Ετοιμάζεσαι να γνωρίσεις για πρώτη φορά την οικογένεια του συντρόφου και έχεις φρικάρει; Όλα τα χρήσιμα tips για να «επιβιώσεις» ξεπερνώντας την αμηχανία

16:04 14/8/2022 - Πηγή: iPop

Το ξέρουμε όλοι πως η πρώτη συνάντηση με τους γονείς του συντρόφου είναι σχεδόν πάντα αμήχανη… και στις περισσότερες περιπτώσεις κυριαρχεί το άγχος και η αγωνία. Και είναι λογικό, αφού θέλεις να κάνεις μια εξαιρετική πρώτη εντύπωση, επομένως μπορεί να αισθάνεσαι νευρική για τα θέματα που θα συζητηθούν, καθώς και για το τι θα σκεφτούν για εσένα. Επιπλέον, μπορεί να ανησυχείς για το αν εσύ θα τους συμπαθήσεις – στο κάτω κάτω, αυτή θα μπορούσε να είναι η μελλοντική σου οικογένεια. Τα παρακάτω tips θα σε βοηθήσουν, όχι μόνο να ανταπεξέλθεις άριστα

στην γνωριμία αυτή, αλλά να κερδίσεις και τη συμπάθεια τους χωρίς πολύ κόπο.

Tι να κάνεις εάν δεν σε συμπαθεί ο περίγυρος του συντρόφου σου

Οι συμβουλές που χρειάζεσαι για την πρώτη συνάντηση με τους γονείς του συντρόφουΌλοι έχουν άγχος

Εάν αισθάνεσαι άγχος ή νευρικότητα πριν συναντήσεις τους γονείς του συντρόφου σου, να ξέρεις ότι δεν είσαι η μόνη. Στην πραγματικότητα, αυτό είναι πολύ φυσιολογικό. Θέλεις να κάνεις καλή εντύπωση και, αν υποθέσουμε ότι πρόκειται για μια σοβαρή σχέση, ελπίζεις να σε συμπαθήσουν.

Ωστόσο, ό,τι κι αν κάνεις, μην προετοιμάζεις τον εαυτό σου για το χειρότερο σενάριο. Το να γνωρίζεις ότι όλοι αισθάνονται κάποιο άγχος πριν από τέτοιου είδους συναντήσεις είναι πολύ σημαντικό. Να υπενθυμίζεις στον εαυτό σου πως αυτό που αισθάνεσαι είναι απολύτως φυσιολογικό και μπορεί εντέλει να απαλλαγείς από αυτό το άγχος.

Κάνε ερωτήσεις

Μια καλή ιδέα για να απαλλαγείς από την αμηχανία είναι κάνοντας ερωτήσεις. Αυτό θα σε βοηθήσει να γνωρίσεις καλύτερα όλη την οικογένεια και να δείξεις πόσο ενδιαφέρεσαι να μάθεις πράγματα για τον καθένα ξεχωριστά. Μπορείς για παράδειγμα να ρωτήσεις πώς ήταν όταν ήταν παιδί ο σύντροφός σου, και αν θυμούνται κάποιες αστείες στιγμές.

Επίσης, ρώτησέ τους λεπτομέρειες για τον εαυτό τους – τη δουλειά και τα χόμπι τους. Με αυτόν τον τρόπο θα δείξεις ότι θέλεις να μάθεις τις καθημερινές τους ασχολίες και πράγματα στα οποία αγαπούν να αφιερώνουν τον χρόνο τους.

FreepikΑπόφυγε την παγίδα μερικών συζητήσεων

Θέματα θρησκείας ή πολιτικής καλό είναι να αποφευχθούν στην πρώτη γνωριμία. Φαντάσου τι μπορεί να γίνει, εάν ο πατέρας του έχει εντελώς διαφορετικές απόψεις από εσένα και είναι φανατικός με αυτές; Μπορείς να τα κρατήσεις για αργότερα, όταν θα έχετε γνωριστεί καλύτερα μεταξύ σας, έχοντας έτσι την ευκαιρία να μάθεις την άποψή τους αναφορικά με πιο ευαίσθητα θέματα.

Απλά tips για να μην σου δημιουργεί κανένα πρόβλημα η μητέρα του συντρόφου σου

Ζήτα τη βοήθεια του συντρόφου σου

Ποιος γνωρίζει καλύτερα την οικογένεια του συντρόφου σου; Μα φυσικά ο ίδιος, ο οποίος είναι σε θέση να σου δώσει βασικές πληροφορίες. Ως προς τι να αναμένεις και τι να αποφύγεις. Είναι απαραίτητο να γνωρίζεις βασικά στοιχεία όπως τις κόκκινες γραμμές αλλά και το κατά πόσο το χιούμορ είναι αποδεκτό. Κάθε οικογένεια έχει διαφορετικό βαθμό ανάμειξης στη ζωή και τις αποφάσεις των παιδιών της.

Να είσαι ο εαυτός σου

Αρκετά κλισέ, ωστόσο αυτή είναι η καλύτερη συμβουλή όλων! Να θυμάσαι ότι ο σύντροφός σου σε διάλεξε επειδή αγαπά και εκτιμά αυτό που είσαι. Μην φοβάσαι να δείξεις τις αληθινές πτυχές του χαρακτήρα σου. Οι άνθρωποι είναι πάντα πιο συμπαθείς όταν φορούν το χαμόγελό τους και αποκαλύπτουν την μοναδική προσωπικότητά τους.

5+1 πράγματα απ’ το παρελθόν του συντρόφου σου που επηρεάζουν τη σχέση σας!

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Ετοιμάζεσαι να γνωρίσεις για πρώτη φορά την οικογένεια του συντρόφου και έχεις φρικάρει; Όλα τα χρήσιμα tips για να «επιβιώσεις» ξεπερνώντας την αμηχανία εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ετοιμάζεσαι, Όλα,etoimazesai, ola