Γιατί παχαίνεις πιο εύκολα το Καλοκαίρι; Tips για να τρως υγιεινά και να έχεις μια ισορροπημένη διατροφή ακόμα και στις διακοπές

20:16 27/6/2021 - Πηγή: iPop

Σίγουρα δεν είναι εύκολο να τρως υγιεινά το Καλοκαίρι ενώ είσαι διακοπές. Οι πειρασμοί πολλοί, ειδικά το παγωτό, και η συνήθεια να βγαίνεις έξω για φαγητό και ποτό όλο και αυξάνεται, όπως και οι θερμίδες που καταναλώνεις. Όμως, πώς να τρως σωστά στις διακοπές και να κρατήσεις μια ισορροπημένη διατροφή το Καλοκαίρι;

Δεν το παθαίνεις μόνο εσύ που αναρωτιέσαι συνεχώς τι να τρως στις διακοπές, αλλά άκρη δεν βγάζεις. Όλοι μας λίγο – πολύ τρώμε

περισσότερο το Καλοκαίρι και είναι απολύτως λογικό, αφού είμαστε πολύ πιο χαλαροί, βγαίνουμε περισσότερο έξω για φαγητό και ποτό και ακόμα κι αν θέλουμε να τρώμε πιο υγιεινά και προσεγμένα παρασυρόμαστε λιγάκι.

Αν το παθαίνεις κι εσύ, πραγματικά δεν πειράζει, δεν χρειάζεται να νιώθεις ενοχές. Είναι μια περίοδος που οι διατροφικές σου συνήθειες ίσως να αλλάξουν και μπορεί ακόμα και να πάρεις λίγα κιλά.

Γιατί είναι πιο δύσκολο να τρως υγιεινά το Καλοκαίρι; Τρως διαφορετικές ώρες από αυτές που είχες συνηθίσει. Τρως πιο συχνά, ειδικά όταν βγαίνεις έξω. Καταναλώνεις τροφές και ποτά με υψηλή περιεκτικότητα σε θερμίδες και πρόσθετα σάκχαρα. Δεν τρως αρκετά φρούτα και λαχανικά. Καταναλώνεις περισσότερα τηγανιτά όταν βγαίνεις έξω για φαγητό.

Χωρίς πρόγραμμα, αυτές οι αλλαγές στη διατροφή μπορούν να σε κάνουν να σε κάνουν να νιώθεις πιο κουρασμένος και υποτονικός μετά τις διακοπές.

Unsplash/ Konstantinos Papadopoulos

Το να τρως καλά και να κάνεις υγιεινές επιλογές, ενώ βρίσκεσαι σε διακοπές, είναι το κλειδί, γιατί ενισχύεται έτσι και η υγεία σου. Ωστόσο, μόνο εύκολο δεν είναι να κάνεις μια ισορροπημένη διατροφή το Καλοκαίρι και να τρως σωστά στις διακοπές.

Πώς να τρως σωστά και ισορροπημένα στις διακοπές;

Συσκεύασε υγιεινά σνακ

Είτε πας στην παραλία, είτε μια πιο μεγάλη και μακρινή εκδρομή, συσκεύασε υγιεινά σνακ για να έχεις μαζί σου και να μην μπεις στη διαδικασία να αγοράσεις κάτι απ’ έξω. Ξηροί καρποί, φρούτα, λαχανικά, σπιτικές μπάρες granola είναι μόνο μερικά ελαφριά γεύματα που μπορείς να έχεις μαζί σου.

Τα σνακ για την παραλία που θα σε χορτάσουν χωρίς να σε παχύνουν

Ενυδατώσου

Είναι το Α και το Ω όταν είσαι πολλές ώρες κάτω από τον ήλιο και στη ζέστη. Όταν βρίσκεσαι έξω, είναι σημαντικό να διατηρήσεις τα επίπεδα ενέργειάς σου και να αποφύγεις την εξάντληση. Πίνε άφθονο νερό, καθώς και ροφήματα, φρούτα και λαχανικά που ενισχύουν την ενυδάτωση, όπως το αγγούρι, το καρπούζι, ο ανανάς, η ντομάτα. Είναι ένας εύκολος τρόπος να καταναλώνεις περισσότερο νερό χωρίς να το καταλαβαίνεις.

Pexels

Φτιάξε το δικό σου φαγητό

Αν το κατάλυμα που μένεις σου δίνει τη δυνατότητα να μαγειρεύεις, τότε επωφελήσου από αυτό. Τι άλλο μπορείς να κάνεις; Να έχεις το δικό σου μικρό, φορητό ψυγειάκι, εφοδιασμένο με υγιεινές επιλογές.

Δώσε προσοχή στα ποτά

Τίποτα δεν είναι καλύτερο το Καλοκαίρι από ένα δροσερό ρόφημα, ποτό, όταν ο καιρός είναι τόσο ζεστός. Οι καφέδες, τα milkshakes, τα αλκοολούχα ποτά έχουν ιδιαίτερη πέραση, όμως μην ξεχνάς ότι μπορεί να έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε σάκχαρα και πρόσθετες θερμίδες.

Τι να τρως το Καλοκαίρι; 10 τροφές που πρέπει να καταναλώνεις για ενυδάτωση και καλύτερη υγεία

Μην βλέπεις μόνο το άσπρο ή το μαύρο

Δεν σημαίνει πως στις διακοπές σου ή θα τρως πάρα πολύ και ότι θες ή ελάχιστα και πολύ αυστηρά. Προσπάθησε να βγεις από αυτή τη λογική. Αν μία μέρα φας παραπάνω, την επόμενη απλά πρόσεξε λίγο περισσότερο, χωρίς να σημαίνει ότι δε θα φας καθόλου. Όλα με μέτρο και θα καταφέρεις να έχεις μια καλή διατροφή στις διακοπές σου.

Με λίγο προγραμματισμό εκ των προτέρων, είναι δυνατή η υγιεινή διατροφή ενώ είσαι διακοπές, είτε είσαι σ’ ένα μέρος για πρώτη φορά ή ακόμα και στο σπίτι και το εξοχικό σου. Αξιοποίησε τις καλοκαιρινές σου ημέρες, πέρνα καλά, αλλά μην ξεχνάς να δίνεις λίγη σημασία και στη διατροφή σου και να τρως ισορροπημένα.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News 

Το άρθρο Γιατί παχαίνεις πιο εύκολα το Καλοκαίρι; Tips για να τρως υγιεινά και να έχεις μια ισορροπημένη διατροφή ακόμα και στις διακοπές εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα