Αυτές οι καρδιές έχουν ακριβώς το ίδιο χρώμα. Δες πως είναι δυνατόν!

16:32 19/4/2016 - Πηγή: iPop

Τα οπτικά illusions πάντα μας μαγεύουν! Και ένα τρανταχτό παράδειγμα είναι αυτές οι καρδιές. Μπορεί να τις βλέπεις και να λες ξεκάθαρα πως είναι διαφορετικές αλλά πίστεψε με… οι καρδιές έχουν ακριβώς το ίδιο χρώμα!

Για να καταλάβουμε, όμως, πως λειτουργούν οι οφθαλμαπάτες πρέπει να έχουμε πάντα στο μυαλό μας ότι ζουμε στο παρελθόν… οk! όχι τόσο παρελθόν αλλά από την στιγμή που το μάτι θα συλλάβει μία εικόνα χρειάζονται 80milliseconds για να επεξεργαστει την εικόνα ο εγκεφαλός μας.

Επίσης,

το πως βλέπουμε ένα χρώμα έχει άμεση σχέση με το τι το περιτριγυρίζει. Πάρε σαν παράδειγμα τις δύο καρδιές στην αρχή του άρθρου!

Όπως εξηγείται από το Bite Size Psych, οι μπλε μπαρες που πέφτουν μπροστά απο την καρδιά κάνει την ροζ καρδιά να φαίνεται μωβ ενώ οι πράσινες μπάρες την μετατρέπουν σε πορτοκαλί!

Και δεν προσπαθούν να μας κοροϊδέψουν! Οι συντάκτες του independent το έψαξαν στο photoshop!

Στο video παρακάτω πέρα από την οπτική οφθαλμαπάτη με τις καρδιές εξηγείται επίσης μία ακόμα οφθαλμαπάτη με 2 γραμμές! Όπως θα δεις στο gif παρακάτω φαίνεται λες και η πάνω γραμμή είναι ένα κλικ πιο πίσω από την κάτω γραμμή. Αυτό δεν ισχύει, καθώς οι δύο γραμμές βρίσκονται στο ίδιο σημείο, απλά μέχρι να επεξεργαστεί ο εγκέφαλός μας την ύπαρξη της πάνω γραμμής η κάτω έχει μετακινηθεί!

Δες το video:

The post Αυτές οι καρδιές έχουν ακριβώς το ίδιο χρώμα. Δες πως είναι δυνατόν! appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα