Εσένα ποιο είναι το αγαπημένο σου; Αυτά είναι τα καλύτερα λογότυπα των Ολυμπιακών Αγώνων ανά τα χρόνια

16:23 31/7/2021 - Πηγή: iPop

Φέτος οι Ολυμπιακοί Αγώνες έχουν ένα αρκετά περίεργο λογότυπο το οποίο θα μπορούσαμε να πούμε πως αντιπροσωπεύει τη δύσκολη αυτή περίοδο που διανύουμε. Το μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός του κόσμου πήρε παράταση για ένα χρόνο, με σκοπό να περιοριστεί η διασπορά του COVID-19, οι διοργανωτές επέλεξαν να μην ενημερώσουν το λογότυπο με το 2021, μάλλον για να μη ξεχάσουμε πως η πανδημία αποτελεί ακόμα απειλή. Τα λογότυπα των Ολυμπιακών Αγώνων,

όμως, πάντα φημίζονταν για το πρωτότυπο design τους και κέντριζαν το ενδιαφέρον του κοινού. Εμείς, λοιπόν, συγκεντρώσαμε τα 6 αγαπημένα μας λογότυπα όλων των εποχών!

Λογότυπα Ολυμπιακών Αγώνων: Τα 6 καλύτερα. Εσύ μπορείς να επιλέξεις κάποιο;Τόκιο 1964

Ένας γιγαντιαίος κόκκινος ήλιος, ο οποίος ανατέλλει πάνω από τους χρυσούς Ολυμπιακούς δακτυλίους και συμβολίζει την αναγέννηση της Ιαπωνίας μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, είναι το λογότυπο που επέλεξε το Τόκιο για να συμβολίσει την ανανέωση, την ελπίδα και τα ιδανικά του συγκεκριμένου λαού.

Ο σχεδιαστής Yusaku Kamekura είπε: “Οι άνθρωποι μπορεί να θεώρησαν ότι αυτός ο μεγάλος κόκκινος κύκλος αντιπροσώπευε το hinomaru, Ιαπωνική Εθνική Σημαία, αλλά η πραγματική μου πρόθεση ήταν να εκφράσω τον ήλιο. Ήθελα να δημιουργήσω μια φρέσκια και ζωντανή εικόνα μέσω μιας ισορροπίας μεταξύ του μεγάλου κόκκινου κύκλου και του Ολυμπιακού σήματος των πέντε δακτυλίων”. Φήμες λένε πως ο Kamekura δημιούργησε το συγκεκριμένο έργο λίγες ώρες πριν από την προθεσμία.

Oksana Chusovitina: Η μεγαλύτερη σε ηλικία αθλήτρια ενόργανης που σπάει ρεκόρ στους Ολυμπιακούς Αγώνες

Wiki CommonsΜεξικό 1968

Το καλύτερο λογότυπο των Ολυμπιακών Αγώνων είναι το σχέδιο του Lance Wyman για τους Ολυμπιακούς στο Μεξικό το 1968. Ο Wyman ήταν, μόλις, 29 χρόνων όταν πέταξε από τη Νέα Υόρκη στο Μεξικό με τη σύζυγό του Neila και τον συνεργάτη του Peter Murdoch για να συμμετάσχουν σε διαγωνισμό δύο εβδομάδων, που αφορούσε τη δουλειά. Η δουλειά του κατέληξε να θεωρείται, παγκοσμίως, ένα αριστούργημα. Πιο συγκεκριμένα, οι Ολυμπιακοί δακτύλιοι συνδυάζονται, αρμονικά, με τους αριθμούς 6 και 8 και το design το απογειώνουν τα λαμπερά περιγράμματα, τα οποία αναφέρονται στην αρχαία μεξικάνικη λαϊκή τέχνη και την ψυχεδέλεια της δεκαετίας του ’60.

Έχουν περάσει πάνω από 50 χρόνια και το συγκεκριμένο λογότυπο βρίσκεται σε όλες τις γωνιές του Μεξικού. Με αυτό τον τρόπο μπορείς να κρίνεις αν τελικά ένα λογότυπο θεωρείται επιτυχημένο: Aντέχει στο χρόνο; Οι Αγώνες του ’68 ήταν ένα τεράστιο γεγονός για το Μεξικό και το λογότυπο του Wyman αποτύπωσε τη στιγμή και έκτοτε έγινε το σύμβολο της χώρας.

Έξι φορές που πήραμε έμπνευση από τους Ολυμπιονίκες

Wiki CommonsΜόναχο 1972

Το έργο του Aicher αγαπήθηκε και από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης καθώς και από το λαό της Γερμανίας σε πάρα πολύ λίγο χρονικό διάστημα. Ο Aicher αντιστεκόταν απέναντι στους Ναζί και κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου είχε δει αρκετούς συναδέλφους του να εκτελούνται μπροστά στα μάτια του, αλλά εκείνος κατάφερε να σωθεί.

Τόσο για τον Aicher όσο και για την Γερμανία, οι Αγώνες του 1972 ήταν ένα απαραίτητο βήμα για να μπορέσουν να ξεπεράσουν αυτό το μεγάλο σοκ. Οι συγκεκριμένοι Ολυμπιακοί Αγώνες έμειναν γνωστοί ως “Τα ευτυχισμένα παιχνίδια”. Με το δυναμικό του design, το λαμπερό και πολύχρωμο λογότυπο φώτισε το νέο γερμανικό έθνος, σηματοδοτώντας την πρόοδο, την αρμονία και τη νέα αρχή.

7 στιγμές της Ελλάδας στους Ολυμπιακούς Αγώνες που μας κάνουν περήφανους

Potter Auctions/Gado/Getty ImagesΛος Άντζελες 1984

Το λογότυπο των Ολυμπιακών Αγώνων του Λος Άντζελες το 1984, αποτελεί το ιδανικό λογότυπο για τον αθλητισμό. Αντιπροσωπεύει την εθνική υπερηφάνεια και την γραμμή εκκίνησης για κάθε νέα αρχή και μας κάνει να ανυπομονούμε να δούμε την επιλογή του νέου λογότυπου για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2028, στο LA.

Wiki Commons

Έλενα Βότση: H Ελληνίδα σχεδιάστρια που κρύβεται πίσω από το χρυσό μετάλλιο των Ολυμπιακών Αγώνων

Αθήνα 2004

Το 2004 ήταν η πρώτη φορά μετά από έναν αιώνα που οι Ολυμπιακοί Αγώνες διεξήχθησαν στη χώρα καταγωγής τους, την Ελλάδα. Αυτή η ειδική περίσταση απαιτούσε ένα ειδικό και ξεχωριστό λογότυπο.

Το ελληνικό λογότυπο έχει φόντο το γαλάζιο, το οποίο αντιπροσωπεύει τη θάλασσα και την ελληνική σημαία. Το στεφάνι της ελιάς αντιπροσωπεύει το παραδοσιακό βραβείο που δίνεται στους νικητές των Ολυμπιακών, αλλά το design του είναι διαμορφωμένο με τέτοιο τρόπο ώστε να συνδυάζει την παράδοση και την Αρχαία Ελλάδα με το μοντέρνο κλίμα της εποχής.

Wiki CommonsΠεκίνο 2008

Το λογότυπο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2008 στο Πεκίνο αποτελεί μεγάλο ενδιαφέρον, καθώς συνδέεται με έναν πολύ ξεχωριστό τρόπο με την οικοδέσποινα πόλη.

Πιο συγκεκριμένα, η χορευτική φιγούρα είναι στην πραγματικότητα μια αναπαράσταση της λέξης “jing”, που υποδηλώνει ότι η πόλη είναι ζωντανή και παιχνιδιάρικη, ακριβώς η εικόνα που ήθελε να στείλει η Κίνα. Η απόχρωση του κόκκινου που χρησιμοποιείται στο λογότυπο είναι ακριβώς η ίδια με την κινεζική σημαία και η γραμματοσειρά που επέλεξαν είναι εμπνευσμένη από την ασιατική. Αυτά τα παιχνίδια ένωσαν την Ανατολή και τη Δύση, και το λογότυπο το λογότυπο πέτυχε το σκοπό του!

Wiki Commons

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Εσένα ποιο είναι το αγαπημένο σου; Αυτά είναι τα καλύτερα λογότυπα των Ολυμπιακών Αγώνων ανά τα χρόνια εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα