Αυτές είναι οι συσκευές «βαμπίρ» που ρουφάνε ενέργεια και χρήματα από το πορτοφόλι σου

17:05 27/4/2022 - Πηγή: iPop

Διανύουμε μέρες στις οποίες η τιμή του ρεύματος έχει εκτοξευθεί στα ύψη και ψάχνουμε τρόπους ώστε να κάνουμε όση περισσότερη οικονομία μπορούμε. Πώς, όμως, μπορούμε να επιτύχουμε κάτι τέτοιο, όταν υπάρχουν στη ζωή μας οι συσκευές «βαμπίρ» και «ρουφάνε» το ρεύμα χωρίς να το γνωρίζουμε;

Οι συσκευές «βαμπίρ» είναι ηλεκτρονικά που καταναλώνουν μια εκπληκτική ποσότητα ενέργειας ακόμα και όταν βρίσκονται σε κατάσταση αναμονής.

Η βρετανική εταιρεία ενέργειας British Gas έκανε σχετική έρευνα και ανακάλυψε πως

τα νοικοκυριά στο Ηνωμένο Βασίλειο ξοδεύουν το ποσό των 3,75 δισεκατομμυρίων ευρώ τον χρόνο μόνο για την «πολυτέλεια» να έχουν τα «βαμπίρ» στην πρίζα. Αυτό αντιστοιχεί σε 147 λίρες ετησίως για κάθε σπίτι, δηλαδή 174 ευρώ.

Με την τιμή του ρεύματος να φτάνει στα ύψη, ήρθε η ώρα να μάθεις τα 4 πράγματα που δεν ήξερες ότι καταναλώνουν τόση ηλεκτρική ενέργεια στο σπίτι σου

Ποιες είναι οι συσκευές «βαμπίρ»;

Οι συσκευές οι οποίες θεωρούνται «βαμπίρ» είναι οι εξής:

Υπολογιστές και εξοπλισμός που σχετίζεται με υπολογιστές (μόντεμ, δρομολογητές κ.λπ.)Τηλεοράσεις Instant-on (LED, LCD και οπίσθια προβολή). Γενικός κανόνας, οι μεγαλύτερες οθόνες καταναλώνουν περισσότερη ενέργειαΣυστήματα ήχου surroundΚουτιά καλωδιακής ή δορυφορικής τηλεόρασηςΟικιακά είδη με ρολόι (π.χ. φούρνος μικροκυμάτων, DVD player κ.λπ.)

Με πιο απλά λόγια ό,τι έχει εξωτερικό τροφοδοτικό (ακόμα και η ηλεκτρική οδοντόβουρτσα), τηλεχειριστήριο, συνεχή οθόνη και φορτίζει μπαταρίες ρουφάει ενέργεια και χρήματα από το πορτοφόλι σου, θεωρείται συσκευή «βαμπίρ».

4+1 έξυπνοι και δημιουργικοί τρόποι για να κρύψεις τα καλώδια στο σπίτι σου

Πώς μπορείς να κάνεις οικονομία;Μπορείς να αποσυνδέσεις συσκευές και ηλεκτρονικά είδη, ειδικά φορτιστές κινητών τηλεφώνων και συστήματα βιντεοπαιχνιδιών, όταν δεν χρησιμοποιούνται.Χρησιμοποίησε πολύπριζα που θα απενεργοποιούν όλες τις συσκευές (τηλεοράσεις, καλωδιακά/δορυφορικά κουτιά και συσκευές αναπαραγωγής DVD) ή ηλεκτρονικά (όλο τον εξοπλισμό υπολογιστή) που είναι συνδεδεμένα σε αυτές.Απενεργοποίησε τους δρομολογητές, τους εκτυπωτές και τον περιφερειακό εξοπλισμό υπολογιστή όταν δεν χρησιμοποιείται.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείς να δεις το σχετικό βίντεο:

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Αυτές είναι οι συσκευές «βαμπίρ» που ρουφάνε ενέργεια και χρήματα από το πορτοφόλι σου εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα