Για ποιους είναι υποχρεωτικό το self test;

18:42 26/3/2021 - Πηγή: iPop

Διευκρινίσεις για το εάν είναι υποχρεωτικό το self test έδωσε στην ενημέρωση της Παρασκευής ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης.

Ο αναπληρωτής υπουργός αρχικά εξήγησε ότι τα τεστ στοχεύουν κυρίως στην εύρεση των ασυμπτωματικών. «Είναι περίπου ένας στους τρεις φορείς του ιού. Το τεστ θα λειτουργεί συμπληρωματικά και παράλληλα με όλες τις υπόλοιπες δράσεις. Θα βοηθήσει δε στην επανεκκίνηση δραστηριοτήτων».

Παράλληλα,

ξεκαθάρισε ότι τα τεστ πληρούν όλες τις προδιαγραφές και λειτουργούν με τη λήψη σιέλου. Η διάθεσή τους θα ξεκινήσει στις αρχές Απριλίου και θα είναι διαθέσιμο ένα τεστ την εβομάδα για διάστημα δύο μηνών για όλους τους πολίτες.

Ωστόσο, για να αποφευχθεί συνωστισμός τις πρώτες ημέρες εξετάζεται το ενδεχόμενο να δοθεί προτεραιότητα στους πολίτες έως 67 ετών τις πρώτες ημέρες. Περισσότερες λεπτομέρειες για τη διάθεση των τεστ θα δοθούν τις επόμενες ημέρες.

Αν είναι θετικό το πρώτο τεστ, θα γίνεται δεύτερο για να επιβεβαιωθεί το αποτέλεσμα.

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις για το self-test ανίχνευσης του κορονοϊού

Για ποιους είναι υποχρεωτικό το self test και πώς γίνεται;

Για τα σχολεία θα νομοθετηθεί η υποχρεωτική διενέργειά τους για μαθητές και εκπαιδευτικούς.

Ο καθηγητής Γκίκας Μαγιορκίνης, εξηγώντας τη διαδικασία με την οποία γίνονται αυτά τα τεστ, είπε ότι με τα self test θα μπορούμε πλέον να ελέγχουμε εύκολα αν είμαστε θετικοί.

Η εφαρμογή δεν διαφέρει πολύ από τα ένα τεστ κύησης. Η δειγματοληψία είναι πολύ εύκολα εφικτή και έχει μεγάλη αξιοπιστία. H διαδικασία εκμάθησης διαρκεί δύο λεπτά μέσω βίντεο και θα μπορέσει κάθε πολίτης να πάρει με ασφάλεια δείγματα με τα self test.

Να σημειώσουμε ότι ο Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε ότι η επιτροπή των επιστημόνων θα συνεδριάσει στα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας για να συζητήσει για την επαναλειτουργία του λιανεμπορίου, για τις διαδημοτικές μετακινήσεις και τα σχολεία.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Για ποιους είναι υποχρεωτικό το self test; εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα