Αυξάνονται τα θύματα της φονικής γρίπης- Στο νοσοκομείο ένα 4χρονο παιδί

17:44 15/1/2016 - Πηγή: iPop

Τους έξι έχουν φτάσει οι άνθρωποι που έχουν χάσει τη ζωή τους στην Ελλάδα εξαιτίας της φονικής γρίπης, ενώ αξίζει να τονιστεί πως οι ασθενείς οι οποίοι συνεχίζουν να νοσηλεύονται στην εντατική είναι 47 και το τελευταίο κρούσμα που σημειώθηκε είναι ένα ανήλικο παιδί.

Αξίζει να τονιστεί πως μιλάμε για το πρώτο ανήλικο άτομο που έχει προσβληθεί από τη φονική γρίπη.

Το έκτο άτομο που έχασε τη ζωή του είναι ένας άντρας 60 ετών ο οποίος απεβίωσε πριν από λίγες ώρες ώρες.

Τι αναφέρει η ανακοίνωση του ΚΕΕΛΠΝΟ;

«Φέτος

η γρίπη χτυπάει με σφοδρότητα – κι αυτό αποδεικνύεται από το γεγονός ότι όλα τα περιστατικά της εργαστηριακά επιβεβαιωμένης γρίπης χρειάστηκαν νοσηλεία σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ). Μάλιστα, ένα από τα θύματα της γρίπης κατέληξε εκτός ΜΕΘ, χωρίς να αποσαφηνίζεται όμως εάν έχασε τη μάχη με τις επιπλοκές της γρίπης επειδή δεν νοσηλεύτηκε σε ΜΕΘ.

Σημειώνεται ότι εφέτος το κυρίαρχο στέλεχος είναι το λεγόμενο πανδημικό, Α(Η1Ν1) το οποίο έχει δείξει «προτίμηση» σε άτομα της παραγωγικής ηλικίας, δηλαδή από 30 έως 55 χρόνων.

Όπως προκύπτει από την ανάλυση 27 κρουσμάτων γρίπης που νοσηλεύτηκαν σε ΜΕΘ, οι άνδρες πλήττονται σημαντικά εφέτος από τη γρίπη. Εκ των 27 περιστατικών, τα 21 αφορούσαν σε άνδρες και τα έξι σε γυναίκες. Το εύρος ηλικιών είναι από 4 έτη έως 77 έτη, με μέση ηλικία 53,7 έτη».

The post Αυξάνονται τα θύματα της φονικής γρίπης- Στο νοσοκομείο ένα 4χρονο παιδί appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα