Γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα της Yoga με την Πόπη Τσαπανίδου και την Κατερίνα Κατσογρεσάκη (Video)

15:40 21/6/2020 - Πηγή: iPop

Παγκόσμια Ημέρα της Yoga σήμερα, Κυριακή, κι ήρθε η στιγμή να αναθεωρήσεις όσα ήξερες και να αγαπήσεις τη yoga μέσα σε μερικά κι όλας λεπτά. 

Τα #wellTALKS συνεχίζονται κι η Πόπη Τσαπανίδου συνάντησε την yoga instructor Κατερίνα Κατσογρεσάκη και μαζί μας έδωσαν yoga tips

που πρέπει να γνωρίζουμε και μας εξήγησαν πώς η yoga μπορεί να ανακουφίσει ακόμα και τον πόνο στην κοιλιά.

Τι ακριβώς είναι η yoga;

Είναι ένα σύστημα, που μελετά και προσπαθεί να προσελκύσει με πρακτικό τρόπο όλες τις πτυχές της ανθρώπινης ύπαρξης. Στόχος είναι η βέλτιστη έκφραση όλων αυτών των διαφορετικών πτυχών.

Μην ξεχνάς πως τα οφέλη της yoga είναι πάρα πολλά τόσο για το σώμα όσο και για το πνεύμα σου και μια δοκιμή με την οπτική της Πόπης Τσαπανίδου και της Κατερίνας Κατσογρεσάκη θα σε πείσει να ξεκινήσεις κι εσύ το συντομότερο!

Yoga με την με την Πόπη Τσαπανίδου και την Κατερίνα Κατσογρεσάκη

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Yoga, η Πόπη δε θα μπορούσε να μην μας δώσει την δικιά της οπτική και σκέψη σχετικά με τη yoga, κάνοντάς μας να θέλουμε να δοκιμάσουμε ASAP τις ασκήσεις που μας προτείνει!

«Ήμουν πολύ νεύρο για να αντέξω την ηρεμία και την συγκέντρωση που απαιτεί η yoga. Και την σνόμπαρα όσο ήμουν μικρότερη. Ήθελα στη γυμναστική μου να ξεσπάω τρέχοντας, να εκτονώνομαι σηκώνοντας βάρη και να ξεχνιέμαι με crossfit.

Για πολλά χρόνια αντιμετώπιζα τη yoga σαν streching και έβαζα το κανάλι της Αντριάνας από το Τέξας στο YouTube κάθε φορά που ήθελα να ξεπιαστώ.

Μέχρι που από περιέργεια παρακολούθησα το μάθημα της Κατερίνας Κατσογρεσάκη. Μπήκα λοιπόν περίεργη να δω αν θα μου ταιριάξει, πώς θα νιώσω και αν θα μου προσφέρει χαρά, και κόλλησα. Έγινα η πιο πιστή ακόλουθος. Πλέον κάνω yoga νομίζω συνεχώς. Σίγουρα δυο φορές την εβδομάδα με την Κατερίνα.

Αλλά και κάθε πρωί που θα ξυπνήσω και πριν ακόμα σηκωθώ από το κρεβάτι κάνω τη στάση “μπανάνα” και μένω για 4-5 λεπτά σε κάθε πλευρά. Σε φαντάζομαι τώρα να διαβάζεις και να αναρωτιέσαι τι είναι η στάση μπανάνα! Στην πραγματικότητα δεν ξέρω καν αν τη λένε έτσι. Έτσι την έχω ονομάσει εγώ για να μπορώ να την προτείνω σε όσους αγαπώ.

Άκου λοιπόν τι θα κάνεις. Ξάπλωσε στο κρεβάτι ανάσκελα. Τέντωσε τα χέρια πάνω από το κεφάλι και κράτα ενωμένα και τεντωμένα και τα πόδια σου. Προσπάθησε τώρα να πάρεις το σχήμα της μπανάνας, κρατώντας τη μέση σου ακίνητη και φέρνοντας τα χέρια και τα πόδια προς την ίδια πλευρά, σαν ένα μισοφέγγαρο. Κάτσε σ’ αυτή τη θέση για λίγα λεπτά αναπνέοντας ήρεμα από τη μύτη και εκπνέοντας αργά από το στόμα. Θα δεις ότι όταν τελειώσει η στάση αυτή, θα νιώθεις το ένα πόδι σου 5 μέτρα πιο μακρύ από το άλλο. Κάνε λοιπόν το ίδιο και από την άλλη πλευρά του κορμιού σου και μείνε για ίδια ώρα αναπνέοντας αργά. Για μένα αυτός είναι ο ωραιότερος τρόπος να ξεκινώ την ημέρα μου!

Yoga κάνω κάθε φορά που συγκεντρώνομαι στην αναπνοή μου και ελέγχω κάθε μυ στο σώμα μου ξεχωριστά. Μπορεί να πλένω τα δόντια μου και να κάθομαι στη στάση του δέντρου. Να περιμένω να γίνει ο καφές μου -στην κουζίνα όχι στα Starbucks- και να αλλάζω τους “πολεμιστές” μου πριν διπλωθώ όσο μπορώ στην Uttanasana. Κάθε φορά που αγχώνομαι κάθομαι στη στάση του λωτού και διαλογίζομαι για λίγα λεπτά.

Γενικώς η yoga είναι στάση ζωής. Κι αυτή τη στάση ζωής είχα την τύχη να την “διδαχθώ” από μωρό παιδί. Ένας από τους πιο δικούς μου ανθρώπους μου μάθαινε τότε την σημασία της σύνδεσης με το τώρα. Μου μιλούσε για την αναπνοές και την επίγνωση του σώματος. Για τη δύναμη του μυαλού και την σημασία της ποιότητας της τροφής. Μεγάλωσα μ’ αυτά. Αλλά με τη yoga τα ενεργοποίησα ακόμα περισσότερο. Στα συν η βελτίωση της στάσης του σώματος που μπορεί να σε απαλλάξει από πολλούς πόνους. Στα συν και η γράμμωση αλλά και η επιμήκυνση του κορμιού.

Στα μείον… ο αφορισμός από την εκκλησία! Αλλά αυτό θα το συζητήσουμε κάποια άλλη φορά.

Σήμερα ας μείνουμε στην Παγκόσμια Ημέρα της Yoga και ας κάνουμε μαζί ένα μικρό πρόγραμμα που μας προτείνει η Κατερίνα Κατσογρεσάκη. Ακόμα και αν είναι η πρώτη φορά που θα κάνεις yoga στη ζωή σου δοκίμασέ το και πες μου πως σου φάνηκε.
Namaste!»

Τα #wellTALKS ανεβαίνουν στο IGTV και το YouTube κανάλι της Πόπης. Ακολούθησε την Πόπη Τσαπανίδου και την Κατερίνα Κατσογρεσάκη στο Instagram

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News 

Δες ακόμα:

Yoga in action με την Πόπη Τσαπανίδου και την Κατερίνα Κατσογρεσάκη (Video)

Photo: unplash/Marion Michele

Το άρθρο Γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα της Yoga με την Πόπη Τσαπανίδου και την Κατερίνα Κατσογρεσάκη (Video) εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα