Αυξήσεις στις επικουρικές και κύριες συντάξεις | Πότε θα ισχύσουν;

13:46 27/10/2019 - Πηγή: iPop
| Πότε

Με αυξήσεις θα ξεκινήσει η νέα χρονιά για τους συνταξιούχους. Ποιες θα είναι οι αυξήσεις στις επικουρικές και κύριες συντάξεις και ποιοι θα δουν περισσότερα χρήματα στους λογαριασμούς τους απ’ το 2020.

Πιο συγκεκριμένα, αυτοί που θα δουν αυξήσεις στις επικουρικές και κύριες συντάξεις είναι 300.000 συνταξιούχοι με πάνω από 30 έτη ασφάλισης. Μάλιστα, οι συντάξεις τους θα αυξηθούν από 60 έως 120 ευρώ, εξαιτίας των αλλαγών στα ποσοστά αναπλήρωσης.

Αυτές

τις αυξήσεις αναμένεται να δουν οι συνταξιούχοι απ’ τις αρχές του 2020, σύμφωνα με όσα ανέφερε την Παρασκευή ο Σπύρος Δημητρέλλης στο Open TV και επιβεβαίωσε ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης με δηλώσεις του το πρωί του Σαββάτου στον ΣΚΑΪ.

Αναλυτικά παραδείγματα:

Ο συνταξιούχος με 35 έτη ασφάλισης, μετά τις περικοπές, λαμβάνει κύρια σύνταξη 722 ευρώ και επικουρική 187 ευρώ. Σύμφωνα με το νέο πλαίσιο αναμένεται να δει αύξηση 34 ευρώ στην κύρια και 96 ευρώ στην επικουρική. Όφελος 130 ευρώ το μήνα.Ο συνταξιούχος με 42 χρόνια ασφάλισης λαμβάνει κύρια σύνταξη 1.086 ευρώ και επικουρική 239 ευρώ. Η κύρια σύνταξη αναμένεται να αυξηθεί κατά 105 ευρώ και η επικουρική 80 ευρώ. Όφελος 185 ευρώ το μήνα.

Σημειώνεται ότι οι αυξήσεις στις επικουρικές συντάξεις αφορούν 465.000 συνταξιούχους, οι οποίοι είναι κι αυτοί που θα δουν μεσοσταθμική αύξηση στη σύνταξή τους μέχρι και 52 ευρώ.

Οι ακριβείς αυξήσεις αναμένεται να καθοριστούν μετά από μελέτη της Εθνικής Αναλογιστικής Αρχής, η οποία θα διαμορφώσει τα νέα ποσοστά αναπλήρωσης στο πλαίσιο της βιωσιμότητας του ασφαλιστικού συστήματος.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο κ. Βγενής στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Open TV, οι συνταξιούχοι πρόκειται να πάρουν τις συγκεκριμένες αυξήσεις αναδρομικά από τις 4 Οκτωβρίου. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι θα πάρουν τουλάχιστον τρεις μήνες αναδρομικά και αναλόγως πότε θα εφαρμοστεί ο νόμος που θα καταθέσει ο υπουργός Εργασίας.

Διαβάστε ακόμη:

Αλλάζουν όλα στις συντάξεις, ΕΦΚΑ και μπλοκάκια | Δες όσα σ’ ενδιαφέρουν

Το άρθρο Αυξήσεις στις επικουρικές και κύριες συντάξεις | Πότε θα ισχύσουν; εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα