Ανοιχτή η σιδηροδρομική γραμμή στην Ειδομένη

19:57 26/5/2016 - Πηγή: iPop

Άνοιξε σήμερα, Πέμπτη, η σιδηροδρομική γραμμή στην Ειδομένη μετά από περίπου 70 ημέρες που παρέμενε κλειστή και ο καταυλισμός είναι πλέον άδειος από πρόσφυγες και μετανάστες.

Μηχανή της ΤΡΑΙΝΟΣΕ πέρασε στην άλλη πλευρά των συνόρων, φόρτωσε με άδεια βαγόνια και επέστρεψε.

18 λεωφορεία αποχώρησαν την Πέμπτη απ’ την Ειδομένη μεταφέροντας συνολικά 783 άτομα σε δομές φιλοξενίας.

Σημειώνεται

πως η ΤΡΑΙΝΟΣΕ ανακοίνωσε ότι η κλειστή σιδηροδρομική γραμμή της κόστισε 2,5 εκατομμύρια ευρώ.

Σύμφωνα με την εταιρεία μέσα στις επόμενες δέκα ημέρες τα δρομολόγια θα μπορούν να επανέλθουν μετά το άνοιγμα της σιδηροδρομικής γραμμής.

Στόχος της ΤΡΑΙΝΟΣΕ είναι η επαναφορά επτά απ’ τα εννιά δρομολόγια μέχρι τα τέλη της επόμενης εβδομάδας, ενώ κλιμάκιο της εταιρείας βρίσκεται στο σημείο για επιθεώρηση.

Οι δηλώσεις του Ν. Τόσκα:

«Δεν ήρθαμε για πανηγυρισμούς, ήρθαμε για να δούμε τη διαφορετική, πλέον, κατάσταση. Η όλη επιχείρηση εξελίχθηκε, όπως είχε σχεδιαστεί, και όπως έπρεπε. Δηλαδή, με σεβασμό απέναντι στις βασικές αρχές του ανθρωπισμού, απέναντι σε αυτούς τους ανθρώπους που ήρθαν εδώ κατατρεγμένοι, είτε για να σώσουν το κεφάλι τους, είτε για να βρουν μία καλύτερη τύχη. Δεν τους εμποδίσαμε εμείς να πάνε όπου ήθελαν. Δεν είναι η Ελλάδα αυτή που έφτιαξε τους φράχτες. Εμείς, όμως, έπρεπε να διαχειριστούμε μία κατάσταση. Ο ανθρωπισμός δεν λέει ότι πρέπει να κρατάς αυτούς τους ανθρώπους εκεί, με όποιο δέλεαρ, στο λασπότοπο της Ειδομένης. Ο ανθρωπισμός λέει, ότι πρέπει να είναι σε οργανωμένους τόπους, όπου το κράτος και όποιοι άλλοι συμπληρωματικά μπορούν, να τους καλύψουν τις βασικές τους ανάγκες. Αυτή είναι η επιδίωξή μας. Και, παράλληλα, να οργανωθεί η τυχόν μεταφορά τους προς τις υπόλοιπες χώρες της Ευρώπης σύμφωνα με τους κανόνες και τις συμφωνίες που ισχύουν».

Photo: Konstantinos Tsakalidis / SOOC

The post Ανοιχτή η σιδηροδρομική γραμμή στην Ειδομένη appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα