Φασόλια γίγαντες τουρσί με μαρινάτες σαρδέλες από τον Δημήτρη Σκαρμούτσο

13:26 25/4/2016 - Πηγή: iPop
Για τους γίγαντες τουρσί

Υλικά:

500 γρ. φασόλια γίγαντες βρασμένα2 κουτ. σούπας μουστάρδα2 φλιτζάνια νερό κρύο2 φλιτζάνια ξίδι1 φλιτζάνι ζάχαρη1 κουτ. σούπας αλάτι1 κουτ. σούπας μαραθόσπορο6 γαρίφαλα1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

Εκτέλεση:

Aναμειγνύουμε σε κατσαρολάκι τη μουστάρδα με το ξίδι. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και αφήνουμε να πάρουν μία βράση.Σιγοβράζουμε για 10 λεπτά, αφήνουμε να κρυώσει για λίγο και αδειάζουμε το μείγμα στα αποστειρωμένα βάζα, στα οποία έχουμε βάλει τα βρασμένα φασόλια.Aφήνουμε
το τουρσί στο ψυγείο για 3 ημέρες τουλάχιστον πριν το καταναλώσουμε.Για τις μαρινάτες σαρδέλες

Υλικά:

1 κιλό σαρδέλεςΞύδιΧυμό από 2-3 λεμόνια, ή περισσότερο3-4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο1 φλιτζάνι άγριο μάραθο ψιλοκομμένο, ή ξυσμένη μαραθόριζα ανακατωμένη με 2 κ. σούπας μαραθόσπορο φρεσκοαλεσμένοΈξτρα Παρθένο Ελαιόλαδο

Εκτέλεση:

Βρέξτε με ξύδι τις σαρδέλες και αφήστε 2-3 λεπτά.Πιάστε το κεφάλι της σαρδέλας και με το δάκτυλο προσεκτικά ξεκολλήστε τη ραχοκοκκαλιά, προχωρώντας και προς την κοιλιά για να βγαλετε και να πετάξετε και τα έντερα μαζί με το κεφάλι. Θα κάνετε τη δουλειά πιο άνετα φορώντας γάντια της κουζίνας.Ανοίξτε στη μέση το ψάρι, σαν βιβλίο, και σπάστε τη ραχοκοκκαλιά κάπου κοντά στην ουρά. Ξεπλύνετε τα ψαράκια με τρεχούμενο νερό, στραγγίστε τα και απλώστε τα σε 3πλό χαρτί κουζίνας να στεγνώσουν.Απλώστε τα, ανοιχτά, σε γυάλινο ταψί ή σε ανοξείδωτο (όχι αλουμίνιο), κάνοντας μια στρώση. Περιχύστε με χυμό λεμόνι, σκόρδο και μάραθο και συνεχίστε κάνοντας δεύτερη και Τρίτη σειρά, βρέχοντας με λεμόνι και πασπαλίζοντας με σκόρδο και μάραθο.Περιχύστε με ελαιόλαδο, πιέζοντας να καλύψει τα ψαράκια. Σκεπάστε και αφήστε τα στο ψυγείο 2-3 ώρες (ανάλογα με το μέγεθος). Βγάλτε να μείνουν 5-10 λεπτά σε θερμοκρασία δωματίου, γιατί το λάδι στερεοποιείται στο ψυγείο. Διατηρούνται σε σταθερή ψύξη 6-7 μέρες.Σερβίρουμε σε ένα πιάτο τους γίγαντες και από πάνω τις σαρδέλες με ελαιόλαδο, λίγο ξύσμα λεμονιού και φρέσκα μυρωδικά.Η συνταγή είναι από το site του chef: www.dimitrisskarmoutsos.gr

The post Φασόλια γίγαντες τουρσί με μαρινάτες σαρδέλες από τον Δημήτρη Σκαρμούτσο appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα