Εικόνες ντροπής- Σε φυλακή βρίσκονται οι πρόσφυγες της Λέσβου που επέστρεψαν στην Τουρκία

10:01 11/4/2016 - Πηγή: iPop

Σοκαριστικές εικόνες από τους πρόσφυγες της Λέσβου που επαναπροωθήθηκαν στην Τουρκία κάνουν το γύρο του κόσμου. Τα συγκεκριμένα άτομα δεν οδηγήθηκαν σε κανένα κέντρο φιλοξενίας, αλλά βρίσκονται κρατούμενοι φυλακή ποινικών κρατουμένων της Πεχλιβάνκοϊ στην επαρχία Κιρκλαρελί του Μαρμαρά.

Την ίδια στιγμή υπό στενή παρακολούθηση θα βρίσκεται η Άγκυρα από την Ε.Ε. για την εφαρμογή της συμφωνίας για το προσφυγικό αλλά και για να αποφευχθεί κάποιο ενδεχόμενο κατάχρησης στα πλαίσια της συμφωνίας.

Ευρωπαίοι Υπουργοί

επισκέφθηκαν την Κωνσταντινοούπολη κι έκαναν γνωστό την παρακολούθηση των τουρκικών αρχών προκειμένου να καταστεί σίγουρο ότι σέβονται τις αρχές και τους κανόνες της συμφωνίας.

Να τονισθεί πως πίσω από τα σίδερα της εν λόγω φυλακής βρίσκονται οι 325 πρόσφυγες οι οποίοι επαναπροωθήθηκαν από την χώρα μας στην γειτονική Τουρκία την Παρασκευή 8 Απριλίου.

Σε σχετικό του ρεπορτάζ το Euronews επιβεβαιώνει τις φήμες που έκαναν λόγο για κακομεταχείριση των ατόμων που επέστρεψαν στην Τουρκία μετά την ισχύ της συμφωνίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Μάλιστα, επισημαίνεται πως τα λεωφορεία τα οποία παρέλαβαν τους πρόσφυγες τους μετάφεραν σε κέντρο κράτησης το οποίο είναι αμπαρωμένο με κάγκελα και φυλάσσεται από πάνοπλους αστυνομικούς.

Οι απελπισμένοι πρόσφυγες φωνάζουν βοήθεια και ζητούν της απελευθέρωση τους. Το μεγάλο πρόβλημα βέβαια είναι πως ούτε η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες δεν έχει πρόσβαση στο κτήριο.

Σημείωση!

Η Διεθνής Αμνηστία έχει ήδη κατηγορήσει τις αρχές της Τουρκίας ότι αναγκάζουν παράνομα Σύρους πρόσφυγες να επιστρέφουν στην πατρίδα τους που σπαράσσεται από τον εμφύλιο.

The post Εικόνες ντροπής- Σε φυλακή βρίσκονται οι πρόσφυγες της Λέσβου που επέστρεψαν στην Τουρκία appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα