Φτιάξε το δικό σου αντισηπτικό με τρία υλικά!

13:00 12/3/2020 - Πηγή: iPop

Τα αντισηπτικά έχουν μεγάλη ζήτηση και δικαιολογημένα. Ένα αντισηπτικό δεν λειτουργεί το ίδιο και δεν σκοτώνει το ίδιο τα μικρόβια, όπως συμβαίνει με το πλύσιμο των χεριών αλλά σίγουρα είναι απαραίτητο. Μπορείς να το κουβαλάς μαζί σου στα Μέσα, στη δουλειά ή όπου πηγαίνεις. Πώς να φτιάξω αντισηπτικό; Ναι, υπάρχει τρόπος να φτιάξεις το δικό σου. 

Ίσως έχεις παρατηρήσει κι εσύ μια σημαντική έλλειψη στα super market από κρεμοσάπουνα, μαντηλάκια, αντισηπτικά. Η αλήθεια είναι πως το αντισηπτικό μπορεί να σε

βοηθήσει σημαντικά, όταν δεν μπορείς να πλύνεις τα χέρια σου γιατί δεν έχεις πρόσβαση σε μια βρύση.

Σε καμία περίπτωση, όμως, δεν μπορεί να αντικαταστήσει το πλύσιμο των χεριών.

Πώς να φτιάξω αντισηπτικό; Αν έχεις κι εσύ αυτήν την απορία, μην αγχώνεσαι γιατί εμείς σου βρήκαμε τη λύση κι έχουμε τη συνταγή για να φτιάξεις μόνος σου το αντισηπτικό με απλά βήματα και υλικά.

Το δραστικό συστατικό αυτής της συνταγής είναι το οινόπνευμα καθώς κάθε αντισηπτικό πρέπει να περιλαμβάνει τουλάχιστον 60% οινόπνευμα. Η συνταγή απαιτεί 99% ισοπροπυλική αλκοόλη -φαρμακευτικό οινόπνευμα- ή αιθανόλη. Μην χρησιμοποιήσεις άλλους τύπους οινοπνεύματος (π.χ. μεθανόλη, βουτανόλη), καθώς είναι τοξικοί.

Πολύ περισσότερο, η συγκεκριμένη συνταγή περιέχει και λίγο άρωμα και συγκεκριμένα ένα αιθέριο έλαιο το οποίο επίσης, σε βοηθά με τα μικρόβια. Για παράδειγμα, το έλαιο θυμάρι ή το έλαιο σκόρδου έχουν αντιμικροβιακές ιδιότητες. Αν χρησιμοποιείς αντιμικροβιακά έλαια, χρησιμοποίησε μόνο μία ή δύο σταγόνες, καθώς αυτά τα έλαια τείνουν να είναι πολύ ισχυρά και ενδέχεται να ερεθίσουν το δέρμα. Άλλα έλαια, όπως η λεβάντα ή το χαμομήλι, κρατάνε το δέρμα σου πιο μαλακό.

Εσύ ξέρεις πώς να φορέσεις τη χειρουργική μάσκα σωστά;

Πώς να φτιάξω αντισηπτικό;

Τι θα χρειαστείς:

2/3 φλιτζανιού 99% ισοπροπυλική αλκοόλη/οινόπνευμα ή αιθανόλη1/3 φλιτζάνι gel αλόης8-10 σταγόνες αιθέριο έλαιο της επιλογής σουΈνα μπολ κι ένα κουτάλιΧωνίΜπουκάλι με σπρέι

Πώς θα το φτιάξεις;

Προσθέτουμε όλα τα υλικά μαζί στο μπολ. Ανακατεύουμε πολύ καλά με ένα κουτάλι.Χρησιμοποιώντας το χωνί, περνάμε το αντισηπτικό από το μπολ στο μπουκάλι.Βιδώνουμε πολύ καλά και χρησιμοποιούμε!

Και το αντισηπτικό σου είναι έτοιμο για κάθε φορά που θα το χρειαστείς. Να το έχεις πάντα στην τσάντα σου!

Βήμα-βήμα πώς βάζουμε το αντισηπτικό σωστάΡίχνουμε λίγο αντισηπτικό στην παλάμη μας. Και τρίβουμε τις παλάμες μεταξύ τους.Στη συνέχεια, τρίβουμε την παλάμη του δεξιού χεριού πάνω στην ραχιαία επιφάνεια του αριστερού χεριού βάζοντας τα δάκτυλα του δεξιού στα μεσοδακτύλια διαστήματα του αριστερού χεριού και αντιστρόφως.Τρίβουμε τις παλαμιαίες επιφάνειες των χεριών και τα μεσοδακτύλια διαστήματα τοποθετώντας τα δάκτυλα σταυρωτά.Τρίβουμε ταυτόχρονα τις ραχιαίες επιφάνειες των ακροδαχτύλων και των δύο χεριών κλείνοντας το κάθε χέρι μέσα στην παλάμη του άλλου χεριού.Κλείνουμε τον αντίχειρα του αριστερού χεριού μέσα στη παλάμη του δεξιού χεριού, τον τρίβουμε με περιστροφικές κινήσεις και αντιστρόφως.Τρίβουμε τα ακροδάχτυλα του δεξιού χεριού με περιστροφικές κινήσεις (ίδιας και αντίθετης φοράς) στην παλάμη του αριστερού χεριού και αντιστρόφως.

Διαβάστε επίσης:

Δεν λειτουργούν όλα τα αντισηπτικά το ίδιο | Όσα πρέπει να γνωρίζεις

Με πληροφορίες από ahealthcare.gr.Photo: thespruce.com

Το άρθρο Φτιάξε το δικό σου αντισηπτικό με τρία υλικά! εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα