Ευρωπαίος Aξιωματούχος: Η αδιαλλαξία της Γερμανίας καθυστερεί την ολοκλήρωση του προγράμματος

10:18 7/12/2016 - Πηγή: iPop

Ευρωπαίος Aξιωματούχος αναφέρθηκε στην Ελλάδα, στις προσπάθειες που έχει κάνει η χώρα μέχρι τώρα και στο πρόγραμμα, τονίζοντας πως η Γερμανία δημιουργεί εμπόδια στην ολοκλήρωση του προγράμματος.

Όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters, ο Ευρωπαίος αξιωματούχος παραδέχτηκε ότι η Ελλάδα έχει κάνει πολλά σε ό,τι αφορά τους δημοσιονομικούς στόχους και την εφαρμογή του προγράμματος.

Την

καθυστέρηση ολοκλήρωσης του προγράμματος φαίνεται να αποδίδει ο ίδιος στην αδιαλλαξία που χαρακτηρίζει τη Γερμανία, εξαιτίας, της οποίας μπαίνουν εμπόδια στο κλείσιμο της β’ αξιολόγησης.

Όπως δήλωσε:

Θα μπορούσαμε να είχαμε ολοκληρώσει την αξιολόγηση μέχρι το τέλος του χρόνου, δεν ήμασταν τόσο αυστηροί με τα άλλα προγράμματα. Η μη ολοκλήρωση της αξιολόγησης οφείλεται κυρίως στην «αδιαλλαξία» της Γερμανίας

Στόχος της Αθήνας είναι η ολοκλήρωση της αξιολόγησης, προκειμένου να μπορέσει να εκμεταλλευτεί την πώληση των ομολόγων στο πρόγραμμα της ποσοτικής χαλάρωσης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και να δοθεί ένα σαφές μήνυμα στις αγορές ότι επιστρέφει η κανονικότητα στην οικονομία της χώρας.

Διαβάστε επίσης:

Οι Θεσμοί «ανοίγουν» τα χαρτιά τους- Κρίσιμο το Σαββατοκύριακο για την β’ αξιολόγηση

Photo: Jornal NC

The post Ευρωπαίος Aξιωματούχος: Η αδιαλλαξία της Γερμανίας καθυστερεί την ολοκλήρωση του προγράμματος appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα