Χρησιμοποιημένος καφές: 4 τρόποι με τους οποίους μπορεί να σε βοηθήσει στο σπίτι

17:49 2/2/2021 - Πηγή: iPop

Ο χρησιμοποιημένος καφές θα σε βοηθήσει να καθαρίσεις πράγματα στο σπίτι, ενώ θα σου λύσει τα χέρια σε πράγματα που δεν φανταζόσουν. Πραγματικά μπορεί να κάνει θαύματα στο σπίτι σου.

Είναι σαν ένα μικρό τελετουργικό. Φτιάχνουμε ένα φλιτζάνι καφέ, τον πίνουμε και στο τέλος πετάμε τον χρησιμοποιημένο καφέ, είτε πρόκειται για το κατακάθι του ελληνικού, είτε για τους κόκκους του εσπρέσο ή του γαλλικού. Όμως, την επόμενη φορά θα πρέπει να παραλείψεις αυτό το τελευταίο βήμα. Οι κόκκοι του καφέ είναι

χρήσιμοι σε πολλές οικιακές δουλειές.

Unsplash/ Nick Karvounis Χρησιμοποιημένος καφές: 4 τρόποι με τους οποίους μπορεί να σου φανεί χρήσιμος

Απωθεί τα έντομα

Δεν μπορούμε να φανταστούμε ότι κάποιος θα μπορούσε να αντιπαθεί τον καφέ, αλλά τα μυρμήγκια και οι ψύλλοι δεν φαίνεται να είναι οπαδοί του καλού espresso. Μπορείς να απωθήσεις τα έντομα χρησιμοποιώντας αλεσμένο καφέ. Για να το κάνεις αυτό, βάλε ένα φλιτζάνι καφέ σε μέρη όπου τα έντομα μπορούν εύκολα να εισέλθουν, κοντά σε παράθυρα ή πόρτες. Το καλοκαίρι, οι καφές είναι επίσης μια θαυματουργή θεραπεία κατά των κουνουπιών. Χρησιμοποίησέ τον ως ένα είδος κεριού.

Μαρινάρισμα κρέατος

Ήξερες ότι μπορείς να δώσεις στο κρέας καλύτερη γεύση μαρινάροντάς το με μερικούς κόκκους καφέ; Λόγω του οξέος στους κόκκους του καφέ, η γεύση του κρέατος γίνεται ακόμη πιο έντονη.

Καθάρισμα ταψιών και τηγανιών

Έκαψες το φαγητό στο τηγάνι, στο ταψί ή την κατσαρόλα; Κανένα πρόβλημα, μπορείς να αφαιρέσεις το καμένο φαγητό με τη βοήθεια του καφέ. Βάλε καφέ στο κάτω μέρος της κατσαρόλας και καθάρισε με ένα καθαρό σφουγγάρι.

Ξεβουλώνοντας τον νεροχύτη

Σου έχουμε πει ότι ο καφές είναι απ’ τα πράγματα που καλό είναι να μην ρίχνεις συνεχώς στον νεροχύτη σου, γιατί μπορεί να βουλώσει. Όμως, το μια στο τόσο όχι απλώς δεν πειράζει, αλλά μπορεί να κάνει και καλό. Το κατακάθι του καφέ μπορεί να διαλύσει τα λίπη και να εξαφανίσει τη βρωμιά. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να ρίξεις κατακάθι καφέ και μετά να αφήσεις να τρέξει ζεστό νερό.

Προσοχή: Πρόσεξε να μην κρατήσεις τον καφέ για πολύ καιρό, γιατί μπορεί να μετατραπεί σε μούχλα.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Χρησιμοποιημένος καφές: 4 τρόποι με τους οποίους μπορεί να σε βοηθήσει στο σπίτι εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Χρησιμοποιημένος,chrisimopoiimenos