Είναι επίσημο! Ανακοινώθηκε η πόλη που θα φιλοξενήσει τη διοργάνωση για τον 67ο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision

10:54 8/10/2022 - Πηγή: iPop

Όπως έχει γίνει ήδη γνωστό, η Eurovision 2023 θα πραγματοποιηθεί στην Αγγλία και όχι στην Ουκρανία. Αυτό που δεν γνωρίζαμε μέχρι στιγμής είναι η πόλη. Η απόφαση λοιπόν πάρθηκε την Παρασκευή 07/10 και σύμφωνα με τον δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό οργανισμό του Ηνωμένου Βασιλείου (BBC) και της Ευρωπαϊκής Ένωσης Ραδιοτηλεοπτικών Μεταδόσεων (EBU), ανακοινώθηκε πως το Λίβερπουλ, μια πόλη άρρηκτα συνυφασμένη με τη μουσική, πρόκειται να διοργανώσει

τον τον 67ο Διαγωνισμό Τραγουδιού.

Αν και η παράδοση ορίζει ότι ο νικητής του διαγωνισμού διοργανώνει την εκδήλωση της επόμενης χρονιάς, η Ευρωπαϊκή Ραδιοτηλεοπτική Ένωση (EBU) είχε δηλώσει ότι εξαιτίας της ρώσικης εισβολής, ζητήθηκε από τη Βρετανία να φιλοξενήσει την επόμενη Eurovision.

Όλα τα βλέμματα λοιπόν θα είναι στραμμένα στην M&S Bank Arena του Λίβερπουλ, χωρητικότητας 11.000 θέσεων, για τις τρεις ζωντανές εκδηλώσεις που θα κορυφωθούν στον μεγάλο τελικό τον Μάιο 2023. Το Ηνωμένο Βασίλειο μάλιστα, έχει διοργανώσει τον ευρωπαϊκό διαγωνισμό 8 φορές ως σήμερα, τις 4 εκ των οποίων για λογαριασμό άλλων χωρών.

Eurovision 2023: Η διαδικασία με την οποία επιλέχθηκε το Λίβερπουλ

Το Λίβερπουλ επιλέχθηκε μετά από μια ισχυρή διαδικασία υποβολής προσφορών. Αφού εξετάστηκαν προσεκτικά οι εγκαταστάσεις, η δυνατότητα φιλοξενίας χιλιάδων επισκεπτών και αντιπροσωπειών, οπαδών και δημοσιογράφων, καθώς και η πολιτιστική προσφορά της διοργανώτριας πόλης που αντικατοπτρίζει τη νίκη της Ουκρανίας το 2022, πάρθηκε η τελική απόφαση.

Ο εκτελεστικός επόπτης του Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision, Martin Österdahl δήλωσε χαρακτηριστικά για την επιλογή αυτή:

«Το Λίβερπουλ είναι το ιδανικό μέρος για να φιλοξενήσει τον 67ο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision για λογαριασμό της Ουκρανίας.

Η πόλη είναι συνώνυμη με τη μουσική και το Liverpool Arena ξεπερνά όλες τις απαιτήσεις που απαιτούνται για να οργανωθεί μια παγκόσμια εκδήλωση αυτής της κλίμακας. Είμαστε πολύ εντυπωσιασμένοι με το πάθος που έδειξε η πόλη για να αγκαλιάσει τον διαγωνισμό και τις ιδέες της για την τοποθέτηση των περσινών νικητών, της Ουκρανίας, μπροστά και στο κέντρο.

Αυτός θα είναι ο πρώτος διαγωνισμός τραγουδιού της Eurovision που θα διεξαχθεί στο Ηνωμένο Βασίλειο εδώ και 25 χρόνια και, καθώς συνεργαζόμαστε με τον οικοδεσπότη μας, το BBC, για να γιορτάσουμε τη νίκη της Ουκρανίας, αυτή η μοναδική παραγωγή υπόσχεται να είναι πραγματικά πολύ ξεχωριστή».

Το ξεχωριστό λογότυπο

Για να συμπέσει με την ανακοίνωση της διοργανώτριας πόλης, η EBU κυκλοφόρησε το επίσημο λογότυπο για τον 67ο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision, το οποίο περιέχει την ουκρανική σημαία στην καρδιά της. Ο σχεδιασμός του λογότυπου αντικατοπτρίζει ότι αν και ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί στο Ηνωμένο Βασίλειο, θα γίνει για λογαριασμό της Ουκρανίας, των νικητών του φετινού Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision.

Eurovision: Έντονες αντιδράσεις από την Ουκρανία για την απόφαση να μη γίνει στη χώρα ο επόμενος διαγωνισμός

Ο Mykola Chernotytskyi, επικεφαλής του διοικητικού συμβουλίου του UA:PBC, του δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού φορέα της Ουκρανίας δήλωσε:

«Είναι συμβολικό ότι ο Διαγωνισμός Τραγουδιού της Eurovision 2023 θα διεξαχθεί στο Λίβερπουλ. Η διοργάνωση ενός διαγωνισμού αυτού του επιπέδου θέτει εξαιρετικές απαιτήσεις. Είμαι βέβαιος ότι η πόλη που αναγνωρίζεται ως η πρωτεύουσα της pop θα υποδεχτεί τον κόσμο με τον καλύτερο τρόπο και θα προσφέρει τα μέγιστα στη μεγάλη γιορτή της μουσικής, που θα καταπλήξει τόσο τις αντιπροσωπείες όσο και τους θαυμαστές της Eurovision».

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Eurovision Song Contest (@eurovision)

Οι δηλώσεις του συγκροτήματος Kalush Orchestra

Μετά την επίσημη ανακοίνωση, εκατοντάδες άνθρωποι μοιράστηκαν τον ενθουσιασμό και τη χαρά τους για την απόφαση, συμπεριλαμβανομένων των νικητών της Eurovision 2022, Kalush Orchestra.

Οι ίδιοι δήλωσαν: «Είμαστε πολύ χαρούμενοι που ο διαγωνισμός τραγουδιού της Eurovision του επόμενου έτους θα γίνει στο Λίβερπουλ. Αν και δεν είχαμε το προνόμιο να επισκεφτούμε την πόλη ακόμα, η μουσική κληρονομιά της είναι γνωστή σε όλο τον κόσμο. Παίζοντας στο ίδιο μέρος που ξεκίνησαν οι Beatles θα είναι μια στιγμή που δεν θα ξεχάσουμε ποτέ!

Αν και είμαστε λυπημένοι που ο διαγωνισμός του επόμενου έτους δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί στην πατρίδα μας, γνωρίζουμε ότι οι άνθρωποι του Λίβερπουλ θα είναι θερμοί οικοδεσπότες και οι διοργανωτές θα μπορέσουν να προσθέσουν μια πραγματική ουκρανική γεύση στη Eurovision 2023 σε αυτήν την πόλη».

Τέλος ο Γιώργος Καπουτζίδης από την Eurovision – Ποιος θα αναλάβει την θέση του;

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Είναι επίσημο! Ανακοινώθηκε η πόλη που θα φιλοξενήσει τη διοργάνωση για τον 67ο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ανακοινώθηκε, 67ο, Eurovision,anakoinothike, 67o, Eurovision