Είσαι ανάμεσά τους: 9 στους 10 ανθρώπους γεννήθηκαν ενώ η Ελισάβετ ήταν βασίλισσα

20:41 12/9/2022 - Πηγή: iPop

Ο θάνατος της βασίλισσας Ελισάβετ το απόγευμα της Πέμπτης 8/9, αποτελεί το τέλος σε μία από τις μεγαλύτερες θητείες ενός μονάρχη στην παγκόσμια ιστορία. Για περίπου οκτώ δεκαετίες, η Ελισάβετ υπηρέτησε ως μονάρχης της Βρετανίας, με περισσότερα από 70 χρόνια να περνούν από την άνοδό της στο θρόνο το 1952 και τον θάνατό της. Επειδή δεν μπορούμε να αντιληφθούμε τη σημασία της θητείας της η Washington Post προχώρησε σε μία ανακάλυψη που θα σε εκπλήξει!

Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια της

θητείας, η βασίλισσα Ελισάβετ έζησε την κυριαρχία 32 διαφορετικών κρατών, ενώ μία νέα έρευνα αποκαλύπτει ότι εννέα στους δέκα ανθρώπους που είναι αυτή τη στιγμή ζωντανοί, γεννήθηκαν μετά την απόκτηση του στέμματός της. Δεν είναι πραγματικά σοκαριστικό; Σκέψου ότι ανάμεσά τους βρίσκεσαι κι εσύ!

Το άλλο πρόσωπο της βασίλισσας Ελισάβετ: Οι πιο αστείες και ιδιαίτερες στιγμές στη ζωή του απόλυτου βρετανικού συμβόλου

Kurt Rohwedder/Picture Alliance/Getty ImagesΘητεία βασίλισσας Ελισάβετ: Σχεδόν κανένας από εμάς δεν έχει γνωρίσει άλλον μονάρχη

Το εύρος της θητείας της μπορεί να περιγραφεί πολύ απλά. Μέχρι την Πέμπτη, τουλάχιστον εννέα στους 10 ανθρώπους δεν είχαν γνωρίσει ποτέ άλλον Βρετανό μονάρχη εκτός από την Ελισάβετ.

Σύμφωνα με τα δεδομένα δεδομένα του CIA World Factbook, σχεδόν το 10% του παγκόσμιου πληθυσμού είναι σχεδόν 65 ετών και άνω. Ωστόσο, στο Ηνωμένο Βασίλειο ο αριθμός αυτός ήταν 19% και στις Ηνωμένες Πολιτείες, τα στοιχεία αγγίζουν περίπου το 17%.

Βασίλισσα Ελισάβετ: Οι φράσεις που είπε και έμειναν στην ιστορία

Στην Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική, υπάρχει πολύ μεγαλύτερη πυκνότητα ηλικιωμένων από ό,τι στην Αφρική, για παράδειγμα.

«Η πρώτη της αγάπη και η τελευταία»: Η βασίλισσα Ελισάβετ και τα corgi της – Η ιστορία πίσω από τα royal σκυλάκια που όλοι λατρέψαμε

Χρησιμοποιώντας το συγκεκριμένο κριτήριο της ηλικίας των ανθρώπων που γεννήθηκαν στα μέσα της δεκαετίας του 1950 πριν από τη στέψη της βασίλισσας, η Washington Post κατέληξε στο συμπέρασμα ότι τουλάχιστον 9 στους 10 ανθρώπους που είναι αυτή τη στιγμή εν ζωή, δεν έχουν ζήσει ποτέ άλλον Βρετανό μονάρχη εκτός από την Ελισάβετ.

Είναι πολύ βασικό να αναφέρουμε στο σημείο αυτό, ότι η Washington Post παραδέχτηκε ότι τα δεδομένα αυτά δεν είναι ακριβή, ωστόσο, «η ακρίβεια στην συγκεκριμένη περίπτωση δεν είναι το ζητούμενο. Η κλίμακα είναι».

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Είσαι ανάμεσά τους: 9 στους 10 ανθρώπους γεννήθηκαν ενώ η Ελισάβετ ήταν βασίλισσα εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Είσαι, Ελισάβετ,eisai, elisavet