Εντατικές έρευνες για την απόπειρα απόδρασης από τον Κορυδαλλό- Τι εξετάζουν οι αρχές;

08:08 23/2/2016 - Πηγή: iPop

Συναγερμός έχει σημάνει έπειτα από την ανακάλυψη ότι επιχειρήθηκε να γίνει απόδραση από τις φυλακές του Κορυδαλλού με ελικόπτερο, με την αστυνομία να προχωράει σε εντατικές έρευνες και όλα τα στοιχεία να δείχνουν πως η Πόλα Ρούπα, κρύβεται πίσω από την οργάνωση της απόδρασης.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛΑΣ, η γυναίκα που ενοικίασε ελικόπτερο,προσπάθησε να αναγκάσει με την απειλή όπλου κι έπειτα με πυροβολισμούς τον πιλότο να αλλάξει την πορεία.

Στην προσπάθεια του κυβερνήτη να αφοπλίσει την επιβάτιδα,

αυτή πυροβόλησε, ενώ ακολούθησε πάλη μεταξύ τους, με συνέπεια την απώλεια ελέγχου του ελικοπτέρου αλλά και την σταδιακή απώλεια ύψους.

Τελικά, κατόπιν προσπαθειών του κυβερνήτη αποφεύχθηκε η πρόσκρουση στο έδαφος και το ελικόπτερο προσγειώθηκε σε μη κατοικημένη ορεινή περιοχή, μεταξύ των χωριών Πλαταιών και Ερυθρών.

Η επιβάτιδα, μετά την προσγείωση κατάφερε να διαφύγει, παρά τις προσπάθειες του κυβερνήτη να τη συγκρατήσει, εγκαταλείποντας στο ελικόπτερο μέρος του οπλισμού της.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι αρχές προχώρησαν στην ταυτοποίηση του όπλου και πρόκειται για εκείνο το οποίο χρησιμοποιήθηκε από τον τότε Νίκο Μαζιώτη, στη ληστεία της Τράπεζας Πειραιώς στην Κλειτορία Αχαΐας την 10-03-2014, κατά τη διάρκεια της οποίας είχε τραυματιστεί σοβαρά ένας αστυνομικός.

Οι ελληνικές αρχές εκφράζουν ανησυχία λόγω του ότι εάν όντως το ελικόπτερο προοριζόταν για το Ν. Μαζιώτη, πώς μπορεί να επιτεύχθηκε η μεταξύ τους επικοινωνία χωρίς να το αντιληφθεί κανείς; Ακόμα, εξετάζεται το ενδεχόμενο το σχέδιο απόδρασης να μην αφορούσε μόνο το Νίκο Μαζιώτη, αλλά να επρόκειτο για ομαδική απόδραση.

Ανησυχίες υπάρχουν σχετικά με το κατά πόσον η Πόλα Ρούπα έχει πλέον την ικανότητα αλλά και τις επαφές να προχωρήσει σε νέο στήσιμο του Επαναστατικού Αγώνα.

The post Εντατικές έρευνες για την απόπειρα απόδρασης από τον Κορυδαλλό- Τι εξετάζουν οι αρχές; appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα