Είσαι vegan ή νηστεύεις; Το εναλλακτικό burger με μπιφτέκι από παντζάρι που θα θες να τρως κάθε μέρα

15:01 2/4/2022 - Πηγή: iPop

Κι όμως, το παντζάρι μπορεί να δημιουργήσει ένα πεντανόσιτμο και ζουμερό μπιφτέκι κατάλληλο για το αγαπημένο σου burger που δεν θες να αποχωριστείς κατά την διάρκεια της νηστείας. Αυτό το ξεχωριστό λαχανικό είναι ένα από τα superfoods της άνοιξης και επιβάλλεται να το εντάξεις στην διατροφή σου ξεκινώντας με αυτήν την συνταγή για vegan burger με μπιφτέκι από παντζάρι.

Vegan

burger για τις ημέρες της νηστείας- Δεν έχει να ζηλέψει τίποτα απ’ το original

Συνταγή για vegan burger με μπιφτέκι από παντζάρι: Υλικά 1 κρεμμύδι, κομμένο στα τέσσερα3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες200 γρ μανιτάρια250 γραμμάρια καπνιστό ή κανονικό τόφου2 (περίπου 100 γρ.) μαγειρεμένα παντζάρια (όχι σε ξύδι)400 γραμμάρια μαύρα φασόλια, στραγγισμένα1 κουταλιά της σούπας πελτέ ντομάτας2 κουταλιές της σούπας vegan μαγιονέζα1 κουταλιά της σούπας πάστα miso100 γρ αλεύρι βρώμης2 κουταλιές της σούπας αλεσμένος λιναρόσπορος50 γρ πεκάν200 γρ. καστανό ρύζι μαγειρεμένο

Για το σερβίρισμα

8 φέτες τυρί, vegan 8 ψωμάκιαμερικά τραγανά φύλλα μαρουλιού1 αβοκάντο, ξεφλουδισμένο και χοντροκομμένο½ λάιμ, χυμόΠώς να φτιάξεις την απόλυτη συνταγή για vegan burger με μπιφτέκι από παντζάριΒάζουμε το κρεμμύδι σε ένα μπλέντερ και χτυπάτε μέχρι να γίνει μικρά κομματάκια. Ζεσταίνουμε 1 κουταλιά της σούπας λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι, ρίχνουμε μέσα το κρεμμύδι και τσιγαρίζουμε για 10 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν και να ροδίσουν. Ρίχνουμε το σκόρδο και σοτάρουμε για 1 λεπτό ακόμα. Ρίχνουμε το μείγμα σε ένα μεγάλο μπολ.Βάζουμε τα μανιτάρια στο μπλέντερ και χτυπάμε ελαφρώς. Ζεσταίνουμε το υπόλοιπο λάδι στο τηγάνι, προσθέτουμε τα μανιτάρια και τσιγαρίζουμε για 10-15 λεπτά, μέχρι να εξατμιστεί το υγρό που απελευθερώνεται και να μαλακώσουν τα μανιτάρια. Τα βάζουμε στο μπολ με τα κρεμμύδια.Βάζουμε το τόφου, τα παντζάρια, τα φασόλια, τον πουρέ ντομάτας, τη μαγιονέζα, το miso, το αλεύρι και το λιναρόσπορο στο μπλέντερ με λίγο αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Προσθέτουμε στο μπολ με τα λαχανικά. Βάζουμε τα πεκάν και το μισό ρύζι στον επεξεργαστή τροφίμων και χτυπάμε μέχρι να γίνουν λίγο πιο χοντροκομμένα. Το βάοζυμε στο μπολ με το μείγμα λαχανικών και τόφου, μαζί με το υπόλοιπο ρύζι.Χρησιμοποιούμε τα χέρια μας για να διαμορφώσουμε το μείγμα σε μπιφτέκια περίπου στο ίδιο μέγεθος με τα ψωμάκια για μπέργκερ. Τα μπιφτέκια θα είναι ευαίσθητα, οπότε τα βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 30 λεπτά πριν τα μαγειρέψουμε. Αν θέλουμε να τα ψήσουμε, τα βάζουμε στο ψυγείο πρώτα για 30-45 λεπτά μέχρι να σφίξουν.Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά ή ανάβουμε το μπάρμπεκιου και αλείφουμε και τις δύο πλευρές των μπουρεκιών με λίγο λάδι. Ψήνουμε για 5-8 λεπτά από κάθε πλευρά, γυρίζοντας μια φορά αφού σχηματιστεί η κρούστα, μέχρι να απανθρακωθεί και να ζεσταθεί μέχρι το κέντρο. Αποφεύγουμε να γυρνάμε πολύ συχνά, γιατί είναι πιο ευαίσθητα από τα μπιφτέκια με κρέας. Βάζουμε πάνω το τυρί, εάν το χρησιμοποιήσουμε, για το τελευταίο λεπτό περίπου. Ψήνουμε τα ψωμάκια στο μπάρμπεκιου ή στο τηγάνι και μετά αλείφουμε το καθένα με λίγη μαρμελάδα τσίλι. Γεμίζουμε με μερικά φύλλα μαρουλιού, τα μπιφτέκια και λίγο θρυμματισμένο αβοκάντο ανακατεμένο με λάιμ.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Είσαι vegan ή νηστεύεις; Το εναλλακτικό burger με μπιφτέκι από παντζάρι που θα θες να τρως κάθε μέρα εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Είσαι,eisai