Απευθείας από Μεξικό η καλύτερη σούπα τάκος

15:39 20/1/2023 - Πηγή: iPop

Η μεξικάνικη κουζίνα, εκτός από τα καυτερά και τη λατρεία για τις κόκκινες πιπεριές, έχει μεγάλη γκάμα φαγητών. Έχει την ευελιξία να έχει ένα φαγητό το οποίο μπορεί να φτιαχτεί σε διάφορες μορφές. Ο λόγος για τα τάκος. Ψάξαμε και θα σου μάθουμε την καλύτερη συνταγή για σούπα τάκος.

Μπορεί η σούπα να είναι συνδεδεμένη με τις κρύες μέρες του χειμώνα, το συνάχι, τον πονόλαιμο, τις ημέρες που είμαστε άρρωστοι, όμως, μια σούπα, ειδικά μια τέτοια σούπα, τρώγεται όλες τις μέρες της εβδομάδες και όλες τις εποχές του χρόνου αν είναι νόστιμη.

Τι θα χρειαστούμε στη συνταγή για σούπα τάκος;2 κουταλάκια
του γλυκού ελαιόλαδο1/4 φλιτζάνι ψιλοκομμένο κρεμμύδι3 κουταλιές καρύκευμα taco, χωρισμένο1/2 χυμός τομάτας1 φλιτζάνι ζωμό κοτόπουλου1/3 φλιτζάνι κατεψυγμένο καλαμπόκι1 στήθος κοτόπουλου χωρίς κόκαλα, χωρίς δέρμα, λεπτό τεμαχισμένο στη διαγώνια1/2 φλιτζάνι τσιπς1/2 αβοκάντο, κομμένο σε φέτες1/4 φλιτζάνι τριμμένο τυρί2 κουταλιές ξινή κρέμαΠώς θα φτιάξουμε την σούπα τάκος;Ζεσταίνουμε το λάδι σε μια βαθιά κατσαρόλα σε μέτρια-υψηλή φωτιά μέχρι να πάρει θερμοκρασία. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το καρύκευμα για τάκος.Αφού τα κρεμμύδια σοταριστούν, σε χρόνο περίπου 3 έως 4 λεπτά, ανακατεύουμε τον χυμό τομάτας και το ζωμό κοτόπουλου με το καλαμπόκι.Στη συνέχεια, πασπαλίζουμε τα υπόλοιπα καρυκεύματα taco πάνω από κομμάτια κοτόπουλου και προσθέτουμε στη σούπα. Ανακατεύουμε καλά!Καλύπτουμε και μαγειρεύουμε μέχρι να ψηθεί το κοτόπουλο. Βάζουμε τις τορτίγιες στο φούρνο, μέχρι να «ξεραθούν».Αφού μαγειρευτούν όλα, συνοδεύουμε τη σούπα μας με τις τορτίγιες. Προσθέτουμε το αβοκάντο, το τυρί, τα τσιπς και την ξινή κρέμα.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Απευθείας από Μεξικό η καλύτερη σούπα τάκος εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα