Είσαι σίγουρος ότι το κουτάβι σου τρώει την σωστή ποσότητα φαγητού; Μάθε να την υπολογίζεις σωστά!

13:06 30/10/2020 - Πηγή: iPop

Αποφάσισες να προσθέσεις ένα νέο μέλος στην οικογένειά σου κι αυτό δεν είναι άλλο από ένα σκυλάκι. Όμως, σου διαφεύγουν κάποια σημαντικά πράγματα, όπως το πόσο πρέπει να τρώει το κουτάβι σου. Μήπως ήρθε η ώρα να μάθεις λοιπόν;

Οι αποφάσεις που παίρνεις για την διατροφή του σκύλου σου μπορούν να επηρεάσουν την ανάπτυξη, αλλά και την συμπεριφορά του. Κι ενώ το τι να το ταΐζεις μπορείς να το βρεις πολύ πιο εύκολα, το πόσο ποιος θα σου το πει; Φυσικά και μπορείς να απευθυνθείς και στον κτηνίατρο, όμως αν αυτή η απορία γυρνάει συνεχώς στο μυαλό σου, τότε είσαι στο σωστό άρθρο.

Πόσο πρέπει να τρώει το κουτάβι σου;

Τα κουτάβια μεγαλώνουν με τόσο γρήγορους ρυθμούς που πρέπει να τρώνε ένα πλήρες και ισορροπημένο γεύμα μόλις απογαλακτιστούν. Η ποσότητα τροφής που χρειάζεται το κουτάβι σου εξαρτάται από το βάρος του. Με πιο απλά λόγια, ένα μεγαλύτερο σκυλί απαιτεί περισσότερο φαγητό ως κουτάβι από ένα που ούτως ή άλλως είναι μικρό σε μέγεθος. Είναι πολύ χρήσιμο να ανατρέξεις στις οδηγίες του παρασκευαστή για την τροφή του κουταβιού και να ζητήσεις τη βοήθεια του κτηνίατρου, αν δεν είσαι απόλυτα σίγουρος.

Εάν χρησιμοποιείς εμπορική τροφή για σκύλους, δώσε στο σκυλί σου την ποσότητα που είναι τυπωμένη στη σακούλα και που ταιριάζει με το ιδανικό βάρος. Μερικές φορές ωστόσο, το προτεινόμενο ποσό είναι μεγαλύτερο από τις ανάγκες του σκύλου. Για τον λόγο αυτό ο κτηνίατρος μπορεί αν υπολογίσει την ακριβή ποσότητα φαγητού.

Pexels

Μην ανησυχήσεις αν το κουτάβι σου δεν τρώει όλο του το φαγητό, γιατί αν το ταΐζεις συχνά, τότε απλά ικανοποιεί την πείνα του.

Μπορεί να «σκάσει» ο σκύλος από το φαγητό;

Μπορείς να ταΐζεις το σκυλί σου μια ή δύο φορές την ημέρα, σε διάστημα 8-12 ωρών.

Επίσης, πρέπει να γνωρίζεις ποσότητα τροφής που χρειάζεται ένας σκύλος εξαρτάται από:

Πόσο δραστήριο είναιΑν έχει πολύ ζέστη ή κρύοΑν αναρρώνει από κάποια χειρουργική επέμβαση ή λοίμωξη

Προσοχή, προσοχή! Πριν του δώσεις περισσότερο φαγητό, να βεβαιωθείς ότι δεν αναζητά απλώς λίγη προσοχή και αγάπη!

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Είσαι σίγουρος ότι το κουτάβι σου τρώει την σωστή ποσότητα φαγητού; Μάθε να την υπολογίζεις σωστά! εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα