Γιατί πρέπει να πας το σαββατοκύριακο στον Βοτανικό Κήπο;

20:46 14/2/2020 - Πηγή: iPop

Έχεις βαρεθεί την βαβούρα της Αθήνας; Θες να ξεφύγεις από την καθημερινότητα αλλά δεν μπορείς λόγω δουλειάς; Ο Βοτανικός Κήπος Διομήδους είναι αυτό που χρειάζεσαι αυτήν την στιγμή σε απόσταση μόνο 8χλμ από το κέντρο της Αθήνας!

Γράφει η Δώρα Αντωνίου

Μια ανάσα από το κέντρο της Αθήνας, θα συναντήσεις έναν κόσμο παραμυθένιο με δέντρα, λουλούδια

σε διάφορα χρώματα και λίμνες με νούφαρα. Ο Βοτανικός Κήπος Ιουλίας και Αλεξάνδρου Ν.Διομήδους ή Διομήδειος Βοτανικός Κήπος, όπως είναι η πλήρης ονομασία του, είναι στο Χαϊδάρι και είναι ο μεγαλύτερος της χώρας μας καθώς και ολόκληρης της Νοτιοανατολικής Μεσογείου διότι καταλαμβάνει μια έκταση 1.860 στρεμμάτων στις βόρειες πλαγιές του Όρους Αιγάλεω.

Βοτανικός Κήπος Διομήδους: Ένας παράδεισος με μια ποικιλία φυτών

Ο κήπος φιλοξενεί πάνω από 4.000 είδη φυτών απ΄όλο τον κόσμο καθώς διαθέτει δενδρώνα όπου θα συναντήσεις δέντρα και θάμνους διαφόρων ηπείρων, ανθώνα που περιλαμβάνει 15 μεγάλα παρτέρια και 25 λίμνες, τμήμα με φαρμακευτικά φυτά, φυτώριο με σπάνια φυτά της ελληνικής χλωρίδας και θερμοκήπιο.

Ο κήπος επίσης είναι φυσικό καταφύγιο για άγρια ζώα και ζώα υπό εξαφάνιση. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα του Βοτανικού Κήπου, στους χώρους του θα δεις αλεπούδες, λαγούς, κουνάβια, πέρδικες, χελώνες αλλά και αρκετά είδη ψαριών του γλυκού νερού. Τα ζώα αυτά ζουν στο φυσικό τους περιβάλλον και προστατεύονται ώστε να διατηρούνται, να αναπαράγονται και να διατηρούν το οικοσύστημα στην φυσική του ισορροπία.

Ο Βοτανικός Κήπος Διομήδους είναι μια ευκαιρία να αποδράσεις από την καθημερινή σου ρουτίνα και να διώξεις από πάνω σου προβληματισμούς και απογοητεύσεις που σε βασανίζουν με το να κάνεις μια βόλτα με τους φίλους, την οικογένεια ή το σύντροφό σου σε αυτόν το καταπράσινο ανθισμένο παράδεισο.

Είναι ευκαιρία να απολαύσεις την ζεστασιά και την ηρεμία που σου προσφέρει αυτό το μέρος. Είναι ιδανικό για παιδιά ώστε να γνωρίσουν την φύση μέσα από την βόλτα και το παιχνίδι.

Στην είσοδο του Βοτανικού Κήπου θα βρεις το κυλικείο στο οποίο θα μπορέσεις να απολαύσεις καφέ, γλυκά, ποτά καθώς και ελαφριά σνακς. Ό,τι χρειάζεσαι δηλαδή για μια επιπλέον νότα στην επίσκεψή σου.

Το κυλικείο λειτουργεί από το πρωί και συνεχίζει την λειτουργία του και τις βραδινές ώρες ανάλογα με την εποχή. Όμως, όταν ο κήπος είναι κλειστός για τους επισκέπτες, οι θαμώνες του κυλικείου θα πρέπει να περιορίζονται στο χώρο γύρω από αυτό.

Μπορείς και εσύ αν το επιθυμείς να το επισκεφτείς καθημερινά απ’ το πρωί έως την δύση του ηλίου.

Πληροφορίες για τον Βοτανικό Κήπο

Διεύθυνση: Βρίσκεται επί της Ιεράς Οδού

Κεντρική είσοδος: Ιερά οδός 403 Χαϊδάρι

Είσοδος: Ελεύθερη

Δες ακόμα:

4+1 πράγματα να κάνεις στη Σόφια μέσα σε 3 μέρες

Photos credits: Δώρα Αντωνίου

Το άρθρο Γιατί πρέπει να πας το σαββατοκύριακο στον Βοτανικό Κήπο; εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα