Εποχικά καταστήματα: Τα μέτρα λειτουργίας, το ωράριο και το SMS στο 13033

11:46 7/12/2020 - Πηγή: iPop

Μπορεί το lockdown να συνεχίζεται, όμως ανοίγουν τα εποχικά καταστήματα σήμερα, Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου. Ποια τα μέτρα λειτουργίας και το ωράριό τους;

Το lockdown στην Ελλάδα έχει παραταθεί μέχρι τις 14 Δεκέμβρη, όμως σύμφωνα με απόφαση της κυβέρνησης ανοίγουν τα εποχικά καταστήματα από σήμερα 7 Δεκεμβρίου και έως τις 8 Ιανουαρίου. Πρόκειται για τα καταστήματα

λιανικής πώλησης αμιγώς εποχικών χριστουγεννιάτικων ειδών, ενώ επιτρέπεται η πώλησή τους και από τα σούπερ μάρκετ.

Επιτρέπεται η λειτουργία τεσσάρων Κωδικών Αριθμού Δραστηριότητας (ΚΑΔ), οι οποίοι αφορούν την πώληση χριστουγεννιάτικων δέντρων και άλλων εποχιακών ειδών.

Πρόκειται για επιχειρήσεις που περιλαμβάνουν τις παρακάτω δραστηριότητες:

Λιανικό εμπόριο φωτιστικών διατάξεων των τύπων που χρησιμοποιούνται στα χριστουγεννιάτικα δέντρα με ΚΑΔ/47.59.56.16Λιανικό εμπόριο απομιμήσεων χριστουγεννιάτικων δέντρων με ΚΑΔ/47.65.67.02Λιανικό εμπόριο εορταστικών ειδών γενικά με ΚΑΔ/47.65.67.06Λιανικό εμπόριο εορταστικών, αποκριάτικων και άλλων ψυχαγωγικών ειδών κλπ με ΚΑΔ/47.65.67.07

Τα προϊόντα που εντάσσονται στους παραπάνω 4 ΚΑΔ μπορούν να πωλούνται και από τις υπεραγορές τροφίμων. Οι επιχειρήσεις που διαθέτουν τους παραπάνω ΚΑΔ ως δευτερεύοντες απαγορεύεται να πωλούν τα εν λόγω προϊόντα. Παράλληλα, δεν επιτρέπεται η μεταβολή στοιχείων ως προς τον πρωτεύοντα ΚΑΔ μέσω της φορολογικής διοίκησης, καθ’ όλη τη διάρκεια ισχύος των μέτρων.

Συνολικά θα ανοίξουν 110 καταστήματα σε όλη την Ελλάδα που πωλούν αμιγώς εποχικά είδη.

Ωράριο λειτουργίας και SMS στο 13033

Το ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων θα είναι 07:00 έως 20:30, ενώ για να τα επισκεφθείς θα πρέπει και πάλι να στείλεις μήνυμα στο 13033. Για την μετάβαση σε εποχικό κατάστημα απαιτείται η αποστολή SMS στο 13033 με την επιλογή 2 ή συμπληρωμένο έντυπο βεβαίωση κίνησης ή και χειρόγραφη βεβαίωση για (Μετάβαση σε εν λειτουργία κατάστημα προμηθειών αγαθών πρώτης ανάγκης (σούπερ μάρκετ).

Μέτρα λειτουργίας των καταστημάτων

Οι ιδιοκτήτες θα πρέπει να τηρούν τα μέτρα που ορίζονται από τα πρωτόκολλα για τον περιορισμό μετάδοσης του κορονοϊού. Έτσι λοιπόν, προβλέπεται:

Αναλογία ατόμων ανά τ.μ.: 4/100Άνω των 100 τ.μ. ένα άτομο για κάθε 15 τ.μ.Υποχρεωτική η χρήση μάσκας προστασίας από το προσωπικό εργασίας και τους πελάτες.Τήρηση απόστασης δύο μέτρων μεταξύ των ατόμων.Συνίσταται η μη χρήση ανελκυστήρων. Αν η χρήση τους θεωρηθεί αναγκαία, η πληρότητα θα πρέπει να είναι της τάξης του 40%.Σε περίπτωση ύπαρξης κυλιόμενων κλιμάκων, δεν επιτρέπεται η χρήση ανελκυστήρα παρά μόνο σε ΑΜεΑ, σε ηλικιωμένα άτομα ή για χρήση τροφοδοσίας.

Με το άνοιγμα των εποχικών καταστημάτων δίνεται μια ανάσα στο λιανεμπόριο. Ενόψει των γιορτών αναμένεται να ανοίξουν κι άλλες επιχειρήσεις με τα κομμωτήρια και τα βιβλιοπωλεία να είναι πρώτα στη λίστα.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Εποχικά καταστήματα: Τα μέτρα λειτουργίας, το ωράριο και το SMS στο 13033 εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα