Αθωωτική απόφαση για τον ανθυποπλοίαρχο του Sea Diamond

18:58 8/3/2016 - Πηγή: iPop

Αθωωτική ήταν η απόφαση του Αρείου Πάγου για τον ανθυποπλοίαρχο του Sea Diamond το οποίο ναυάγησε στη Σαντορίνη το 2007.

Σε οριστική παύση έθεσε με απόφαση του ο Άρειος Πάγος την ποινική δίωξη σε βάρος του ανθυποπλοίαρχου του κρουαζιερόπλοιου Sea Diamond, το οποίο βυθίστηκε το στη θαλάσσια περιοχή της Καλντέρας στη Σαντορίνη με το σκεπτικό ότι εφόσον βρισκόταν στην γέφυρα την ευθύνη είχε ο ανώτερος αξιωματικός.

Την ίδια στιγμή, το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου απέρριψε οριστικά την αναίρεση του πλοιάρχου και του εκπροσώπου της επίμαχης εταιρείας,

κρίνοντας ότι η εφετειακή απόφαση έχει πλήρη, ειδική, εμπεριστατωμένη και σαφή αιτιολογία όπως απαιτεί τα Σύνταγμα.

Να θυμίσουμε πως το 2013 η υπόθεση είχε δικαστεί από το Τριμελές Εφετείο Πειραιά το 2013 και είχαν καταδικαστεί ο πλοίαρχος του κρουαζιερόπλοιου Sea Diamond, ο γενικός διευθυντής της εταιρείας Core Marine Limited και ο ανθυποπλοίαρχος αξιωματικός υπηρεσίας – γέφυρας.

Στη συνέχεια η υπόθεση δικάστηκε για δεύτερη φορά στο Τριμελές Εφετείο Πειραιά και τον περασμένο Μάρτιο, οι κατηγορούμενοι καταδικάστηκαν με μικρότερες ποινέ, ο πλοίαρχος του κρουαζιερόπλοιου καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 36 μηνών, ο γενικός διευθυντής επιχειρήσεων στόλου της εταιρείας σε ποινή φυλάκισης 24 μηνών και ο ανθυποπλοίαρχος αξιωματικός Γέφυρας σε ποινή φυλάκισης 21 μηνών. Ακολούθησε δεύτερη αναίρεση στον Άρειο Πάγο, με αποτέλεσμα την αθώωση του ανθυποπλοιάρχου και την διατήρηση των ποινών για τους άλλους δύο.

The post Αθωωτική απόφαση για τον ανθυποπλοίαρχο του Sea Diamond appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα