Εύκολη συνταγή για μελομακάρονα απ’ το iPop.gr για κάθε Χριστουγεννιάτικο τραπέζι!

17:04 24/12/2016 - Πηγή: iPop

Μπορεί στο Ίντερνετ να κυκλοφορούν διάφορες συνταγές για μελομακάρονα και η κάθε οικογένεια να έχει προσθέσει και κάτι δικό της παραδοσιακά, όμως, εμείς σου λέμε φέτος να δοκιμάσεις τα μελομακάρονα του iPop.gr!

Εύκολα, γρήγορα και πάνω απ’ όλα δοκιμασμένα τα παρακάτω μελομακάρονα

θα αφήσουν όλους τους λάτρεις των Χριστουγέννων ικανοποιημένους και θα σταθούν τέλεια σε κάθε χριστουγεννιάτικο τραπέζι!

Υλικά:400 γρ. χυμός πορτοκαλιού530 γρ. ηλιέλαιο ή ελαιόλαδο30 γρ. άχνη ζάχαρη1/2 κ.γ. μαγειρική σόδα1/4 κ.γ. κανέλα1/5 κ.γ. γαρίφαλο1 πορτοκάλι, το ξύσμα1200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Για το Σιρόπι

500 γρ. νερό700 γρ. ζάχαρη1 πορτοκάλι κομμένο στα 22 ξυλάκια κανέλας100 γρ. μέλιΕκτέλεση:

Σιρόπι

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το νερό, τη ζάχαρη, το πορτοκάλι και τα ξυλάκια κανέλας και αφού πάρει βράση το αφήνουμε για 1 λεπτό στο μάτι και το αποσύρουμε. Προσθέτουμε το μέλι, ανακατεύουμε καλά και το αφήνουμε να κρυώσει.

Μελομακάρονα

Σ’ ένα μπολ βάζουμε όλα τα υγρά υλικά, την άχνη, τη σόδα και όλα τα μυρωδικά και ανακατεύουμε.Προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι (μπορεί να χρειαστεί λίγο παραπάνω από όσο γράφουμε στα υλικά) και ανακατεύουμε με το χέρι απαλά από το κέντρο προς τα έξω. Λαδώνουμε (ή απλώνουμε λαδόκολλα) στο ταψί μας και πλάθουμε τα μελομακάρονα σε μικρά οβάλ σχήματα.Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 30 λεπτά περίπου, έως ότου πάρουν σκούρο χρυσαφί χρώμα.Μόλις βγουν από το φούρνο τα ρίχνουμε ζεστά στο κρύο σιρόπι. Με μια κουτάλα τα γυρίζουμε για 1 λεπτό περίπου.Τα βγάζουμε και τα αφήνουμε σε σήτα να στραγγίξουν.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Δεν πρέπει να ζυμώσουμε τη ζύμη πολύ ώρα γιατί θα σφίξει. Ρίχνουμε τόσο αλεύρι όσο να μην κολλάει στα χέρια μας όσο πλάθουμε τη ζύμη. Το μελομακάρονο πρέπει να είναι πάντα ζεστό και το σιρόπι κρύο, όταν σιροπιάζουμε.

Tips!

Aν θέλουμε τα μελομακάρονα να είναι τραγανά απ’ έξω και μαλακά σιροπιασμένα από μέσα, μπορούμε να μην τα βουλιάξουμε στο σιρόπι, αλλά όσο είναι στο ταψί να ρίξουμε το σιρόπι μ’ ένα κουτάλι, 2-3 φορές πάνω απ’ το κάθε μελομακάρονο και μετά να τα αφήσουμε μέσα στο ταψί να ρουφήξουν το σιρόπι, γυρίζοντάς τα 1-2 φορές.

The post Εύκολη συνταγή για μελομακάρονα απ’ το iPop.gr για κάθε Χριστουγεννιάτικο τραπέζι! appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα