ η ηλικία και τα στάδια της ζωής δεν ισοδυναμούν με το να είμαστε ενήλικες, η συνειδητοποίηση ότι πιθανότατα όλοι είμαστε μεγάλοι μπορεί μερικές φορές να αποτελεί μία αποκάλυψη ακόμα και για τον εαυτό μας, πόσο μάλλον για τους γονείς μας.

Η ψυχοθεραπευτής Nikita Amin εξηγεί, «πολλές χιλιετίες δεν μπορούν να αντέξουν στα πόδια τους τόσο γρήγορα όσο η προηγούμενη γενιά, συχνά οδηγώντας σε ενήλικες που αισθάνονται σαν παιδιά παρουσία των γονιών τους». Προσθέτει, “αυτό δημιουργεί μια εξάρτηση από τους γονείς όπου η αναζήτηση έγκρισης γίνεται μια δια βίου δυναμική.”

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Αφού είμαστε ενήλικες, γιατί συνεχίζουμε να νοιαζόμαστε τι πιστεύουν οι γονείς μας για τις επιλογές μας; εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα