Αυτό είναι το πρόβλημα υγείας από το οποίο αποκάλυψε η Adele ότι πάσχει – 3 φυσικοί τρόποι αντιμετώπισης των συμπτωμάτων και του πόνου

13:31 6/1/2023 - Πηγή: iPop

Κατά την διάρκεια ζωντανής εμφάνισης στο Λας Βέγκας την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, η Adele αποκάλυψε το πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει από 15 χρονών, μια κατάσταση που μπορεί να προκαλέσει πόνους στο ένα ή και στα δύο πόδια από το κάτω μέρος της πλάτης.

Όπως αναφέρουν ξένες πηγές, ενώ περπατούσε από τη μια πλευρά της σκηνής στην άλλη στο Caesars

Palace στις 31 Δεκεμβρίου, η τραγουδίστρια απευθύνθηκε στο πλήθος λέγοντας: «Πρέπει να κινούμαι αυτές τις μέρες καθώς έχω πολύ έντονη ισχιαλγία».

Το 2021, η ίδια αποκάλυψε το πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει από 15 χρονών, όταν χτύπησε για δεύτερη φορά την πλάτη της «Πονάω στην πλάτη σχεδόν την μισή μου ζωή».

View this post on Instagram

A post shared by Adele (@adele)

Τι είναι η ισχιαλγία;

Η ισχιαλγία εμφανίζεται όταν το ισχιακό νεύρο του σώματος – το οποίο ξεκινά από τον νωτιαίο μυελό, διατρέχει τους γοφούς και τους γλουτούς και στη συνέχεια διακλαδίζεται κάτω από κάθε πόδι – ερεθίζεται. Είναι ένα σύμπτωμα που μπορεί να προκληθεί από διάφορες καταστάσεις, όπως η κήλη του δίσκου της σπονδυλικής στήλης.

Η ισχιαλγία περιλαμβάνει μια αίσθηση που μπορεί να εκδηλωθεί ως μέτριος έως σοβαρός πόνος στην πλάτη, τους γλουτούς και τα πόδια. Οι πάσχοντες μπορεί επίσης να αισθανθούν αδυναμία, κάψιμο ή οξύ πόνο ή μούδιασμα σε αυτές τις περιοχές.

Η Adele αποκαλύπτει ότι έκανε ψυχοθεραπεία πέντε φορές την ημέρα μετά τον χωρισμό από τον πρώην σύζυγό της

Πώς μπορεί να αντιμετωπιστεί με φυσικό τρόπο αυτή η πάθηση;Κρύο και ζέστη

Τόσο οι παγοκύστες όσο και η θερμότητα μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να απαλύνουν τον πόνο της ισχιαλγίας και να σε βοηθήσουν να λειτουργήσεις καλύτερα. Τις πρώτες ημέρες χρησιμοποίησε πάγο. Τοποθέτησε παγοκύστες στο κάτω μέρος της πλάτης για να μειώσεις τη φλεγμονή του ισχιακού νεύρου. Οι παγοκύστες δεν πρέπει να αγγίζουν απευθείας το δέρμα. Άφησέ τες στη θέση τους για όχι περισσότερο από 15 έως 20 λεπτά κάθε φορά, με τουλάχιστον ένα διάλειμμα 15 έως 20 λεπτών ενδιάμεσα. 

Freepik

Η θερμότητα μπορεί να χρησιμοποιηθεί εξίσου, μετά την πρώτη εβδομάδα, όταν έχει γίνει κάποια επούλωση και ο πόνος υποχωρεί. Οι θερμικές θεραπείες θα αυξήσουν τη ροή του αίματος στην περιοχή, γεγονός που μπορεί να επιταχύνει την επούλωση. Η θερμότητα θα χαλαρώσει επίσης τους μύες για να επιτρέψει το ήπιο τέντωμα που μπορεί να βοηθήσει στην ανακούφιση του πόνου.

Μπορείς να χρησιμοποιήσεις ένα μπουκάλι ζεστού νερού ή ένα μαξιλάρι θέρμανσης τυλιγμένο σε μια πετσέτα ή να απολαύσεις ένα ζεστό μπάνιο.

Πώς προκαλείται η ισχιαλγία;

Κίνηση

Η μετακίνηση είναι ίσως το πιο σημαντικό πράγμα που μπορείς να κάνεις για να βοηθήσεις τον πόνο. Πολλοί άνθρωποι με ισχιαλγία βάζουν τον εαυτό τους σε ανάπαυση στο κρεβάτι ή ακουμπούν πίσω σε μια πολυθρόνα, νομίζοντας ότι αυτό θα τους βοηθήσει να θεραπευθούν.

Είναι εντάξει φυσικά να ξεκουραστείς για τις πρώτες δύο ημέρες μετά την έναρξη του πόνου. Μετά ωστόσο, η παραμονή στο κρεβάτι συνήθως κάνει τα πράγματα χειρότερα, όχι καλύτερα. Η κίνηση βοηθά τον πόνο με διάφορους τρόπους:

Δυναμώνει τους μύες, κάτι που βοηθά στη στήριξη της σπονδυλικής στήλης.Μπορεί να βελτιώσει την ευελιξία και το εύρος κίνησης.Ενισχύει τη ροή του αίματος σε όλες τις περιοχές του σώματος, συμπεριλαμβανομένων των τραυματισμένων περιοχών, γεγονός που επιταχύνει την επούλωση.Μειώνει την αντίληψη του πόνου.

Πώς θα απαλλαγώ απ’ τους πόνους στη μέση και στον αυχένα;

ΒελονισμόςUnsplash

Ο βελονισμός περιλαμβάνει την εισαγωγή λεπτών βελόνων σε συγκεκριμένα σημεία του σώματος για την απελευθέρωση ενδορφινών και άλλων φυσικών παυσίπονων. Επιπλέον, ο βελονισμός έχει σχεδιαστεί για να μειώνει τη φλεγμονή και να βοηθά στη βελτίωση της ροής του αίματος σε όλο το σώμα, το οποίο παρέχει βασικά θρεπτικά συστατικά στα συμπιεσμένα νεύρα για την προώθηση της υγείας.

Εάν ο πόνος δεν έχει υποχωρήσει καθόλου μετά από μια εβδομάδα, η επίσκεψη τον γιατρό κρίνεται απαραίτητη.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Αυτό είναι το πρόβλημα υγείας από το οποίο αποκάλυψε η Adele ότι πάσχει – 3 φυσικοί τρόποι αντιμετώπισης των συμπτωμάτων και του πόνου εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Αυτό, Adele, – 3,afto, Adele, – 3