Γιατί η σωματική άσκηση είναι σημαντική για τις γυναίκες που βρίσκονται στην εμμηνόπαυση; – Bonus οι ιδανικές ασκήσεις που ανακουφίζουν από τα συμπτώματα

15:12 13/11/2022 - Πηγή: iPop

Οι γυναίκες ερχόμαστε αντιμέτωπες με δύο σημαντικές, βιολογικές αλλαγές στη ζωή μας. Η πρώτη είναι η αρχή της έμμηνος ρύσης. Η δεύτερη, η αρχή της εμμηνόπαυσης. Και είναι γεγονός πως και οι δύο αυτές καταστάσεις προκαλούν μία πληθώρα τόσο σωματικών, όσο και ψυχικών μεταβάσεων.

Η εμμηνόπαυση, όπως και η έμμηνος ρύση, είναι μία σημαντική μεταβατική περίοδος στη ζωή καθεμιάς. Είναι μία υπενθύμιση πως πρέπει να φροντίζουμε τον

εαυτό μας και ο καλύτερος τρόπος για να συμβεί αυτό είναι να παραμένουμε δραστήριες. Πιθανότατα θα το έχεις ξανακούσει: Η γυμναστική έχει τη μαγική δύναμη να σε αναζωογονεί.

Τι συμβαίνει στο σώμα σου κατά την εμμηνόπαυση;

Εκτός από τα σωματικά και οφέλη της άσκησης, η ευφορία που θα αισθανθείς είναι ένα πρόσθετο πλεονέκτημα. Και αυτό είναι ιδιαίτερα κρίσιμο για μια γυναίκα που βρίσκεται στην εμμηνόπαυση, σε μια περίοδο που το σώμα της βιώνει μια σειρά από αλλαγές που μπορεί να είναι άβολες και επώδυνες. Η άσκηση σε αυτή τη φάση της ζωής σου μπορεί να σε κάνει να αισθανθείς καλύτερα από ποτέ.

Άσκηση στην εμμηνόπαυση: 5 σημαντικοί λόγοι για να ξεκινήσεις σήμερα κιόλας!Διαχείριση σωματικού βάρους

Μπορεί να συνειδητοποίησες γύρω στα τέλη της δεκαετίας των 20 σου ότι ο γρήγορος μεταβολισμός που είχες όλα τα προηγούμενα χρόνια γίνεται όλο και πιο αργός. Οι ορμονικές αλλαγές κατά την εμμηνόπαυση μπορεί μερικές φορές να συμβάλλουν στην αύξηση του βάρους.

Έτσι λοιπόν, η άσκηση θα σε βοηθήσει όχι μόνο να αποκτήσεις το βάρος που ονειρευόσουν, αλλά και να αναπληρώσεις την απώλεια μυϊκής μάζας που είναι συνηθισμένη στις γυναίκες σε αυτή τη φάση της ζωής τους.

75 λεπτά έντονης αερόβιας δραστηριότητας την εβδομάδα συνιστώνται για υγιείς γυναίκες για τη διατήρηση ενός υγιούς βάρους.

FreepikΥγεία των οστών

Παρόλο που τόσο οι άνδρες όσο και οι γυναίκες θα πρέπει να ανησυχούν για τη διατήρηση γερών οστών καθώς μεγαλώνουν, οι γυναίκες διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο για οστεοπόρωση. Τα καλά νέα είναι ότι η άσκηση μπορεί να βοηθήσει στην οικοδόμηση και τη διατήρηση της οστικής πυκνότητας. Το Εθνικό Ίδρυμα Οστεοπόρωσης συνιστά συγκεκριμένες ασκήσεις για τη μυϊκή ενδυνάμωση 1-2 φορές την εβδομάδα.

Σεξ και εμμηνόπαυση: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις ώστε να απολαμβάνεις το σεξ κάθε λεπτό!

Υγεία της καρδιάς

Η πτώση των επιπέδων των οιστρογόνων είναι συχνή κατά την έναρξη της εμμηνόπαυσης. Αυτό μπορεί να αυξήσει την κακή χοληστερόλη και να μειώσει τα επίπεδα της καλής χοληστερόλης. Μπορεί επίσης να θέσει τις γυναίκες σε αυξημένο κίνδυνο όσον αφορά τα καρδιακά προβλήματα. Η εμμηνόπαυση λοιπόν, θα μπορούσε αναμφισβήτητα να είναι μια από τις πιο σημαντικές περιόδους για να παραμείνεις σε φόρμα.

Ανακούφιση των συμπτωμάτων

Έχει αποδειχθεί ότι η άσκηση μπορεί να προσφέρει ανακούφιση από τις εξάψεις. Μια μελέτη έδειξε ότι οι γυναίκες που είχαν καθιστική ζωή αντιμετώπιζαν πιο σοβαρά συμπτώματα κατά την περίοδο αυτή από τις πιο δραστήριες γυναίκες.

Μια άλλη μελέτη διαπίστωσε ότι η τακτική άσκηση θα μπορούσε να αποτρέψει σημαντικά τα μετεμμηνοπαυσιακά συμπτώματα.

Ενίσχυση της αυτοεκτίμησης

Κάθε γυναίκα βιώνει την εμμηνόπαυση διαφορετικά και αυτό είναι εντάξει. Αν λοιπόν αντιμετωπίζεις προβλήματα προσαρμογής και όλα φαντάζουν μαύρα, θα χαρείς να μάθετε ότι η άσκηση μπορεί να είναι η επιλογή που χρειάζεσαι που θα σε βοηθήσει να νιώσεις καλά με τον εαυτό σου. Μια μελέτη διαπίστωσε ότι με την πάροδο του χρόνου, η σωματική δραστηριότητα συσχετίστηκε με υψηλότερα επίπεδα αυτοεκτίμησης που σχετίζεται με την εμμηνόπαυση.

Freepik

Τώρα που ξέρεις πόσο σπουδαία είναι η άσκηση κατά την εμμηνόπαυση, ήρθε η ώρα να βάλεις σε εφαρμογή το σχέδιο. Ξεκίνα με αυτές τις ασκήσεις:

Αερόβια άσκηση

Για 20 έως 60 λεπτά την ημέρα, τρεις έως πέντε ημέρες την εβδομάδα:

τρέξιμο ή γρήγορο βάδηνανέβασμα σκάλαςτένιςπεζοπορίακολύμπιχορόγιόγκα ή διαλογισμό

Η εμμηνόπαυση μπορεί μερικές φορές να αποδειχθεί μια δύσκολη περίοδος καθώς μαθαίνεις να προσαρμόζεσαι στις πολλές αλλαγές που συμβαίνουν στο σώμα σου. Όλα θέλουν το χρόνο τους και λίγη προσπάθεια, αλλά ποτέ δεν είναι αργά για να φροντίσεις τον εαυτό σου.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Γιατί η σωματική άσκηση είναι σημαντική για τις γυναίκες που βρίσκονται στην εμμηνόπαυση; – Bonus οι ιδανικές ασκήσεις που ανακουφίζουν από τα συμπτώματα εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα
– Bonus,