Είναι επίσημο: Παράταση του lockdown και των περιοριστικών μέτρων

13:20 26/11/2020 - Πηγή: iPop

Παράταση του lockdown και των μέτρων που ισχύουν μέχρι στιγμής ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, ώστε να περιοριστεί η διασπορά του ιού.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανακοίνωσε ότι την παράταση του lockdown και των περιοριστικών μέτρων μέχρι τις 7 Δεκεμβρίου, στις 6 το πρωί. 

«Υπάρχουν κάποιες ενδείξεις για μείωση του αριθμού των κρουσμάτων. Εφόσον συνεχιστεί ο ρυθμός αυτός τότε θα αρχίσει να μειώνεται η πίεση στο Εθνικό

Σύστημα Υγείας. Τότε θα μπορούμε να σχεδιάσουμε μία σταδιακή επάνοδο σε κάποιου είδους κανονικότητα. Προς το παρόν παρατείνονται τα υφιστάμενα μέτρα για τον κορονοϊό μέχρι και τη Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2020 », τόνισε ο Στέλιος Πέτσας.

Χαρακτήρισε όμως επιβεβλημένη επί του παρόντος την απόφαση για παράταση του lockdown καθώς το επιδημιολογικό φορτίο παραμένει υψηλό. Υπογράμμισε δε την έντονη ανησυχία σε περιοχές όπως η Θεσσαλονίκη, οι Σέρρες, η Λάρισα, η Μαγνησία, η Αιτωλοακαρνανία, η Αχαϊα και η Λέσβος.

Παράλληλα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έκανε έκκληση να τηρηθούν τα μέτρα και στις 30 Νοεμβρίου, ανήμερα της γιορτής του Αγίου Ανδρέα και να μην υπάρξουν συγκεντρώσεις σε σπίτια. Επιπλέον, διευκρίνισε πως τα επιδημιολογικά δεδομένα των επόμενων ημερών θα καθορίσουν τις αποφάσεις για μετά τις 7 Δεκεμβρίου.

«Η κυβέρνηση με την βοήθεια των ειδικών παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις. Τα επόμενα βήματα θα ανακοινωθούν όταν υπάρχουν περισσότερα δεδομένα για την πορεία της πανδημίας. Στόχος παραμένει ένας: οι Έλληνες να συναντηθούμε με το εμβόλιο όρθιοι και υγιείς και από την άνοιξη του 2021 -με το καλό- να ανοίξει μια νέα εποχή για την χώρα μας. Οι ΜΕΘ πριν την πανδημία ήταν 557, σήμερα λειτουργούν πάνω από 1260 κλίνες ΜΕΘ» είπε χαρακτηριστικά.

Κάποια στιγμή την επόμενη εβδομάδα θα υπάρξουν ανακοινώσεις για τον σχεδιασμό για την άρση του lockdown, μέσα σε αυτή τη σταδιακή άρση υπάρχει και ο σχεδιασμός για τα σχολεία, είπε ο κ. Πέτσας, απαντώντας σε ερωτήσεις των δημοσιογράφων.

Να θυμίσουμε πως κατά τη διάρκεια της καραντίνας υπάρχουν 3 επιλογές για τις μετακινήσεις. Οι κωδικοί εξόδου είναι οι ακόλουθοι:

Μετάβαση σε φαρμακείο ή επίσκεψη στον γιατρό, εφόσον αυτό συνιστάται μετά από σχετική επικοινωνία.Μετάβαση σε εν λειτουργία κατάστημα προμηθειών αγαθών πρώτης ανάγκης (σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ), όπου δεν είναι δυνατή η αποστολή τους.Μετάβαση στην τράπεζα, στο μέτρο που δεν είναι δυνατή η ηλεκτρονική συναλλαγή.Κίνηση για παροχή βοήθειας σε ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη ή συνοδεία ανηλίκων μαθητών από/προς το σχολείο.Μετάβαση σε τελετή κηδείας υπό τους όρους που προβλέπει ο νόμος ή μετάβαση διαζευγμένων γονέων ή γονέων που τελούν σε διάσταση που είναι αναγκαία για τη διασφάλιση της επικοινωνίας γονέων και τέκνων, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις.Σωματική άσκηση σε εξωτερικό χώρο ή κίνηση με κατοικίδιο ζώο, ατομικά ή ανά δύο άτομα, τηρώντας στην τελευταία αυτή περίπτωση την αναγκαία απόσταση 1,5 μέτρου.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Είναι επίσημο: Παράταση του lockdown και των περιοριστικών μέτρων εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα