Αν δεν σου αρέσουν τα ρεβίθια, θα λατρέψεις αυτή τη συνταγή!

14:37 26/11/2019 - Πηγή: iPop

Τα ρεβίθια μπορεί να μην είναι και το αγαπημένο μας φαγητό, αλλά οφείλουν να έχουν τη δική τους ξεχωριστή θέση στη διατροφή μας. Φτιάχνουμε την πιο γευστική συνταγή για ρεβίθια για μικρούς και μεγάλους.

Είναι ελάχιστα τα φαγητά που δεν μας αρέσουν και τα ρεβίθια είναι ένα από αυτά. Αλλά στη συγκεκριμένη συνταγή για ρεβίθια με πατάτες και μια γευστική σάλτσα που θα απογειώσει τη γεύση, λέμε «ναι»!

Τι θα χρειαστείς;2 κουταλιές λάδι canola½ μεσαίο λευκό κρεμμύδι, σε κύβους2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο2 κουταλιές της σούπας κάρυ σε σκόνη (αναμειγνύεται με 2 κουταλιές της σούπας κρύο νερό)2
φλιτζάνια ζωμό λαχανικών ή νερό1.3 kg πατάτες, κομμένες σε κύβους½ φλιτζάνι φρέσκο κρεμμύδι, Ψιλοκομμένο2 κουταλάκια του γλυκού φρέσκο μαϊντανό, ψιλοκομμένοΠιπέρι425 g ρεβίθια, στραγγισμένα1 κουταλιά της σούπας βούτυρο ghee, ανακατεμένο με 1 κουταλιά της σούπας αλεύριΠώς θα το φτιάξεις;Συνταγή για ρεβίθιαΣε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια με υψηλή φωτιά προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Σοτάρουμε για 2-3 λεπτά μέχρι να γίνει μαλακό.Προσθέτουμε τη σκόνη κάρυ. Στη συνέχεια, προσθέτουμε το ζωμό λαχανικών και τις πατάτες και ανακατεύουμε καλά μέχρι να συνδυαστούν όλα.Προσθέτουμε τα φρέσκα κρεμμύδια και το μαϊντανό. Ρίχνουμε λίγο πιπέρι και μαγειρεύουμε μέχρι η σάλτσα να γίνει πηχτή και οι πατάτες να είναι μαλακές, για περίπου 20 λεπτά.Προσθέτουμε τα ρεβίθια και τον υπόλοιπο ζωμό λαχανικών και ανακατεύουμε πολύ καλά.Στη συνέχεια, προσθέτουμε το μείγμα με το ghee και το αλεύρι και ανακατεύουμε για να ενσωματωθούν.Μαγειρεύουμε σε μέτρια-χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες και τα ρεβίθια και η σάλτσα να γίνει λίγο πιο πηχτή, για περίπου 20 λεπτά.Και καλή σας όρεξη!Δες και αυτό:

Ο καλύτερος τρόπος για να μαγειρέψεις τα ρεβίθια!

Photo: unsplash/Kelcie Gene Papp

Το άρθρο Αν δεν σου αρέσουν τα ρεβίθια, θα λατρέψεις αυτή τη συνταγή! εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα