Είσαι σίγουρη ότι ξέρεις τι είναι η αρωματοθεραπεία;

17:17 6/9/2020 - Πηγή: iPop

Αν αναρωτιέσαι και εσύ τι είναι η αρωματοθεραπεία, ήρθε η ώρα να μάθεις όχι μόνο τι είναι αλλά και όλα της τα οφέλη.

Τι είναι η αρωματοθεραπεία

Η αρωματοθεραπεία είναι μια συμπληρωματική θεραπεία που χρησιμοποιεί αιθέρια έλαια για να ενισχύσει τη χαλάρωση και να την ψυχική οξύτητα. Αν σου αρέσουν τα αρώματα τα οποία παρασκευάζονται με απόσταξη πτητικών ελαίων από τα λουλούδια, τα φύλλα και το φλοιό των φυτών τότε θα απολαύσεις τα ποικίλα αρώματα που μεταδίδουν το μήνυμα της αρωματοθεραπείας. Καλό είναι ωστόσο να διασφαλίσεις ότι λαμβάνεις μόνο αιθέρια έλαια καθώς υπάρχουν πολλά αρωματικά

έλαια που περιέχουν φθαλικές ενώσεις οι οποίες μπορούν να προκαλέσουν διαταραχές ορμονών.

Ωστόσο η αρωματοθεραπεία δεν είναι στην πραγματικότητα μία θεραπεία. Η έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο Brown University έδειξε ότι οι ωραίες μυρωδιές έχουν νόημα όταν χρειάζεσαι λίγη «ώθηση». Οι ερευνητές σημειώνουν ότι σε μια ανασκόπηση 18 μελετών αρωματοθεραπείας, «οι οσμές μπορούν να επηρεάσουν τη διάθεση, τη φυσιολογία και τη συμπεριφορά». Αυτό συμβαίνει πιθανότατα επειδή τα νεύρα που μεταφέρουν σήματα οσμής στον εγκέφαλό μας επικοινωνεί απευθείας με περιοχές που σχετίζονται με το συναίσθημα και τη μάθηση.

gardentherapy.caΠοια είναι τα αποτελέσματα της αρωματοθεραπείας

Τα αποτελέσματα της αρωματοθεραπείας είναι τουλάχιστον εντυπωσιακά και ποικίλουν.

Σε μια μελέτη από το Ιαπωνικό Πανεπιστήμιο της Οζάκα, το άρωμα του αιθέριου ελαίου γκρέιπφρουτ μείωσε την όρεξη.Σε μια άλλη μελέτη, 12 επιζώντες από καρκίνο του μαστού ανέφεραν πτώσεις άγχους όταν έλαβαν μια σειρά μασάζ μισής ώρας χρησιμοποιώντας μόνο αιθέρια έλαια αρωματισμένα με λεβάντα, σανδαλόξυλο ή γλυκό πορτοκάλι.Η λεβάντα απάλυνε τον πόνο των ενέσεων και βοήθησε στη μείωση του πόνου μετά την επέμβαση σε παιδιά που είχαν βγάλει τις αμυγδαλές τους.Η εισπνοή ενός μείγματος λεβάντας, ρωμαϊκού χαμομηλιού και neroli (πορτοκάλι εσπεριδοειδών / λουλουδιών) βοήθησε στην ανακούφιση του άγχους, στη βελτίωση του ύπνου και στη σταθεροποιημένη αρτηριακή πίεση σε καρδιακούς ασθενείς που έλαβαν stent για να ανοίξουν μπλοκαρισμένες αρτηρίες στην καρδιά.Αιθέριο έλαιο neroli για ηρεμία. Το λουλουδένιο άρωμά του, μείωσε το άγχος σε μια εργαστηριακή μελέτη στο Γενικό Νοσοκομείο Taichung Veterans της Ιαπωνίας. Το εισπνεόμενο neroli μείωσε προσωρινά ελαφρά την αρτηριακή πίεση και τον καρδιακό ρυθμό σε άλλες έρευνες.Αιθέριο έλαιο τριαντάφυλλο για βαθύτερο ύπνο. Το εισπνεόμενο τριαντάφυλλο σε αιθέριο έλαιο οδήγησε σε βαθύτερο, μεγαλύτερο ύπνο σε μια ερευνητική μελέτη από την Ιατρική Σχολή Ιατρικής Mie University της Ιαπωνίας.Αιθέριο έλαιο δενδρολίβανο για καλύτερη μνήμη. Η μυρωδιά του δενδρολίβανου βοήθησε τους ανθρώπους σε μια μελέτη από το Πανεπιστήμιο του Northumbria του Ηνωμένου Βασιλείου να θυμούνται συγκεκριμένα γεγονότα από το παρελθόν με μεγαλύτερη ευκολία και να είναι πιο πιθανό να θυμούνται πράγματα σε μελλοντικές λίστες υποχρεώσεων.Το λάδι μέντας για αποκατάσταση μετά από επέμβαση. Μια μελέτη διαπίστωσε ότι η εισπνοή του αρώματος του ελαίου μέντας διευκόλυνε τη ναυτία μετά τη χειρουργική επέμβαση.

UnsplashΠώς να χρησιμοποιήσεις τα αιθέρια έλαια

Σιγουρευτείτε για την ποιότητα του αιθέριου ελαίου και προσέξτε να μην μπερδευτείτε και αγοράσετε αρωματικό έλαιο. Μυρίστε το σε κάθε περίπτωση γιατί αν δεν αντέχετε στη μυρωδιά δε θα σας ωφελήσει.

Πρόσθεσε 8-10 σταγόνες στο επόμενο μπάνιο σου, πέντε σταγόνες σε μια λεκάνη ζεστού νερού για ένα μοναδικό ποδόλουτρο, ή πέντε έως έξι σταγόνες σε ένα λάδι μεταφοράς όπως jojoba, αμύγδαλο, ελιά ή σταφύλι για ένα εξωπραγματικό μασάζ. Μπορείς επίσης να προσθέσεις μερικές σταγόνες σε ένα φλιτζάνι ζεστό νερό για να αφήσει το άρωμα να περάσει σε ένα δωμάτιο, υπάρχουν κηροπήγια που είναι ειδικά και εξατμίζεται το νερό με κεράκι ρεσώ.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Διάβασε ακόμα:

Αρωματοθεραπεία: Ανανέωσε την ατμόσφαιρα του σπιτιού σου με DIY αρώματα

Photo: Pexels

Το άρθρο Είσαι σίγουρη ότι ξέρεις τι είναι η αρωματοθεραπεία; εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα