Δεν προλαβαίνεις κι εσύ να χαρείς το Σαββατοκύριακο; 5 τρόποι για να νιώθεις ότι διαρκεί περισσότερο

20:20 2/10/2022 - Πηγή: iPop

Κάθε αρχή εβδομάδας το ίδιο συναίσθημα… Άγχος, κούραση, τρέξιμο και ανυπομονείς για το Σαββατοκύριακο και λίγη ξεκούραση. Πόσες φορές σχεδίαζες για το τι θα κάνεις, πού θα πας και πώς θα ξεκουραστείς και τελικά ο χρόνος κύλησε αστραπιαία και το Σαββατοκύριακο αποτελεί πια ανάμνηση; Σίγουρα πολλές! Ξέρεις και ξέρω, πως η ξεκούραση του μυαλού και του σώματος είναι απαραίτητη εξαιτίας των απαιτήσεων και των έντονων ρυθμών της καθημερινότητας. «Πώς να διαρκεί το Σαββατοκύριακο περισσότερο όμως;», αναρωτιέσαι και εμείς ταυτιζόμαστε. Είμαστε εδώ για να βοηθήσουμε κάπως όποιον νιώθει το ίδιο!

Παρακάτω

έχουμε συγκεντρώσει 5 συμβουλές από ειδικούς, οι οποίες θα σου φανούν χρήσιμες και θα σε βοηθήσουν να νιώσεις κι εσύ ότι το Σαββατοκύριακο διαρκεί περισσότερο!

Πλάνο και πρόγραμμα

Πρώτα από όλα, ιδιαίτερα σημαντικό ρόλο παίζει ο προγραμματισμός του χρόνου και η δημιουργία ενός προγράμματος για το Σαββατοκύριακο, όπως τονίζει κι η Alayna L.Park, επίκουρη καθηγήτρια ψυχολογίας του Πανεπιστημίου του Όρεγκον. Έτσι, θα καταφέρεις να ασχοληθείς με δραστηριότητες που θέλεις να κάνεις και θα έχεις ένα αίσθημα πληρότητας στο τέλος του Σαββατοκύριακου!

Επίσης με τη δημιουργία ενός συγκεκριμένου προγράμματος και την απαρίθμηση πραγμάτων που θέλεις να κάνεις, δημιουργείται η αίσθηση αύξησης του χρόνου καθώς και η ανυπομονησία για όμορφα πράγματα, που βοηθά στη θετική σου διάθεση κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου.

Μείνε μακριά απ’ τις οθόνεςUnsplash

Περιόρισε τη χρήση οθονών και η υιοθέτησε ένα hobby. Κοινώς, κλείσε για λίγο τηλεόραση και social media και ξεκίνησε μία ενασχόληση, ακόμα και έναν μικρό περίπατο στο κοντινότερο πάρκο, καθώς η πολύωρη χρήση οθονών δημιουργεί μία αίσθηση παθητικότητας και νιώθεις ότι περνάει πιο γρήγορα ο χρόνος. Αντίθετα, μία πιο ενεργητική δραστηριότητα σε κάνει πιο δραστήριο, ο χρόνος κυλάει ευχάριστα και βιώνεις νέες εμπειρίες.

Κάνε κάτι διαφορετικόΔραστηριότητα με ζωγραφική

Άλλος σημαντικός τρόπος για να επιμηκύνεις χρονικά το Σαββατοκύριακό σου, είναι το να κάνεις διαφορετικά πράγματα από αυτά που κάνεις τις καθημερινές εργάσιμες ημέρες, όπως ισχυρίζεται ο Tracy Dumas, επίκουρος καθηγητής διοίκησης και ανθρώπινου δυναμικού.

Παράλληλα, προσπάθησε να μείνεις μακριά απ’ τη δουλειά σου και να μην ασχοληθείς με οτιδήποτε σχετικά με εκείνη, καθώς αυτό, αφενός θα σου στερήσει πολύτιμο ελεύθερο χρόνο και αφετέρου θα σε κάνει να νιώσεις ότι είναι απλά μια ακόμα καθημερινή μέρα.

Ισορροπία ξεκούρασης και διασκέδασης

Ιδιαίτερα σημαντικός είναι ο ισορροπημένος συνδυασμός ξεκούρασης και διασκέδασης ή εξωτερικών δραστηριοτήτων γενικότερα. Φυσικά και η ξεκούραση, όπως ο ύπνος, είναι απαραίτητη για τη σωματική και ψυχολογική ευεξία, αλλά για την απόκτηση ενέργειας, την αληθινά καλή διάθεση και την απόκτηση νέων εμπειριών, οφείλουμε να εντάξουμε στο Σαββατοκύριακό μας και δραστηριότητες που μας γεμίζουν και μας κάνουν να περνάμε αληθινά καλά. Μετά η Δευτέρα θα μοιάζει παιχνιδάκι!

Μείνε στο παρόν

Τελευταία, αλλά όχι λιγότερο σημαντική συμβουλή που προτείνεται, είναι η προσπάθεια του να μένεις στη στιγμή, να εστιάζεις στο παρόν και να μη σκέφτεσαι γεγονότα του παρελθόντος ή εκκρεμότητες του μέλλοντος. Είναι αυτό που ονομάζουμε διαλογισμό.

Σύμφωνα με την Alayna L.Park, υπάρχουν τρόποι να προσγειώνεις τον εαυτό σου στο παρόν οπουδήποτε και οποτεδήποτε με τις αισθήσεις σου. Αρχικά, ονομάζοντας πέντε πράγματα που μπορείς να δεις, τέσσερα πράγματα που μπορείς να αγγίξεις, τρία πράγματα που μπορείς να ακούσεις, δύο πράγματα που μπορείς να μυρίσεις και ένα πράγμα που μπορείς να γευτείς. Με την εστίαση στο παρόν απαλλάσσεσαι από περιττά άγχη που δυσκολεύουν το Σαββατοκύριακό σου.

Άρα, παρότι, δεν είναι δυνατό να επεκτείνουμε χρονικά τα Σαββατοκύριακα κυριολεκτικά προσθέτοντας ώρες, με το κατάλληλο πλάνο και τις σωστές ενέργειες, οι ώρες του Σαββατοκύριακου θα μας φτάνουν και ο οργανισμός μας θα προετοιμάζεται σωστά για τη νέα εβδομάδα!

Νιώθεις εξαντλημένος μετά το Σαββατοκύριακο; Τα λάθη που κάνεις και καταστρέφουν όλη την υπόλοιπη εβδομάδα

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Δεν προλαβαίνεις κι εσύ να χαρείς το Σαββατοκύριακο; 5 τρόποι για να νιώθεις ότι διαρκεί περισσότερο εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Σαββατοκύριακο 5,savvatokyriako 5