Γιατί αυτός ο αριστούχος μαθητής θα απελαθεί μετά την παρέλαση της 25ης Μαρτίου;

14:31 24/3/2022 - Πηγή: iPop

Πριν από τρία χρόνια ο Σαϊντού Καμαρά ήρθε από τη Γουινέα στην Ελλάδα, ως ασυνόδευτος πρόσφυγας, αναζητώντας ένα ασφαλέστερο περιβάλλον ώστε να μεγαλώσει και να κάνει όνειρα για το μέλλον του. Τώρα, γίνεται 18 χρονών και πρέπει να απελαθεί, ζώντας τις τραυματικές στιγμές του παρελθόντος ξανά από την αρχή.

Ο Σαϊντού Καμαρά, όντας αριστούχος μαθητής, θα συμμετάσχει στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου και στη

συνέχεια θα απελαθεί από τη χώρα.

Από τις σφαίρες των Ταλιμπάν στις βόμβες των Ρώσων: Ο πόλεμος κυνηγά τους Αφγανούς πρόσφυγες σε όλη την Ευρώπη

Ο αριστούχος πρόσφυγας που θα απελαθεί γιατί γίνεται 18 ετών

Για την υπόθεση και την ιστορία του 18χρονου μαθητή μίλησε στην ΕΡΤ  ο Νικόλας Κακλαμάνος, διευθυντής στο 1ο Λύκειο Αγίου Δημητρίου.

«Ο Σαϊντού ήρθε κοντά μας πριν από τρία χρόνια, ως ασυνόδευτος πρόσφυγας, κάνοντας το μακρύ ταξίδι φυγής από την πατρίδα του όπου αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα διακρίσεων και οικογενειακής βίας. Πήγε Σενεγάλη, Τουρκία, Κάλυμνο όπου ναυάγησε. Πήγε σε προσφυγικές δομές και έφτασε εδώ, στον Άγιο Δημήτριο, όπου βρήκε την οικογένειά του» εξήγησε ο εκπαιδευτικός.

Flee: Η ιστορία ενός gay Αφγανού πρόσφυγα που γλίτωσε τον θάνατο και βρήκε την αγάπη και μια νέα ζωή – Ένα animation που αξίζει να δεις

Η τοπική κοινωνία έχει «αγκαλιάσει το νεαρό πρόσφυγα που αντιμετωπίζει πρόβλημα με την παραμονή του στη χώρα. Είναι ένα λαμπρό παράδειγμα ένταξης στο εκπαιδευτικό μας σύστημα και στην ελληνική κοινωνία. Έκανε φίλους ζωής. Αυτές τις ημέρες στο σχολείο και στο δήμο μας υπάρχει ένα μοναδικό ξέσπασμα αλληλεγγύης και ανθρωπιάς» τόνισε, αναφέροντας ότι όλοι στην περιοχή έχουν κινητοποιηθεί για να βοηθήσουν τον μαθητή.

Ο Σαιντού Καμαρά είχε έρθει στην Ελλάδα τον Νοέμβριο του 2019 σε ηλικία 16 ετών. Αφού έμεινε για ενάμιση χρόνο σε δομή εποπτευόμενης διαβίωσης της International Rescue Committee (IRC) Hellas, πλέον μένει σε διαμέρισμα για άτομα άνω των 18 ετών. Γράφτηκε στο σχολείο, έκανε φίλους και αρίστευσε. Ωστόσο, τον Δεκέμβριο έλαβε απορριπτική απόφαση στην αίτηση ασύλου που είχε υποβάλλει και τώρα να πρέπει να εγκαταλείψει αναγκαστικά τη χώρα.

«Τα ίδια τα παιδιά είναι εκείνα που δεν θέλουν να στερηθούν τον φίλο τους, όπως και το σχολείο μας δεν θέλει να χάσει το μαθητή του. Ο Σαϊντού ρίζωσε εδώ, είναι κομμάτι από τη σάρκα μας, συμμέτοχος σε κάθε μας δραστηριότητα, μέλος αναπόσπαστο της σχολικής κοινότητας και της γειτονιάς μας», κατέληξε ο διευθυντής του 1ου ΓΕΛ Αγ. Δημητρίου.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Γιατί αυτός ο αριστούχος μαθητής θα απελαθεί μετά την παρέλαση της 25ης Μαρτίου; εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα