Αυξάνονται τα κρούσματα στην Ελλάδα | Νέοι περιορισμοί για Πάτρα και Βόλο

18:36 3/4/2020 - Πηγή: iPop

Περισσότερο από ένα εκατομμύριο χιλιάδες κρούσματα του νέου κορονοϊού έχουν καταγραφεί μέχρι σήμερα σ’ όλο τον κόσμο με 55.188 θανάτους, αλλά και περισσότερους από 222.000 ανθρώπους που ενώ μολύνθηκαν από τον ιό αυτό ανάρρωσαν κι έγιναν καλά. 

Ο λοιμωξιολόγος κ. Σωτήρης Τσιόδρας ανακοίνωσε σήμερα, Παρακευή 3 Απριλίου, 99 νέα κρούσματα του νέου κορονοϊού στην Ελλάδα | Νέοιμε τον αριθμό των κρουσμάτων σε όλη τη χώρα να φτάνει τα 1.613 κρούσματα, εκ των οποίων τα 119 αφορούν το πλοίο «Ελευθέριος

Βενιζέλος».

Από τα παραπάνω συνολικά κρούσματα τα 335 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό, ενώ τα 563 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα. 62 βρίσκονται διασωληνομένοι, εκ των οποίων οι 23 είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Ο μέσος όρος ηλικίας αυτών είναι τα 66 έτη και το 70% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι. 11 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ, από τους οποίους το 55% είχε υποκείμενα νοσήματα και η μέση ηλικία τους ήταν τα 66 έτη.

Παρ’ όλα αυτά, σημειώθηκαν και 6 ακόμα επιβεβαιωμένοι θάνατοι από τον νέο κορονοϊό στην Ελλάδα με 59 θανάτους συνολικά. Ο μέσος όρος ηλικίας των θανόντων είναι τα 71 έτη με 49 άνδρες και 10 γυναίκες. Το 95% από αυτούς είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή και ηλικία 70 ετών και άνω.

Επιπλέον, σύμφωνα με τον κ. Τσιόδρα, μέχρι σήμερα έχουν διενεργηθεί 22.437 εργαστηριακά τεστ.

Δείτε τον χάρτη με τα κρούσματα ανά τον κόσμο. 

Ο κ. Χαρδαλιάς με τη σειρά του ανακοίνωσε κάποια επιπλέον μέτρα για την Πάτρα και τον Βόλο που είναι αντίστοιχα με αυτά της Θεσσαλονίκης. Πιο συγκεκριμένα, ανακοινώθηκε ο περιορισμός κίνησης πολιτών στην παραλία της Πάτρας και τίθεται σε ισχύ από αύριο Σάββατο και για 14 μέρες. Η απόφαση αφορά τις περιοχές «Νότιο Πάρκο» και «Πλαζ Αγιάς» και η απαγόρευση κυκλοφορίας θα εφαρμόζεται από τις 2.00 το μεσημέρι έως τις 8.00 το πρωί της επόμενης ημέρας τις καθημερινές, αλλά και καθ’ όλης της διάρκειας του Σαββατοκύριακου.

Επιπλέον, περιορισμός κίνησης πολιτών τίθεται σε εφαρμογή από τη Δευτέρα 6 Απριλίου και στην παραλία του Βόλου

Διαβάστε ακόμα:

Τα θετικά νέα της ημέρας: Εγκρίθηκε το 15λεπτο τεστ για τον κορονοϊό- Θα έρθει και στην Ελλάδα

Το άρθρο Αυξάνονται τα κρούσματα στην Ελλάδα | Νέοι περιορισμοί για Πάτρα και Βόλο εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα