Αν θες μία πιο ευτυχισμένη και πιο υγιή ζωή, το μόνο που χρειάζεσαι είναι ένα κατοικίδιο!

15:49 27/9/2020 - Πηγή: iPop

Αν έχεις κατοικίδιο λογικά καταλαβαίνεις που το πάω.. Αν δεν έχεις σκέψου πολύ σοβαρά το ενδεχόμενο να αποκτήσεις! Είτε είσαι μόνη, είτε ζεις με το σύντροφό σου ή αν ακόμα έχεις οικογένεια, δεν υπάρχει καμία περίπτωση να το μετανιώσεις. Μπορεί να σκέφτεσαι τα έξοδα ή τη δέσμευση ή ακόμα και τις δουλειές στο σπίτι αλλά πίστεψε με όλα αυτά όταν θα γυρίζεις σπίτι και θα είναι εκεί να σε υποδεχτεί θα τα έχεις ξεχάσει! Για πιο ευτυχισμένη ζωή χρειάζεσαι ένα κατοικίδιο.

Για πιο ευτυχισμένη ζωή χρειάζεσαι ένα κατοικίδιο

Μπορεί να έχεις παρατηρήσει, στην περίπτωση που δεν έχεις κατοικίδιο, τους

φίλους σου που βγαίνουν οικογενειακές φωτογραφίες με το κατοικίδιό τους. Ακόμα, μπορεί να μοιράζονται το ίδιο κρεβάτι, να παίρνουν άδεια από τη δουλειά τους όταν είναι άρρωστα τα κατοικίδιά τους όπως δηλαδή θα έκαναν αν είχαν και ένα παιδί! Αυτή είναι και η πραγματικότητα… Είναι σαν παιδιά και όπως με τα παιδία, μπορεί να έρχονται έξοδα, ευθύνες και υποχρεώσεις όμως είναι κάτι που δε θα άλλαζες ποτέ!

Με τον ίδιο ακριβώς, λοιπόν, τρόπο που φροντίζουμε τους αγαπημένους μας φίλους έτσι μας φροντίζουν και αυτοί και αυτό δε το λέω εγώ, αλλά οι έρευνες! Μελέτες έχουν δείξει ότι η κατοχή και η αλληλεπίδραση με ένα κατοικίδιο ζώο μπορεί να βελτιώσει την υγεία μας. Εκτός από το να μας αγαπούν άνευ όρων (ωραία δεν είναι να σ’ αγαπούν άνευ όρων;), μπορούν να μειώσουν τα επίπεδα του άγχους μας, να εξομαλύνουν την αρτηριακή μας πίεση, να περιορίσουν την κατάθλιψή μας, να μειώσουν τα συναισθήματα της μοναξιάς, να μας κρατήσουν σωματικά σε φόρμα και ακόμη να μας βοηθήσουν να ζήσουμε περισσότερο.

Pixabay

Αν χρειάζεσαι περισσότερη πειθώ γιατί μπορεί να είσαι νέα μανούλα και να έχεις ένα βρεφάκι στο σπίτι για το οποίο ανησυχείς, ορισμένες μελέτες δείχνουν ότι τα παιδιά που εκτίθενται σε γούνινα κατοικίδια ως βρέφη είναι λιγότερο πιθανό να αναπτύξουν αλλεργίες.

Μια μελέτη από τα Εθνικά Ινστιτούτα Υγείας σε 420 ενήλικες που είχαν υποστεί καρδιακές προσβολές έδειξε ότι οι ιδιοκτήτες σκύλου είχαν πολύ περισσότερες πιθανότητες να έχουν αναρρώσει πλήρως ένα χρόνο αργότερα από ό, τι οι ασθενείς που δεν είχαν κατοικίδιο, ανεξάρτητα από το πόσο σοβαρή είναι η καρδιακή προσβολή. Σε μια άλλη μελέτη 240 παντρεμένων ζευγαριών, εκείνοι που είχαν κατοικίδια είχαν χαμηλότερους καρδιακούς ρυθμούς και αρτηριακή πίεση, τόσο σε κατάσταση ηρεμίας όσο και υπό πίεση.

Unsplash/Kate Stone Matheson

Και επειδή μπορεί να σου αρέσει περισσότερο μία γάτα από ένα σκύλο, μια μελέτη που περιλάμβανε ιδιοκτήτες γατών διαπίστωσαν ότι έχουν λιγότερα εγκεφαλικά επεισόδια από εκείνους που δεν είχαν γάτες! Όπως επίσης και για τα ψάρια έχει παρατηρηθεί ότι το να τα βλέπεις να κολυμπούν σε κάνει να χαλαρώνεις.

Συνεπώς, για πιο υγιή και ευτυχισμένη ζωή χρειάζεσαι ένα κατοικίδιο, είτε γαβγίζει, είτε νιαουρίζει, έρπεται, κολυμπάει ή πετάει!

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Αν θες μία πιο ευτυχισμένη και πιο υγιή ζωή, το μόνο που χρειάζεσαι είναι ένα κατοικίδιο! εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα