Αυτές είναι οι καλύτερες φοιτητικές πόλεις του κόσμου και πρέπει να πας!

18:21 16/9/2019 - Πηγή: iPop

Αν είσαι φοιτητής σίγουρα αυτό το άρθρο σε ενδιαφέρει άμεσα, γιατί ήρθε η ώρα να σου αποκαλύψουμε ποιες είναι οι καλύτερες φοιτητικές πόλεις του κόσμου.

Ακόμα κι αν δεν έχεις σκεφτεί να σπουδάσεις στο εξωτερικό, καλό είναι να ξέρεις τις πόλεις με τις περισσότερες προοπτικές για τους φοιτητές. Ανάμεσα στα κριτήρια για τις καλύτερες φοιτητικές πόλεις είναι φυσικά τα πανεπιστήμια και οι δυνατότητες που προσφέρουν ως προς την εκπαίδευση.

Ποιες είναι, λοιπόν, αυτές οι πόλεις με τις καλύτερες προοπτικές για τους φοιτητές;

Λονδίνο, Αγγλία

Αν και ακριβό, το Λονδίνο

προσελκύει κάθε χρόνο χιλιάδες φοιτητές, που επιλέγουν τα γνωστά πανεπιστήμια της πόλης, την αγγλική γλώσσα και κουλτούρα, αλλά και τη δυνατότητα να γνωρίσουν άλλους πολιτισμούς, αφού είναι μία πολυπολιτισμική πόλη.

Παρίσι, Γαλλία

Η πόλη του έρωτα και του φωτός είναι και πόλη των φοιτητών, αφού κάθε χρόνο προσελκύει χιλιάδες φοιτητές από όλο τον κόσμο. Κι αυτό γιατί συγκεντρώνει έναν τεράστιο αριθμό καλών πανεπιστημίων, των οποίων οι απόφοιτοι βρίσκουν πιο εύκολα δουλειά σε όλη την Ευρώπη. Αν και το κόστος ζωής στο Παρίσι είναι υψηλό, τα δίδακτρα σε όλη τη Γαλλία είναι αρκετά χαμηλά, γεγονός που λαμβάνουν υπόψη τους οι φοιτητές.

Μόντρεαλ, Καναδάς

Αποτελεί σημείο συνάντησης για όλους τους διεθνείς φοιτητές, αφού φημίζεται για την ποικιλομορφία και τη διαφορετικότητα των φοιτητών της. Η πόλη του Καναδά είναι μια καλή επιλογή για τους φοιτητές, αφού σημειώνει υψηλές επιδόσεις σε όλους τους τομείς.

Μελβούρνη, Αυστραλία

Θεωρείται μία από τις καλύτερες φοιτητικές πόλεις, αφού υποδέχεται κάθε χρόνο πολλούς σπουδαστές από διάφορες χώρες του κόσμου, ενώ πολλοί είναι και οι Έλληνες που την επιλέγουν. Η Μελβούρνη δίνει πολλές επιλογές στους φοιτητές της, καθώς τους χαρίζει κάθε χρόνο ένα τεράστιο εύρος πολιτιστικών και καλλιτεχνικών δρωμένων.

Τόκιο, Ιαπωνία

Είναι η κορυφαία πόλης της Ασίας για τους φοιτητές. Αποτελεί μεγάλο οικονομικό κέντρο με σπουδαίες επιχειρήσεις, ενώ αν αγαπάς την τεχνολογία είναι μια καλή επιλογή. Αν και δεν προσελκύει πολλούς φοιτητές από το εξωτερικό, το Τόκιο είναι μια ιδιαίτερη πόλη, που δεν μοιάζει με τις προηγούμενες επιλογές.

Βερολίνο, Γερμανία

Αναμφίβολα, η γερμανική πρωτεύουσα δε θα μπορούσε να έλειπε από τη λίστα. Διαθέτει πολλά πανεπιστήμια, χαλαρή ατμόσφαιρα, προσιτά ενοίκια και χαμηλά δίδακτρα σε σχέση με άλλες πόλεις. Αν θες να επιλέξεις τη Γερμανία για τις σπουδές σου, αλλά όχι το Βερολίνο, μια άλλη καλή επιλογή είναι το Μόναχο, το οποίο φημίζεται για τη διευκόλυνση που έχει για τους φοιτητές και τα δίδακτρα που μερικές φορές είναι μηδαμινά.

Βαρκελώνη, Ισπανία

Photo: Άρτεμις Σκούφου/ ipop.gr

Αν ψάχνεις κάτι πιο κοντά στα ελληνικά δεδομένα, τότε η Βαρκελώνη είναι η επιλογή σου. Μακριά από τον κρύο βορρά της Ευρώπης και την ιδιαίτερη κουλτούρα της Ασίας, η καταλανική πρωτεύουσα προσφέρει ένα από τα πιο ελκυστικά περιβάλλοντα της Ευρώπης για να ζήσει και να σπουδάσει κανείς, χάρη στο ηλιόλουστο κλίμα της, τις παραλίες, το κοσμοπολίτικο κέντρο της πόλης και την πλούσια πολιτιστική και καλλιτεχνική κληρονομιά. Μπορεί τα πανεπιστήμιά της να μην είναι τόσο φημισμένα όσο αυτά της Αγγλίας και της Γαλλίας, όμως είναι μία πόλη που θα σε κάνει να αισθανθείς άνετα και πιο κοντά στο σπίτι σου.

Διάβασε ακόμα:

5 μυστικά μέρη στο Λονδίνο που πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφτείς!

Photos: Pixabay.com

Το άρθρο Αυτές είναι οι καλύτερες φοιτητικές πόλεις του κόσμου και πρέπει να πας! εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα