Αυτή είναι η καθημερινή ρουτίνα του δισεκατομμυριούχου Jeff Bezos που τον προετοιμάζει για την απόλυτη επιτυχία – 5+1 μικρά μυστικά που θα σου αλλάξουν τη ζωή

11:55 7/1/2023 - Πηγή: iPop

Η συνταγή για την επιτυχία είναι κάτι που εύκολα μπορεί να αναζητήσει κανείς, ωστόσο το ταξίδι που απαιτείται για να επιτύχει δεν είναι εύκολο. Ο καθένας έχει έναν στόχο τον οποίο θέλει να πετύχει. Αλλά αυτοί που είναι πραγματικά επιτυχημένοι έχουν μια «ασταμάτητη φύση» και μία ρουτίνα που τους ξεχωρίζει από τους υπόλοιπους. Όπως ο Jeff Bezos, γνωστός ως ιδρυτής της Amazon, ο οποίος είναι Αμερικανός επιχειρηματίας της τεχνολογίας και του λιανικού εμπορίου, επενδυτής και επιστήμονας της πληροφορικής.

Όταν τα

διαβάζεις όλα αυτά, θα πρέπει να σκέφτεσαι πως για να τα προλάβει όλα θα πρέπει να είναι πολυάσχολος. Παραδόξως, οι μέρες του δεν είναι βιαστικές. Αντίθετα, ο ίδιος χρειάζεται χρόνο για να ξεκουραστεί, να επαναφορτιστεί και να πάρει τις αποφάσεις που πρέπει προσεκτικά, όπως είχε αναφέρει στο παρελθόν στην εκδήλωση του Economic Club της Ουάσιγκτον.

Walt Disney: Ο δρόμος προς την επιτυχία δεν ήταν εύκολος και όμως δεν τα παράτησε. Ένα success story που προσφέρει άπειρη έμπνευση

Jeff Bezos: Η ρουτίνα ενός επιτυχημένου ανθρώπουΞυπνάει νωρίς

«Πηγαίνω για ύπνο νωρίς, ξυπνάω νωρίς», ανέφερε ο Bezos στην εκδήλωση.

Και άλλοι διευθύνοντες σύμβουλοι είναι γνωστό ότι ξυπνούν πριν καλά καλά ξημερώσει: Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Apple, Tim Cook για παράδειγμα είναι ξύπνιος στις 3:45 π.μ., ενώ η Διευθύνων Σύμβουλος της Ellevest, Sallie Krawcheck και η Διευθύνων Σύμβουλος της Pepsi, Indra Nooyi, ξυπνούν στις 4.

Φροντίζει να τρώει πρωινό με την οικογένειά του

Μόλις σηκωθεί, ο Bezos αφιερώνει λίγο χρόνο για τον εαυτό του: «Μου αρέσει να φτιάχνω τα πρωινά», είπε. «Μου αρέσει να διαβάζω εφημερίδα, μου αρέσει να πίνω καφέ, μου αρέσει να παίρνω πρωινό με τα παιδιά μου πριν πάνε στο σχολείο», εξήγησε ο ίδιος. «Ο χρόνος αυτός είναι πολύ σημαντικός για μένα».

Το να αφιερώνει κανείς χρόνο για να μαγειρέψει ή να καθαρίσει, μπορεί να είναι χρήσιμο για τη δημιουργικότητα, σύμφωνα με μια μελέτη του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια στη Σάντα Μπάρμπαρα. Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι επενδύοντας χρόνο σε τέτοιες εργασίες επιτρέπει στο μυαλό να περιπλανηθεί και να είναι πιο δημιουργικό.

View this post on Instagram

A post shared by Jeff Bezos (@jeffbezos)

Ξεκινά με τις πιο σημαντικές συναντήσεις του

Όταν ο Jeff Bezos είναι έτοιμος να στρέψει την προσοχή του στις επιχειρήσεις, αφιερώνει όλη του την ενέργεια στην Amazon: «Έχω ορίσει την πρώτη μου συνάντηση για τις 10 το πρωί», εξηγεί.

Οι πρώτες συναντήσεις της ημέρας είναι αυτές που απαιτούν τη μεγαλύτερη εγκεφαλική δύναμη. «Μου αρέσει να κάνω τις συναντήσεις μου με υψηλό IQ πριν από το μεσημεριανό γεύμα» λέει χαρακτηριστικά.

Λαμβάνοντας έμπνευση από εκείνους που πέτυχαν τους στόχους τους. Η Sheryl Lee Ralph τα είπε όλα, σταμάτα να ψάχνεις τη συνταγή της επιτυχίας

Σύμφωνα με μια μελέτη από τον βιολόγο Christoph Randler, «Οι άνθρωποι των οποίων η απόδοση κορυφώνεται το πρωί είναι σε καλύτερη θέση για επιτυχία, επειδή είναι πιο ενεργοί από τους ανθρώπους που λειτουργούν καλύτερα το βράδυ».

View this post on Instagram

A post shared by Jeff Bezos (@jeffbezos)

Κάνει μια παύση όταν είναι κουρασμένος

Στο τέλος της ημέρας, ο Bezos προσπαθεί να αποφύγει να πάρει αποφάσεις. «Μέχρι τις 5:00 μ.μ., λέω «Δεν μπορώ να το σκεφτώ αυτό σήμερα, ας το δοκιμάσω ξανά αύριο στις 10:00 π.μ.», αναφέρει γελώντας.

Το να κάνεις προσεκτικές επιλογές συχνά γίνεται όλο και πιο δύσκολο κατά τη διάρκεια της ημέρας λόγω της κούρασης. «Μόλις εξαντληθείς διανοητικά, γίνεσαι απρόθυμος να κάνεις συμβιβασμούς, οι οποίοι περιλαμβάνουν μια ιδιαίτερα προηγμένη μορφή λήψης αποφάσεων», εξηγούν οι New York Times για το φαινόμενο.

Κατακτώντας την κορυφή: 3 μυστικά επιτυχίας των A players που ίσως δεν σου έχει πει κανείς μέχρι σήμερα

Φροντίζει να κοιμάται αρκετά

Για να είναι όσο το δυνατόν πιο αποτελεσματικός στη λήψη αποφάσεων, ο Bezos δίνει προτεραιότητα και στον ύπνο.

«Κοιμάμαι οκτώ ώρες, εκτός αν ταξιδεύω σε διαφορετικές ζώνες ώρας», εξηγεί. «Μερικές φορές είναι αδύνατο, αλλά είμαι πολύ αφοσιωμένος σε αυτό. Χρειάζομαι οκτώ ώρες ύπνου. Σκέφτομαι καλύτερα, έχω περισσότερη ενέργεια, η διάθεσή μου είναι καλύτερη, όλα αυτά».

Προετοιμάζει τον εαυτό του για επιτυχία

«Σκεφτείτε το, ως ανώτερο στέλεχος, τι πραγματικά πληρώνεστε για να κάνετε;» λέει ο ίδιος. «Ως ανώτερο στέλεχος, πληρώνεστε για να πάρετε έναν μικρό αριθμό αποφάσεων υψηλής ποιότητας. Η δουλειά σου δεν είναι να παίρνεις χιλιάδες αποφάσεις κάθε μέρα».

View this post on Instagram

A post shared by Jeff Bezos (@jeffbezos)

Αν δεν φροντίζεις τον εαυτό σου και αν δεν έχεις φιλοδοξίες, «η ποιότητα αυτών των αποφάσεων μπορεί να είναι χαμηλότερη επειδή είσαι κουρασμένος ή γκρινιάρης ή πολλά άλλα πράγματα».

Όταν ξεκινήσεις να βάζεις στόχους για μια καλύτερη εκδοχή του εαυτού σου, σύντομα η πορεία της ζωής σου θα αλλάξει. Θα καταλάβεις τις αντοχές και τα όριά σου, κι ίσως αυτό σε βοηθήσει να πας πιο ψηλά. Όταν, λοιπόν, σταματήσεις να κυνηγάς την επιτυχία κι επικεντρωθείς στο να γίνεις ο άνθρωπος που θαυμάζεις, τότε θα ‘ρθει η πραγματική επιτυχία από μόνη της.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Αυτή είναι η καθημερινή ρουτίνα του δισεκατομμυριούχου Jeff Bezos που τον προετοιμάζει για την απόλυτη επιτυχία – 5+1 μικρά μυστικά που θα σου αλλάξουν τη ζωή εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Αυτή, Jeff Bezos, – 5+1,afti, Jeff Bezos, – 5+1