Αυτές οι ράτσες σκύλων είναι οι πιο ευαίσθητες στον αποχωρισμό από το αφεντικό τους – Δεν θέλουν να μένουν στιγμή μόνοι τους!

13:25 11/12/2021 - Πηγή: iPop

Η υιοθεσίες και οι αγορές σκύλων αυξήθηκαν κατά σχεδόν 8% πέρυσι, σύμφωνα με το Kennel Club, καθώς το lockdown σήμαινε ότι οι άνθρωποι ένιωθαν πιο ικανοί να ανοίξουν το σπίτι τους σε ένα νέο κουτάβι. Όταν όμως ο περιορισμός έληξε και οι ιδιοκτήτες επέστρεψαν στις δουλειές τους δεν ήταν λίγοι οι σκύλοι που ένιωσαν το επονομαζόμενο άγχος αποχωρισμού.

Πώς να προετοιμάσεις τον σκύλο σου για την επιστροφή σου στο γραφείο

Τα συμπτώματα της πάθησης περιλαμβάνουν καταστροφική

συμπεριφορά, σημάδια άγχους, επίμονο γάβγισμα ή γκρίνια, ακόμη και ενοχλήσεις στο στομάχι. Αυτό το φαινόμενο είναι δυνατό να επαναλαμβάνεται συχνά σε περιόδους όπου ο σκύλος έχει συνηθίσει την παρουσία του αφεντικού του, όπως π.χ. κατά τις διακοπές των Χριστουγέννων, και ξαφνικά την χάσει. Εδώ είναι 10 από τις ράτσες που είναι πιο ευαίσθητες στο άγχος αποχωρισμού, σύμφωνα με το American Kennel Club.

Αυτό το “τηλέφωνο για σκύλους” βοηθάει τα κατοικίδια που νιώθουν μοναξιά να καλέσουν τον ιδιοκτήτη τους

Σκύλοι και άγχος αποχωρισμού: Οι ράτσες που είναι πιο ευαίσθητες

Βίζλα

Τα Βίζλα, μια ράτσα με καταγωγή από την Ουγγαρία, είναι γνωστά ως τα απόλυτα σκυλιά – σύντροφοι, καθώς κολλάνε τόσο κοντά στον ιδιοκτήτη τους που τους είναι σχεδόν αδύνατο να τον αποχωριστούν. Μισούν να μένουν μόνα έστω και για λίγο.

Golden Retriever

Ο πιο δημοφιλής σκύλος στο Ηνωμένο Βασίλειο είναι επίσης επιρρεπής στη μοναξιά. Εάν το κουτάβι σου γαβγίζει και μασάει τα πάντα γύρω του, τότε ίσως χρειαστεί να αφιερώσεις περισσότερο χρόνο μαζί του.

Δαλματίας

Μια άλλη ράτσα που προσκολλάται στον ιδιοκτήτη του είναι τα Δαλματίας τα οποία δεν πρέπει να μένουν μόνα τους για περισσότερο από δύο ώρες. Αν υποφέρουν από άγχος αποχωρισμού θα το καταλάβεις γιατί θα καταστρέψουν οτιδήποτε υπάρχει κοντά τους.

Αυστραλιανός Ποιμενικός

Άλλη μια ράτσα που σιχαίνεται την μοναξιά αφού η έλλειψη δραστηριότητας και παρέας τείνει να κάνει τον Αυστραλιανό Ποιμενικό να βαριέται και να αγχώνεται.

Γερμανικός Ποιμενικός

Οι Γερμανοί Ποιμενικοί μπορεί να έχουν τη φήμη του σκληρού σκύλου, αλλά αναπτύσσουν πολύ ισχυρούς δεσμούς με τους ιδιοκτήτες τους και είναι εκπληκτικά ευαίσθητοι. Εάν έβγαζες τον Γερμανικό Ποιμενικό σου για πολύ μεγάλους περιπάτους, μια ξαφνική διακοπή τους θα μπερδέψει και θα αναστατώσει το κατοικίδιό σου.

Cocker Spaniel

Το Cocker Spaniel είναι ένα στοργικό οικογενειακό κατοικίδιο, αλλά είναι ιδιαίτερα επιρρεπές σε άγχος αποχωρισμού εάν όλα τα μέλη της οικογένειάς τους εγκαταλείψουν το σπίτι την ίδια στιγμή.

Border Collie

Το Border Collie είναι μια από τις πιο δραστήριες ράτσες σκύλων – που εκτρέφονται για να είναι έξω και μαζί με το αφεντικό τους το οποίο συνήθως είναι βοσκός. Τα υψηλά επίπεδα ενέργειας και η ευφυΐα τους σημαίνει ότι χρειάζονται τεράστια τόνωση και η τακτική έλλειψη παρέας θα οδηγήσει σε άγχος αποχωρισμού πολύ γρήγορα.

Χαβανέζικο

Όπως και το Bichon Frise, το Havanese είναι φυλή που δημιουργήθηκε για να είναι ένα σκυλάκι καναπέ και να επιθυμεί την ανθρώπινη συντροφιά πάνω από όλα. Το να αφήσεις αυτήν την κουβανέζικη ράτσα μόνη της για πολύ καιρό είναι μια συνταγή καταστροφής.

Τσιουάουα

Τα τσιουάουα είναι τέλεια σκυλιά για όσους ζουν σε διαμερίσματα, αλλά πραγματικά μισούν να μένουν μόνα. Εάν η ανθρώπινη παρέα λείπει από το Τσιουάουα μπορεί να το κάνει καταστροφικό ή ακόμα και επιθετικό όταν μείνει πίσω στο σπίτι.

Bichon Frize

Εκτρεφόμενο για να είναι σκυλιά συντροφιάς, το Bichon Frize τείνει να χτίζει έναν γρήγορο και ισχυρό δεσμό με ένα συγκεκριμένο άτομο. Είναι πολύ χαρούμενα στην αγκαλιά του ιδιοκτήτη τους αλλά ο παρατεταμένος χωρισμός μπορεί να τους προκαλέσει άγχος και θλίψη.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Αυτές οι ράτσες σκύλων είναι οι πιο ευαίσθητες στον αποχωρισμό από το αφεντικό τους – Δεν θέλουν να μένουν στιγμή μόνοι τους! εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα