«Χάλκινος» ο Ανδρέας Πανταζής στο τριπλούν του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος

22:18 21/7/2019 - Πηγή: iPop

«Χάλκινος» ο Ανδρέας Πανταζής στο τριπλούν του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος U20, που διεξάγεται στο Μπορός της Σουηδίας. Σημειώνεται ότι αυτό είναι το τέταρτο μετάλλιο της Ελλάδας στη διοργάνωση, μετά το χρυσό μετάλλιο της Σπυριδούλας Καρύδη.

Ο Ανδρέας Πανταζής ξεκίνησε πολύ δυναμικά με άλμα στα 15.93 μέτρα, καταφέρνοντας έτσι απ’ την αρχή να έχει το προβάδισμα. Ο Έλληνας αθλητής μπήκε στον αγώνα με την πέμπτη επίδοση ανάμεσα στους 12 και έχοντας βελτιώσει στον προκριματικό το δικό

του ρεκόρ με άλμα στα 15.91 μέτρα.

Ο Πανταζής προσγειώθηκε με την πέμπτη προσπάθεια στα 16.08 μ (0,3) και κατάφερε να πετύχει το πρώτο άλμα της καριέρας του πάνω απ’ τα 16.00 μ.!

Ο ίδιος είχε ακόμη επιτυχημένα άλματα στα 15.15 μ. και 15.87 μέτρα, ενώ σημειώνεται ότι στον τελικό του επί κοντώ, έλαβε μέρος και η Αριάδνη Αδαμοπούλου, η οποία κατάφερε να ξεπεράσει τα 3.91 μέτρα, αλλά τα κατάφερε στα 4.06 μ.

Αξίζει ν’ αναφερθεί ότι το Σάββατο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στίβου εφήβων/νεανίδων, το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε η Σπυριδούλα Καρύδη στον τελικό του τριπλούν, σημειώνοντας μάλιστα και πανελλήνιο ρεκόρ Κ20. Το ασημένιο μετάλλιο κατέκτησε ο Φραντζεσκάκης στον τελικό της σφυροβολίας της ίδια διοργάνωσης, ενώ στο τρίτο σκαλί του βάθρου ανέβηκε, κατακτώντας το χάλκινο μετάλλιο και ο Δημήτρης Τσίτσος στον ακοντισμό.

And this jump from Spiridoula Karidi wins gold in the triple jump. #Boras2019

Keywords
Τυχαία Θέματα