Έρχονται χιόνια κι απότομη πτώση της θερμοκρασίας

19:11 8/2/2021 - Πηγή: iPop

Χαλάει ο καιρός, με κύρια χαρακτηριστικά την απότομη πτώση της θερμοκρασίας, καθώς επίσης και τα χιόνια και στην Αττική. Αναλυτικά η πρόγνωση του διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Σύμφωνα με τις προγνώσεις του κ. Κολυδά, το ερχόμενο Σαββατοκύριακο θα έρθουμε αντιμέτωποι με ραγδαία επιδείνωση του καιρού.

Μπορεί το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε να απολαύσαμε τις ιδιαίτερα υψηλές για την εποχή

θερμοκρασίες, όμως, τα προγνωστικά στοιχεία για το επόμενο Σαββατοκύριακο κάνουν λόγο για πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, ειδικά στην Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα.

10+1 μέρη του κόσμου που είναι πολύ πιο όμορφα χιονισμένα

Χιόνια και στην Αττική

Το Σαββατοκύριακο 13-14/2 στη Θεσσαλονίκη θα έχουμε θερμοκρασίες κοντά στο μηδέν.

Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν σίγουρα σε πολλές περιοχές της Κεντρικής και Βόρειας Ελλάδας. Μάλιστα, σύμφωνα με την ΕΜΥ, το Σάββατο θα σημειωθούν χιονοπτώσεις σε όλα τα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας, από το απόγευμα στα ημιορεινά και βαθμιαία και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο της βόρειας χώρας, όπου πιθανώς θα είναι κατά τόπους πυκνές.

Σύμφωνα τώρα με τον Γιάννη Καλλιάνο, και οι κάτοικοι της Αττικής θα δούνε χιόνια. Ειδικότετρα, από το βράδυ της Κυριακής προς τη Δευτέρα και στη συνέχεια υπάρχει πιθανότητα το πολύ έντονο κρύο να επηρεάσει και τα υπόλοιπα νοτιότερα τμήματα της χώρας, από την Αττική για παράδειγμα έως και την Κρήτη.

Φυσικά, οι μετεωρολόγοι τονίζουν ότι οι προγνώσεις ενδεχομένως να αλλάξουν καθώς είναι ακόμα πολύ νωρίς.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News 

Το άρθρο Έρχονται χιόνια κι απότομη πτώση της θερμοκρασίας εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα