Χαλέπι: «Βέτο» στους παρατηρητές του ΟΗΕ από την Ρωσία- Προχωρά η εκκένωση

20:28 18/12/2016 - Πηγή: iPop

«Βέτο» πήρε την απόφαση να ασκήσει η Μόσχα στο γαλλικό προσχέδιο ψηφίσματος του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, όπως ανακοίνωσε ο πρέσβης της Ρωσίας την Κυριακή. Ο Πούτιν λέει «όχι» στην αποστολή παρατηρητών του ΟΗΕ στο Χαλέπι την ώρα που η εκκένωση του συνεχίζεται κι ενώ νωρίτερα πυρπολύθηκαν πέντε λεωφορεία που χρησιμοποιούνταν για την μεταφορά.

Τι προβλέπει το σχέδιο ψηφίσματος;

Εστιάζει στην αποστολή αξιωματούχων

του ΟΗΕ στην περιοχή του Χαλεπίου έτσι ώστε να παρακολουθήσουν τη διαδικασία της εκκένωσης.

Τονίζουμε, όμως, πως ο πρέσβης της Ρωσίας, Βιτάλι Τσούρκιν, ανέφερε πως «θα μπορούσε να υιοθετηθεί κάτι διαφορετικό που θα επιτυγχάνει τους ίδιους σκοπούς».

Σημειώνεται, ότι πλήθος κόσμου την Κυριακή πραγματοποίησε διαδήλωση στο κέντρο του Λονδίνου με στόχο να εκφράσει την αλληλεγγύη του στους ταλαιπωρημένους πολίτες που παραμένουν ακόμη στο Χαλέπι.

Προχωρά η εκκένωση:

Αρκετά λεωφορεία τα οποία μεταφέρουν αντάρτες αλλά και τις οικογένειές τους, εγκατέλειψαν τις περιοχές ανατολικά του Χαλεπίου, σύμφωνα με πληροφορίες τις οποίες μετέδωσε η κρατική τηλεόραση της Συρίας, η οποία επικαλέστηκε τον ανταποκριτή της, στο Χαλέπι.

Επίσης, το συριακό κανάλι επισήμανε, πως η συμφωνία που έχει κάνει η Κυβέρνηση με τους αντάρτες σχετικά με την απομάκρυνση ανθρώπων από το ανατολικό Χαλέπι που έχει ως αντάλλαγμα την εκκένωση των χωριών Αλ-Φούα και Κεφράγια, ήδη έχει αρχίσει να εφαρμόζεται.

Διαβάστε επίσης:

Συνεχίζεται η εκκένωση του Χαλεπίου μετά το κάψιμο των λεωφορείων

The post Χαλέπι: «Βέτο» στους παρατηρητές του ΟΗΕ από την Ρωσία- Προχωρά η εκκένωση appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα