Εσύ έχεις χημεία με τον σύντροφό σου ή μήπως δεν είναι το άλλο σου μισό; 5 σημάδια που θα σε βοηθήσουν να το καταλάβεις

12:44 17/11/2021 - Πηγή: iPop

Οι άνθρωποι συχνά μιλούν για τη χημεία, πόσο σπάνια και πόσο μαγική είναι όταν υπάρχει ανάμεσα σε ένα ζευγάρι. Δεν μπορείς να κρατήσεις τα χέρια σου μακριά από τον άνθρωπό σου και θες να τον βλέπεις πάντα και παντού. Στις μέρες μας, όμως, με τα τόσο μπερδεμένα συναισθήματα, είναι αρκετά δύσκολο να καταλάβεις αν υπάρχει πραγματική χημεία. Εσύ τι πιστεύεις για τη σχέση σου; Έχετε χημεία ή πρόκειται απλά για έναν παροδικό ενθουσιασμό;

Όταν οι άνθρωποι βιώνουν τη χημεία μεταξύ τους, αυτή είναι πολύχρωμη και πολυμορφική.

Υπάρχουν πολλοί τρόποι να την βιώσεις, έρχεται σε πολλά σχήματα και μεγέθη ανάλογα με τον τύπο της σχέσης που έχεις με τον σύντροφό σου. Είναι ρομαντική, πλατωνική, επαγγελματική; Ανάλογη είναι και η χημεία σας.

Τι εννοούμε όταν μιλάμε για χημεία;

Όλοι επιδιώκουν αυτή την τέλεια συμβίωση μεταξύ δύο ατόμων. Όλοι ονειρευόμαστε τη στιγμή που θα συναντήσουμε την αδελφή ψυχή μας και ξαφνικά η ζωή μας θα βρεθεί σε τέλεια αρμονία κι εμείς θα πλέουμε σε πελάγη ευτυχίας.

Μήπως, όμως, δεν είναι όλα τόσο ρόδινα τελικά; Κάθε σχέση έχει τα πάνω της και τα κάτω της, αλλά μία σχέση στην οποία υπάρχει ισχυρή χημεία ανακάμπτει γρήγορα από τα χαμηλά και απολαμβάνει τα καλύτερα που έρχονται.

Εάν είσαι με κάποιον για ένα μικρό χρονικό διάστημα ακόμα, μπορείς να αρχίσεις να αναρωτιέσαι αν έχετε αυτή τη μυθική ρομαντική χημεία ή αν χάνεις τον χρόνο σου.

23+1 ερωτήσεις για να κάνεις στον σύντροφό σου. Και όχι δεν είναι μέσα σ’αυτές με πόσες έχει πάει!

Δεν υπάρχει ακριβής επιστημονική εξήγηση ως προς το τι προκαλεί τη χημεία μεταξύ δύο ανθρώπων (παρά το γεγονός ότι έχει τη λέξη «χημεία»), αλλά υπάρχουν ορισμένα χαρακτηριστικά που πρέπει να έχει μια σχέση ώστε να νιώσεις αυτό που ονειρεύεσαι.

Κανένα από τα παρακάτω χαρακτηριστικά δεν μπορείς να τα εξαναγκάσεις να δημιουργηθούν. Όπως με κάθε σχέση, η επικοινωνία και η προσπάθεια είναι απαραίτητες προϋποθέσεις για την προώθηση της ανάπτυξης και τη δημιουργία χημείας, αλλά, δεν μπορείς να εξαναγκάσεις να δημιουργηθεί μία κατάσταση. Αν δύο χημικές ουσίες θα αντιδράσουν μεταξύ τους είναι μέρος της εγγενούς ποιότητας των χημικών στοιχείων. Και για τους ανθρώπους, ισχύει ακριβώς το ίδιο. Ή έχετε χημεία ή δεν έχετε.

5 χαρακτηριστικά που θα σε βοηθήσουν να καταλάβεις αν έχεις χημεία με τον σύντροφό σου:Αμοιβαία γοητεία

Το πρώτο σημάδι της χημείας είναι όταν οι σύντροφοι μοιράζονται τη γοητεία μεταξύ τους, είναι αμοιβαία. Θα έχουν πάντοτε κάτι να συζητήσουν, επειδή το ενδιαφέρον τους υπερβαίνει τα συνηθισμένα θέματα συζήτησης και δε σταματούν ποτέ να θέλουν να ανακαλύψουν ο ένας τον άλλον.

Αυτή είναι μία κατάσταση την οποία αναγνωρίζεις κατευθείαν. Όταν επικοινωνήσεις για πρώτη φορά με τον σύντροφό σου θα νιώσεις ότι τον γνωρίζεις από πάντα. Πιστεύεις ότι βρίσκεται μέσα στο μυαλό σου και σκέφτεστε, ακριβώς, με τον ίδιο τρόπο. Το καταλαβαίνεις ακόμα και στο πρώτο φιλί, ξαφνικά τα χείλη σας κουμπώνουν τέλεια και σου δημιουργείται η αίσθηση ότι συμβαίνει κάτι φυσιολογικό.

Η διαδικασία με την οποία οι σύντροφοι ενώνονται τόσο στενά ξεκινά με την ενσυναίσθηση.

PexelsΙσχυρή Ενσυναίσθηση

Η ενσυναίσθηση είναι η ικανότητα κατανόησης των συναισθημάτων του συντρόφου σου. Πολλοί άνθρωποι είναι από τη φύση τους συμπονετικοί και μπορούν να δείξουν ενσυναίσθηση προς οποιονδήποτε.

Το είδος της ενσυναίσθησης μεταξύ των ανθρώπων με χημεία είναι πολύ βαθύτερο από το συνηθισμένο είδος ενσυναίσθησης.

Η ενσυναίσθηση για έναν σύντροφο σε μια σχέση σημαίνει ότι θα πληγωθεί όταν ο σύντροφός τους πληγώνεται. Αυτή η συναισθηματική επικοινωνία θα γίνει τελείως αυτόματη μεταξύ συντρόφων που μοιράζονται έντονη χημεία μεταξύ τους.

Γιατί διαλέγουμε άντρες σαν τον Mr.Big ενώ ξέρουμε ότι θα φάμε τα μούτρα μας;

Μοιράζεστε τα έντονα συναισθήματα

Καθώς μεγαλώνεις μαζί με τον σύντροφό σου και ζείτε τη ζωή σας μαζί είναι λογικό να αντικατοπτρίζονται τα συναισθήματά σας.

Θα δεις πως θα αναλαμβάνεις το βάρος του άγχους και της θλίψης που βιώνει ο σύντροφός σου ενστικτωδώς. Θα αισθάνεσαι χαρά με τις επιτυχίες του και θα είσαι ένας ώμος για να κλάψει όταν σε χρειάζεται. Με λίγα λόγια θα βρίσκεσαι πάντα εκεί.

Το να μοιράζεστε ενστικτωδώς ο ένας τα συναισθήματα του άλλου με αυτόν τον τρόπο είναι κάτι που συμβαίνει εντελώς φυσικά και αβίαστα. Οι δυνατές σχέσεις έχουν να κάνουν με την προσπάθεια.

Εάν, λοιπόν, έχεις δυνατή χημεία με τον σύντροφό σου τότε θα προσπαθεί ο ένας για τον άλλον χωρίς όρους και περιορισμούς.

Ο συγχρονισμός είναι φυσικός

Ο ένας συμπληρώνει τον άλλον, ο σύντροφός σου ολοκληρώνει τις προτάσεις σου και ξέρει τι σκέφτεσαι πάντα. Είναι μέσα στο μυαλό σου και επικοινωνείτε ακόμα και με τη γλώσσα του σώματός σας.

Τα ζευγάρια που έχουν πολύ ισχυρή χημεία, έχουν περάσει χρόνια καλλιεργώντας τον έρωτά τους και είναι απόλυτα εναρμονισμένα μεταξύ τους. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα υπάρξουν ποτέ τριβές ή ότι δεν μπορούν ποτέ να έχουν διαφωνία.

Το να είσαι συγχρονισμένος με τον άνθρωπό σου σημαίνει πάντα να επιστρέφεις αναζητώντας αγάπη και ειλικρινή λύση.

Pexels

«Δώσε στον εαυτό σου ένα χεράκι»: Η καμπάνια που σε καλεί να απομυθοποιήσεις τον αυνανισμό

Σωματική έλξη

Αυτό είναι αυτονόητο, αλλά είναι πιο βαθύ από ό,τι υποδηλώνουν οι αρχικές εντυπώσεις.

Οι περισσότεροι από εμάς βρίσκουμε πολλούς ανθρώπους σωματικά ελκυστικούς, αλλά αυτό δεν έχει να κάνει μόνο με την εμφάνιση.

Η σεξουαλική έλξη μεταξύ δύο ανθρώπων αφορά κάτι περισσότερο από το σώμα. Είναι η οικειότητα που έχει αναπτύξει το ζευγάρι, το πάθος και η βαθύτερη επικοινωνία μεταξύ τους.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Εσύ έχεις χημεία με τον σύντροφό σου ή μήπως δεν είναι το άλλο σου μισό; 5 σημάδια που θα σε βοηθήσουν να το καταλάβεις εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα